Sport

Labdarúgás: emberhátrányban mentett pontot a Sándorfalva az Algyő ellen + FOTÓK

Labdarúgás: emberhátrányban mentett pontot a Sándorfalva az Algyő ellen + FOTÓK

2016. április 17., vasárnap
Labdarúgás: emberhátrányban mentett pontot a Sándorfalva az Algyő ellen + FOTÓK
sandorfalva_algyo19_gs

Egy végig kiélezett, harcos mérkőzésen vesztett fontos pontokat a jövő héten szabadnapos Algyő a Sándorfalva vendégeként.

Jó iramban, viszont kevés helyzettel indult a mérkőzés, a csapatok főként a mezőnyben gyűrték egymást. A 19. percben a hazaiak előtt adódott az első komolyabb lehetőség, de

Vékes Martin

közvetlen közelről tiszta helyzetben nem tudott a hálóba stukkolni egy oldalról érkező szabadrúgásból. Tíz perccel később

Lovas Tamás

20 méteres lökete zúgott el félmagasan a jobb kapufa mellett, megemelve némiképp a nézők és

Révész Máté

kapus pulzusát. A félidő hajrához érkezve aztán - némiképp a semmiből - vezetést szerzett az Algyő.

Gémes Bence

a félpályán belerúgott egy szabadrúgást az azt elvégezni nem hagyó

Sebők Lászlóba

, és bár a játékvezető nem fújt, a labda legalább visszakerült a sándorfalvi középpályáshoz. Ő azonban rögtön ezután egy oldalpasszal próbálkozott, ami úgy változtatott irányt

Dobai János

bíró lábán, hogy azzal éppen indulni tudjon

Hegedűs Tibort

, aki két-három tolás után tökéletes ütemben ugratta ki

Hatvani Józsefet

. A csatár így egyedül mehetett a tizenhatosig, ahonnan védhetetlenül bombázott a kapu bal oldalába a kiszolgáltatott helyzetben lévő

Ábrahám Tamás

mellett. (0-1) Szünet után is támadólag lépett fel

Antal Róbert

legénysége, az első igazán komoly ziccer mégis a vendégek előtt adódott. A 64. minutumban

Sebők László

fineszes passzából Hatvani találta magát ismét szembe Ábrahámmal, ám ezúttal a hálóőr nyerte kettejük különcsatáját. Az utolsó negyedóra kezdetén még szorultabb helyzetbe került a Sándorfalva, miután a Hatvani ellen egy algyői kontra közben szabálytalankodó

Farkas Ferenc

megkapta a második sárga lapját, amivel idő előtt mehetett zuhanyozni. Rögtön az ezt követő szabadrúgásnál Hatvani bólintott a kapufára, bár eközben a partjelző már lest intett, azaz ha kicsit beljebb megy a kísérlet, akkor sem ért volna gól. A 79. percben viszont már a hálóban táncolt a labda, amint Vékes fejelte azt vissza szépen a hosszúról a rövidbe

Márki Kornél

szögleténél. (1-1) A hajrában aztán hiába kezdtek őrült rohanásba a csapatok, újabb találat már nem esett a lefújásig, így kénytelenek voltak megelégedni az egy ponttal a felek. Mindez azt jelenti, a következő körben szabadnapos Algyő előnye három egységre olvadt a legközelebb Szőregre látogató Mórahalom előtt, míg a Sándorfalva maradt a hetedik. Az Antal-tanítványok jövő szombaton Makóra utaznak.

Sándorfalva, műfű, 200 néző
2016. április 17., 17.00
Sándorfalva SK
Algyő SK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Dobai János •* Asszisztens: Kovács Attila, Gáleg Ferenc Lajos.
1
-
1

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 25. forduló:

Sándorfalva SK - Algyő SK 1-1 (0-1)

Sándorfalva, műfű, 200 néző. Vezette: Dobai János (Kovács Attila, Gáleg Ferenc Lajos).

Sándorfalva:

Ábrahám - Márki, Dargó, Tóth L., Szil, Kovács (Tóth L. 61'), Széll, Gémes (Kanász N. 56'), Farkas, Vékes, Lovas (Antal 67').

Vezetőedző:

Antal Róbert.

Algyő:

Révész - Szűcs K., Csányi, Szélpál, Daróczi, Takács, Sebők (Németh 77'), Vellai (Busa 62'), Podonyi, Hegedűs (Bella 72'), Hatvani.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Gólszerzők:

Vékes (79'), ill. Hatvani (39').

Sárga lap:

Gémes (40'), Lovas (42'), Farkas (48'), Dargó (86'), ill. Sebők (70'), Takács (85').

Kiállítás:

Farkas (74'). Antal Róbert:

"Úgy gondolom, a kiállításnál mi nyugodtunk meg, és próbáltuk döntetlenre hozni a mérkőzést, az ellenfél idegeskedett inkább abban a periódusban. Támadólag léptünk fel alapvetően, de az első félidőben sajnos óriási butaságot csinált az egyik játékosunk, aki eladta a labdát, abból kaptuk a gólt. Addig tökéletesen úgy játszottunk, ahogy azt előre megbeszéltük. A második félidőben megpróbáltunk egyenlíteni, vagy akár nyerni is. Ez lett végül belőle, egy olyan csapat ellen, amely a bajnokság esélyese. Nem hiszem, hogy szégyenkeznünk kellene."

Takács Zoltán:

"Egygólos vezetés után a helyzeteinkből legalább egyet értékesítenünk kellett volna. Azt gondolom, ha 2-0-ra vezetünk, meg is nyerjük ezt a mérkőzést. Persze a fociban bármi előfordulhat. Sajnos a kiállítás minket zavart meg. Talán azt gondolták a játékosok, hogy onnan már megvan a meccs. A Sándorfalva csak rögzített helyzetekből volt veszélyes, igazán nagy kimaradt helyzetükre nem is nagyon emlékszem. Inkább nekünk voltak lehetőségeink 1-0 után. Ezt a találkozót meg kellett volna nyernünk, ettől függetlenül nem fogunk a kardunkba dőlni. Jól fog jönni a szünet, hogy rendezzük kicsit a sorokat, aztán nekivágunk a következő etapnak."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+1'
Vége a mérkőzésnek, amelyen a nagyot küzdő Sándorfalva emberhátrányban tudott pontot menteni. A döntetlen értékét ez is növeli hazai szempontból. Az Algyő viszont nem lehet nyugodt a jövő heti szabadnapja alatt!
90'
Busa megelőzte védőjét a rövidnél egy lapos beadásra érkezve, de Ábrahámban elakadt a közeli lövése.
88'
Őrült rohanásba kezdtek a csapatok, lényegében középpálya nélkül támad mindkét fél.
86'
A lendületből érkező Hatvani átesett Dargó lábán a tizenhatos sárgánál, ezért is villant a kártya.
85'
Takács is kapott egy sárgát szövegelésért.
83'
Szélpál egy óriási keresztezéssel állította meg a félpályáról kapura törő Tóth Lászlót. Hatalmas mentés volt, és legalább annyira fontos is!
79'
GÓÓÓL!!! Márki szögletét Vékes magas ívben fejelte vissza a rövidbe a hosszúról! 1-1!
77'
Sebők helyett Németh Lászlót küldte pályára Takács mester.
75'
Majdnem ott a második! Szűcs Krisztián tekert középre az iménti szabálytalanság után, majd a berobbanó Hatvani zúgó kapufát fejelt - a partjelző intése szerint lesről.
74'
Piros! Farkas faultolta Hatvanit az oldalvonalnál egy ellentámadás elleni akció gyanánt. Dobai ezt - jogosan - sárgával jutalmazta, a védőnek pedig ez már a második volt ebből a műfajból.
73'
Mezőnyfölényben játszik ezekben a percekben a Sándorfalva, a vendégek láthatóan teret adnak ellenfelüknek a kontrák lehetőségélnek megteremtése érdekében.
72'
Csere csere hátán: Bella pacsizott le ezúttal Hegedűssel az oldalvonalnál.
71'
...Farkas laposan csavart el a sorfal belső fele mellett, éppen a hosszúra helyezkedő Révész kezébe.
70'
Vékes a tizenhatos lőterében vezette keresztbe a labdát, pont középen rúgott oda neki Sebők. Ez így sárga, illetve egy komoly egyenlítési lehetőség a hazaiak előtt.
67'
Lovas számára véget ért a találkozó, Antal Richárd szállt be helyette a folytatásra.
67'
Vékest a nyakánál fogva rántotta le őrzője a tizenhatoson belül egy beívelt szabadrúgásnál, de hiába esett össze a sándorfalvi, Dobai sporttárs nem adta meg a tizenegyest.
64'
Sebők okosan ugratta ki a tizenhatos vonaláról startoló Hatvanit, miközben viszont a hazaiak lest reklamáltak, Ábrahám bravúrral védte a fehér mezes csatár ziccerét.
62'
Érkezik is Busa: Vellai kocogott le a műgyepről.
62'
Meddő mezőnyjátékkal telnek a percek, ez egyelőre a vendégek malmára hajtja a vizet.
61'
Kovács helyett Tóth László szállt be a meccsbe. Közben Takács Zoltán Busa Bencét hívta magához a melegítő algyőiek közül.
56'
Antal Róberté az első csere: Kanász N. László állt be Gémes helyett.
54'
...a sértett végezte el a pontrúgást, de nagyon alányúlt a labdának, így a tekerés messze elkerülte a kaput.
54'
Lovas ellen egy szabálytalanság mezőnyben - 24-25 méterről, középről jár a szabad.
51'
Ügyesen tekert a félpályától a sándorfalvi védelem mögé Szűcs Krisztián, Hatvani már igyekezett volna lecsapni a Farkas felett átszálló labdára, de Ábrahám jól élt együtt a játékkal, így megelőzte a támadót a tizenhatoson belül.
48'
Újabb sárga villant, ezúttal az oldalvonalnál szabálytalankodó Farkas kapta.
46'
Folytatódik a meccs, egyik mester sem cserélt a szünetben.
SZÜNET
45+2'
Vége az első félidőnek, amely ugyan kiélezett, kiegyenlített játékot hozott, mégis az egyébként kevesebb lehetőséghez jutó algyőiek vezetnek Hatvani góljával.
45'
Gémes szépen tekert a hosszúra egy szabadrúgást a jobbösszekötő helyéről, Vékes közeli fejesével pedig kilépett az egyébként jól helyezkedő Révész. A szöglet már nem hozott veszélyt.
42'
Lovasnak is jutott egy kártya, neki szövegelés volt a bűne.
40'
Gémesé az első sárga a meccsen, Vellait rúgta fel az oldalvonalnál.
39'
GÓÓÓL!!! Hát ez sokáig beszédtéma lesz! Sebők odaállt a félpályán Gémes elé, aki gondolkodás nélkül belevágta a szabadrúgást. Ugyan visszakerült a játékszer a sándorfalvihoz, de aztán az oldalpasszába Dobai sporttárs ért bele, játékba hozva ezáltal Hegedűst, aki Hatvanit ugratta ki. A csatár egyedül roboghatott a tizenhatosig, ahol már számára rutinfeladattal találta szembe magát. 0-1!
37'
Gémes elvállalta a lövést 19-ről dropból, nagyjából 2-3 métert tévesztett vertikálisan.
36'
Az iramra nem lehet panasz, de eközben a védelmek teljesítményére sem. Ilyenkor szokás mondani: egy gól jót tenne a meccsnek.
32'
Hatvani lépett meg a balon, úgy tűnt, Ábrahám feleslegesen hagyta el a kapuját, de aztán a támadó centerezés helyett lövést választott éles szögből, így mégis jól jött a kapus döntése.
29'
"Uh!" - zengi a lelátó. Gémes megcsinálta a helyet Lovasnak, akit hagytak lőni a vendégek 20 méterről. Őt nem nagyon lenne pedig szabad, félmagas, pattogós lökete ezúttal sem sokkal zúgott el a jobb alsó sarok mellett. Révész talán odaért volna még a lövésre, talán nem...
27'
Kovács addig-addig tekerte a biciklicseleket Daróczival szemben, amíg a fehér mezes játékos bele nem lépett egy köténybe. A hazai középpályás bele sem ért a labdába. Nem volt csúnya jelenet. Más kérdés, hogy közvetlen utána a megforduló algyői szerezte meg a bogyót.
25'
Szil elég csúnyán letarolta a labdát fedezni igyekvő Hatvanit. A vendég szurkolók részéről többen reklamálnak lapot a megmozdulásért, Dobai sporttárs azonban egyelőre megkegyelmez a sándorfalvi védőnek.
24'
A pályán a helyzet változatlan: a két tizenhatos között pattog a labda, változó dominancia mellett.
23'
Három kisfiú keresi Csányi elrúgott labdáját a kerítésen túl. Többen igyekeznek nekik segíteni a lelátó tetejéről egy-egy iránymutatással, de a labda rejtélye eddig még megoldatlan. Közben az egyik gyermek kutyát is kiáltott, úgyhogy átmenetileg leállt a kutatás.
19'
Mi maradt ki?! A hosszúra átszálló beívelésre Márki is érkezett lendületből, de végül az ugyancsak tisztán helyezkedő Vékes bólintotta a felső sarok fölé-mellé közvetlen közelről.
18'
Daróczi nem tud cizelláltan lökte mellbe az őt kicselezni próbáló VÉkest. Jobbról, a tizenhatos sarkától 5 méterre jár a szabadrúgás. Középen nagy a tülekedés.
14'
Ez viszont most veszélyes volt! Vékes remek ütemben indult be jobbról középre, kapta is a passzt a balösszekötő helyéről, de a tizenegyespontnál hiába fektette el Daróczit és Révészt is, félfordulatból nem tudott lőni.
12'
Többnyire a mezőnyben gyűrik egymást a felek, a kapusoknak eddig nem jutott lényegi feladat. Az Algyő láthatóan nem vállal fel indokolatlanul nagy kockázatot, eközben viszont a hazaiak sem tudnak a támadóharmadnál feljebb jutni.
6'
Farkas meglehetősen rosszul nyúlt bele egy feje felett átszálló labdába, Hegedűs már kész lett volna lecsapni a lehetőségre, de a bekk végül egy nagy sprinttel javította a hibáját.
5'
Széll harcolta ki az első szögletet Szélpállal szemben, a beadása azonban már nem volt túl sikeres. Talán a földre rúghatott.
3'
Kovács Milán jól látta meg a lehetőséget a passzra, indította is a szélről Tóth Lukácsot, de Révész hamarabb odaért az átadásra.
1'
A sötét kékben játszó hazaiak indították útjára a labdát, a vendégek tiszta fehérben állnak fel.
16.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok lassan befejezik a melegítést, érkeznek a sporik is. Sándorfalva határában sűrű, fekete füst gomolyog, a szomszédos településről is jól látni a szegedi tüzet. A kevésbé hangulatos hátteret ugyancsak nem túl szimpatikus időjárás egészíti ki: borús, ugyanakkor széltől mentes és nem túl hideg körülmények fogadják a főszereplőket. A pálya körül ugyanakkor szépen gyűlnek a nézők, azaz a hangulatra aligha lesz panasz. A mérkőzés Dobai János sípjelére 17 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

A szombati játéknapon a Mórahalom hozta soros bajnokiját a Tápé 5-2-es legyőzésével, így a homokháti alakulat kettő pontra zárkózott fel a listavezető Algyő mögé. Takács Zoltán tanítványai ráadásul meccshátrányban állnak fő riválisukkal szemben, szabadnapjukat éppen a következő körben teljesítik majd. Mindez annyit tesz, Podonyi Norberték számára kiemelten fontos lenne a siker vasárnap délután, máskülönben megnyílik az esély a mórahalmiak előtt az előzésre a táblázat élén. Ugyanakkor a feladat nem könnyű, hiszen a meccs házigazdája az a Sándorfalva lesz, amely a tavaly őszi odavágón is már alaposan megizzasztotta az algyőieket. A dobogóra hajtó Antal-legénység hazai környezetben mindenkire veszélyes, két hete a Mórahalom sikere is csak hajszálon múlt Vékes Martinék vendégeként. Kijelenthető tehát, hogy a forduló rangadója nemcsak izgalmasnak ígérkezik, de a bajnoki címért folytatott versenyfutásban is sorsfordító lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.