Sport

Kézilabda: a bajnoki cím lassan zsebben, de az NB I még kérdéses az FKSE Algyőnél

Kézilabda: a bajnoki cím lassan zsebben, de az NB I még kérdéses az FKSE Algyőnél

2016. április 26., kedd
Kézilabda: a bajnoki cím lassan zsebben, de az NB I még kérdéses az FKSE Algyőnél
algyo_pick47_gs

Kiváló szezont fut a Levendula Hotel FKSE Algyő csapata a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportban, Dankó Ervin legénysége három körrel a zárás előtt magabiztosan vezeti a táblázatot, s akár már a hétvégén bajnok lehet. Eközben a nagyszerű menetelés joggal veti fel mind inkább égetően a kérdést: melyik osztályban kezdi majd meg a Csongrád megyei együttes a 2016/2017-es idényt?

Simon Bencéék az elmúlt hétvégén

40-27-re verték

hazai pályán az Orosháza U23-as alakulatát, így tartják ötpontos előnyüket a második helyezett Ferencváros előtt. Mindez annyit jelent, az algyőiek számára már egyetlen győzelem az Ózd, Nyíregyháza, Füzesabony trió valamelyik tagja ellen is behozhatatlan fórt eredményezne a fővárosi riválissal szemben. Tekintve, hogy a gárda eddigi 23 fellépéséből 20 meccset sikeresen vívott meg, aligha lenne felelőtlenség kijelenteni, hogy az FKSE a bajnoki elsőség egyértelmű várományosa. A parketten tehát kiválóan muzsikálnak a Dankó-tanítványok, a feljutáshoz azonban ez önmagában nem elég. Mint azt

Bella Árpád

, az egyesület elnöke portálunk érdeklődésére elmondta, az anyagiak ugyancsak meghatározóak a csapat jövőjét illetően. A Magyar Kézilabda Szövetség például az NB I-re való nevezések során feltételként szabja meg, hogy a jelentkezők az adott bajnoki évadra vonatkozóan rendelkezzenek legalább 80 millió forint szabad felhasználásának lehetőségével, amit hitelt érdemlően igazolni is tudnak. A klubvezető hozzátette, bár ezt az akadályt valószínűleg meg tudnák ugrani a támogatók segítségével, azonban ez az összeg még mindig nem lenne elegendő önmagában ahhoz, hogy egy ütőképes, a bennmaradásért jó esélyekkel harcba szálló csapatot alakítsanak ki. "Felelős vezetőként azt gondolom, hogy csakis abban az esetben vállaljuk el a feljutást az NB I-be, ha a teljes pénzügyi keretünk ehhez rendelkezésre fog állni. Szépen haladunk a lehetséges szponzorokkal való tárgyalások terén, de jelen pillanatban még nincs elég pénzünk az élvonalhoz. A lelkünk persze szeretné az osztályváltást, a pénztárcánk viszont jelen pillanatban azt mondja, hogy ez nem lehetséges. Konkrétumok természetesen még nincsenek az ügyben, sem igent, sem nemet nem tudunk még egyértelműen mondani. Az viszont biztos, hogy nem szeretnénk egy olyan helyzetet bevállalni, mint ami például tavaly az SZKKSE-nél előfordult. Mindemellett folyamatosan dolgozunk rajta, és mindent megteszünk azért, hogy összejöjjön a feljutás" - fogalmazott Bella Árpád. Kérdésünkre kitért rá, a létesítményekre vonatkozóan nincsenek extra elvárásai a szövetségnek, így a csapat nyugodtan rendezhetné mérkőzéseit a Fehér Ignácz Általános Iskola sportcsarnokában az NB I-ben is. Az egyetlen nehézséget tehát ténylegesen csak a pénzügyi feltételek jelentik. A következő hetek legfontosabb kérdése így az lesz, sikerül-e a vezetőknek megtalálniuk a szükséges szponzori forrásokat az élvonalbeli szereplés biztosításához. Ami biztos, hogy a végső határidő június 30., ekkor kell ugyanis legkésőbb leadniuk az egyesületeknek a nevezéseket a 2016/2017-es bajnokságra. Persze, az sem mellékes, vajon meg tudják-e verni Vadkertiék szombaton az Ózdot idegenben. Minden bizonnyal az sem lesz ugyanis sétagalopp.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.