Sport

Kézilabda: két győzelem választja már csak el az FKSE Algyőt a bajnoki címtől

Kézilabda: két győzelem választja már csak el az FKSE Algyőt a bajnoki címtől

2016. április 17., vasárnap
Kézilabda: két győzelem választja már csak el az FKSE Algyőt a bajnoki címtől
pick-algyo027kf

Újabb fontos lépést tett a bajnoki elsőség fel a Levendula Hotel FKSE Algyő, amely ezúttal a Nyírbátor vendégeként aratott magabiztos sikert.

A találkozó kilencedik percében már 3-9-es állást mutatott a helyi eredményjelző, alig negyedóra alatt pedig már kialakult a tíz közte. (4-14)

Dankó Ervinnek

megkönnyítették a dolgát a fiai, így mindenki játéklehetőséget kapott, s a végéig a különbség csak nőtt. Az FKSE így továbbra is öt pont előnnyel áll az élen a második Nyíregyháza, és héttel a vasárnap délután a MOL-Pick Szeged U23-hoz látogató Ferencváros előtt. Mivel már csak négy forduló van hátra a pontvadászatból, kijelenthető, Vadkertiéknek két győzelem is elég lenne a folytatásban a biztos aranyéremhez. Ebből az elsőt legközelebb április 23-án, szombaton szerezhetik meg hazai közönségük előtt az Orosháza U23-as együttese ellen.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 22. forduló:

VKK Nyírbátor- Levendula Hotel FKSE Algyő 27-40 (11-23)

Nyírbátor 250 néző. Vezette: Ágnecz Tamás, Sipos Ottó.

FKSE Algyő:

KISS O. - BÉLECZKI 6, Simon 5, VADKERTI 3, Gazsó 4, VALACZKAI 6, Kardos 5.

Csere:

Deák (kapus), Raffai 2, Ambrus, KOCSIS 7/3, Szepesi, Molnár 1, Varga, Teimel 1, Tóth.

Vezetőedző:

Dankó Ervin.

Kiállítás:

8 perc, ill. 2 perc.

Hétméteres:

1/1, ill. 3/3. Dankó Ervin:

"A srácok végig koncentráltan játszottak. A hazaiak semmi olyat nem tudtak elővenni, amit ne tudtunk volna, s a két csapat közötti sebességkülönbség akkora volt, hogy esélyük sem maradt egy szoros partira. A hazafelé vezető úton arról beszéltünk, hogy ez egy 14 perces meccs volt. Úgy tűnik, a Pick elleni vereség jókor jött, azóta jobban játszunk, mint előtte. Már csak magunkra kell figyelnünk, s a hátra levő négyből, kettőt kell nyernünk!"

A juniorok mérkőzésén:

VKK Nyírbátor- Levendula Hotel FKSE Algyő 19-41 (8-19)

Az algyői gólszerzők:

Kocsárdi 12, Kovács G. 10, Miksi 6, Miklós 5, Pál V. 4, Szécsi 2, Kovács K. 1, Varga D. 1/1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.