Sport

Labdarúgás: Szőregi sikerével élre állt a Mórahalom + FOTÓK

Labdarúgás: Szőregi sikerével élre állt a Mórahalom + FOTÓK

2016. április 24., vasárnap
Labdarúgás: Szőregi sikerével élre állt a Mórahalom + FOTÓK
szoreg_morahalom41_gs

Nehezen indult, de végül sima győzelmet aratott Szőregen a Mórahalom, a homokhátiak ezzel átvették a vezetést a megyei I. osztályban.

Úgy vághatott neki a szőregi bajnokijának a Mórahalom, hogy amennyiben nyerni tud az újonc vendégeként, akkor átveszi a vezetést a Csongrád megyei I. osztályban: a hazaiak az elmúlt fordulóban súlyos vereséget szenvedtek az FK Szeged vendégeként, viszont ezúttal sem várt rájuk könnyű feladat. Az elmúlt napokhoz képest jócskán hidegebb időben, és ami még tovább nehezítette a csapatok életét, erős szélben vágtak neki a felek a meccsnek. Egy-egy szöglet utáni helyzet után kiegyenlített játékot hozott az első negyed óra, majd egy szabadrúgás hozta meg a Mórahalom számára a vezetést:

Bokányi Richárd

okosan pörgetett a jó ütemben beinduló

Varga Krisztián

elé, aki az ötös sarkáról

Daróczi

kapus feje fölé, a léc alá bombázott, 0-1. Kisebb üresjáratot követően egy kisebb tűzijáték alakult ki a hazaiak tizenhatosán belül, de mindig volt egy blokkoló védő, aki megakadályozta a homokhátiakat abban, hogy megduplázzák előnyüket. A Szőreg jól tartotta magát, néhány kontrával oda is került a Mórahalom kapuja elé, de nem tudta pontosan befejezni az akciókat - majd a félidő utolsó tíz perce a kimarad vendég ziccerekről szólt,

K. Tóth

egymaga kétszer is nagy helyzetben hibázott, így maradt az egygólos mórahalmi előny a szünetre. A fordulást követően felbátorodott a Szőreg, és veszélyes akciókat is vezetett

Bodó Attila

együttese, de nem tudták mattolni a Mórahalom védelmét, majd a kettészakadt mezőny után, ami alatt egymást váltották a kontrák, végül ismét egy szabadrúgás után lőtt gólt a Mórahalom: a tizenhatoson teljesen egyedül maradt

Mészáros

fejelt pontosan a bal alsóba, 0-2. Innentől jóval nyugodtabban futballozhatott

Magyar György

együttese, amely kereste a lehetőséget előnyének növelésére, amire egészen tíz perccel a meccs végééig kellett várnia: Mészáros ezúttal egy szöglet utáni keresztlabdát passzolt a hazai kapuba közelről, 0-3. A Szőreg ugyan mindent megpróbált, de ekkor már nem futotta erejéből arra, hogy helyzeteket alakítson ki, a végén még Magyar György is szerzett egy szép gólt, amellyel beállította a 4-0-s végeredményt. A Szőreg ugyan a meccs nagy részében derekasan helyt állt, és egyenrangú partnere volt a Mórahalomnak, de végül fejet kellett hajtania, Bodó Attila gárdája majd a Csongrád vendégeként lép pályára a következő fordulóban, míg a győzelmével immáron listavezető Mórahalom az UTC-t fogadja hazai környezetben.

Szeged-Szőreg, 150 néző
2016. április 24., 17.00
Szőregi RSE
Mórahalom VSE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Bán Imre •* Asszisztens: Csöngető Endre, Hideg Bence.
0
-
4

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 26. forduló:

Szőregi RSE - Mórahalom VSE 0 - 4 (0-1)

Szeged-Szőreg, 150 néző. Vezette: Bán Imre (Csöngető Endre, Hideg Bence).

Szőreg:

Daróczi - Kószó, Bányai, Szarvas, Deák, Ali, Balogh I., Maslac, Bullás (Barna, 74'), Cene, Belovai (Bujáki - a szünetben).

Játékos-edző:

Bodó Attila.

Mórahalom:

Ótott-Kovács - Bokányi R., Szücs, Barát, Pócs T., Mészáros, Vojnic-Zelic, Magyar, Szalma (Pócs D. - a szünetben), K. Tóth (Bokányi B., 88'), Varga K. (Zámbó, 68')

Játékos-edző:

Magyar György.

Gólszerzők:

Varga K. (13'), Mészáros (62', 81'), Magyar (83')

Sárga lap:

Mészáros (74') Bodó Attila:

"Sajnos nem az első meccs, amikor azt mondhatjuk, hogy kár a végéért, és nem az első meccs, amikor mezőnyben felvesszük a kesztyűt a jobb erőkből álló ellenfelekkel szemben is. A múlt heti meccs után próbáltam felrázni a csapatot, sikerült is helyt állnunk az első félidő első fél órájában, ott partiban voltunk. Készültünk a pontrúgásokra, azonban mégis az első három kapott gólunk pontrúgásból született. Több helyzete volt a Mórahalomnak, de amíg bírtuk erővel, addig rendben voltunk. A második félidő első húsz percében egy nagyon lüktető játék zajlott, ott ha találtunk volna egy gólt, meccsben is lehettünk volna, de abból az adok-kapokból nem jöttünk ki jól. Fejben nem tudtunk kilencven percen keresztül koncentrálni. Ha jobban figyelünk, szebb eredményt is elérhettünk volna, de gratulálok a Mórahalomnak!"

Magyar György:

"Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, mert hallottuk, hogy a Szőreg nyílt sisakos játékot játszik. Reméltük, hogy ellenünk nem fognak betalálni, megpróbáltuk minél hamarabb a javunkra fordítani a meccset, ez sajnos kitolódott a második félidőre, amíg el nem fáradt az ellenfél. Tisztes helytállás volt ez mindkét csapat részéről, egy kellően előkészített pályán egy jó ellenfél ellen nyertünk. Innentől még nehezebb lesz a dolgunk, mert üldözőből üldözötté váltunk, de ez legyen a legnagyobb gondunk."

Online közvetítésünk

90'
Bán megkönyörül a nézőkön és a csapatokon, nem hosszabbít, ezzel a győzelemmel pedig élre áll a megyeegyben a Mórahalom.
88'
Bokányi Balázs is jön még a Mórahalomba: K. Tóth helyére érkezik.
87'
Ali szabadrúgását fogja magabiztosan Ótott-Kovács.
83'
GÓÓÓÓL! Ott a negyedik, egy remek bal oldali kiugratás után a centerezésél üresen marad Magyar, aki szép mozdulattal bepörgeti a labdát, 0-4!
81'
GÓÓÓÓL! Mészáros duplázik! A laposan elvégzett jobb oldali szöglet után keresztbe előtt labdára érkezik Mészáros, aki közelről bepofozza, 0-3!
80'
Mészáros ugrott ki Bányai hibája után, de nem tudja eltenni Daróczi mellett, csak szögletet ért el ebből.
74'
Cserél a Szőreg: Bullást hívja le a pályáról Bodó Attila, őt Barna váltja az utolsó negyed órára.
74'
Mészáros kapja a meccs első sárgáját egy félpályánál való kemény ütközés után.
72'
Zámbó mentett nagyot a szőregi szabadrúgás után: az érkező Cene elől fejjel tisztázott az imént beállt mórahalmi.
68'
Cserél a Mórahalom: Varga Krisztiánnak ér véget meccs, őt Zámbó Dániel váltja.
62'
GÓÓÓÓL! Mire kicsit "megnyugszik" a meccs, megint egy pontrúgás utáni fejes okozza a Szőreg vesztét: Mészáros teljesen üresen marad a bal oldali szabadrúgás után az ötösön, alo ne os stukkolja a hosszúba a labdát, 0-2.
56'
Óriásit mentett Deák: középen Magyar ugrott ki, és begyalogolhatott a labdával a tizenhatoson belülre, lövésre lendülő lábáról azonban Deák becsúszva lecsente a labdát.
55'
Vérszemet kapott a Szőreg: egy remek Bujáki keresztlabda után Ótott-Kovács üti ki a mezőnybe, a kipattanót pedig Balogh lőhette az üres kapura, de labdája egy védőn blokkjában halt el.
52'
Egy pillanatra szétszakad a pálya: a szőregi szabadrúgás után a Mórahalom, majd Pócs Dániel lövése után a Szőreg is kontrázhatott, ezt Mészáros taktikai faultja állította meg, ami után már rendezték a sorokat a csapatok.
46'
A szünetben mindkét csapat cserélt: a Szőregben Bujáki már a pályán kezdi a második félidőt, aki Belovait váltotta a hazaiaknál, míg a Mórahalomban Szalma nem jött ki, helyére Pócs Dániel állt be.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45'
Bán Imre lefújja az első félidőt: az utolsó negyed órában nem egy gólt is szerezhetett volna a Mórahalom, azonban az első negyed órában lőtt találattal 1-0-ra vezetnek a vendégek: minden esetre ezzel az állással még a hazaiak számára is tartogathat valamit a folytatás.
42'
Ez is ziccer: futószalagon jönnek a mórahalmi helyzetek, megint K. Tóth állt Daróczival szemben, de az utolsó pillanatban Deák blokkolni tudott!
41'
K. Tóth a meccs ziccerét hagyja ki! Magyar talán kézzel is segített az átvételnél, ahogy ezt a hazaiak reklamálják is, majd meg tudja játszani a kapuval szemben érkező K. Tóthot, aki tíz méterről, szabadon lőhetett, de a kapu fölött kötött ki labdája!
38'
Megint a Mórahalom veszélyeztet: egy villámgyors kontra után Magyar ugratta ki középen K. Tóthot, Daróczi azonban messze elhagyva a kapuját tisztázott, viszont K. Tóth elé pörgött a labda, aki Szalmát játszotta meg a bal szélen, emelése viszont túl magasra sikerült.
35'
Ezek most a vendégek percei: Egy bal oldali szögletnél alászaladt Daróczi, védőtársa, Deák azonban kimentette őt, és a gólvonalról kifejelte a labdát.
34'
Újabb nagy mórahalmi helyzet: Magyar oldalváltása után Bokányi nem tudta elsőre kapura vinni a labdát, de a menteni igyekvő Bányaitól meg tudta azt szerezni, majd az ötös jobb sarkáról el is lőtte, de keresztbe elment a lövése a kapu előtt.
32'
Ez tetszetős akció volt a Mórahalomtól: Szalma vezette középen a labdát, majd a balösszekötőben érkező Vargának adtt ütempassza is jó volt, aki egy csel után lőtt, de elakadt labdája a becsúszva blokkoló lövést.
28'
Ali jó 25 méteres szabadrúgása vágódik fölé a sorfalról: a szöglet után ugyan újból próbálkozhatott egy szabadrúgással a Szőreg, de ezt könnyedén kivágta a vendégek védelme.
26'
Mit úszott meg most a Szőreg! Megint egy szöglet után kell védenie Daróczinak, majd a kipattanónál a blokkban hal el a labda, végül visszakerül a szögletet végző Pócshoz, aki újra beíveli, de ez már hosszú a társaknak.
24'
Főleg a mezőnyben folyik a játék, a Szőreg nem tudja feltörni a vendégek védelmét, míg a Mórahalom a gól óta ugyan fent védekezik, de a kapu előtti passzok nem ülnek most.
18'
Nagyot mentett Ali Pócs remek bal oldali megindulása után, a centerezésnél érkezett Szalma, de Ali megelőzte őt fejjel!
13'
GÓÓÓÓÓL! Az első komolyabb helyzetét gólra is váltja a Mórahalom, a Szalma elleni fault utáni szabadrúgásnak bök alá Bokányi, az ütemben induló Varga pedig a léc alá bombáz az ötös jobb sarkáról, 0-1!
6'
Szögletből veszélyeztet a Szőreg is: szintén balról érkezik a középre ívelt labda, a látványos félolló után Bullás azonban már nem tudja kapura tenni a háta mögé érkező labdát.
2'
Rögtön egy fejes a Mórahalomtól: egy bal oldali szögletre érkezik a hosszún Vojinc-Zelic, fejesét azonban kivágják az ötösről.
1'
A vendégek kezdték a mérkőzést.
16.58 - Köszöntjük olvasóinkat Szőregről! Igencsak csípős időben, erős szél kíséretében futottak ki a csapatok, a Szőreg tiszta kékben, míg a Mórahalom feketében, neon keresztcsíkban lép pályára. A mérkőzés Bán Imre sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Új listavezetője lehet a Csongrád megyei I. osztálynak, ehhez arra van szükség, hogy a Mórahalom nyerni tudjon a Szőreg vendégeként, hiszen bár pontszámban egyenlően állna a régóta a tabella tetején álló Algyővel, de a pontegyenlőség esetén elsőként rangsoroló győzelmek számának tekintetében már jobban állna riválisához mérten a homokháti együttes. Persze a Szőreg számára sem mellékes, hogy mit ér el a Mórahalom ellen: ugyan az elmúlt három meccsét egyaránt elveszítette az újonc, de matematikailag még bőven van esélye biztosítani első osztályú tagságát, amihez minden megszerzett pont jól jöhet. Eltiltottak tekintetében a vendégek szenvedtek el komolyabb veszteséget a meccs előtt, hiszen Zsoldos Ákos és Dalibor Crkvenjakov is az ötödik sárgáját könyvelhette el a Tápé ellen, így rájuk egyaránt nem számíthat Magyar György játékos-edző, míg a Szőreg oldalán ebből az okból senki sem fog hiányozni a vasárnap délutáni találkozón. Bárhogy is alakuljon a meccs, mindenképp kihatással lesz a megyeegy végeredményére!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.