Sport

Súlyemelés: Nagy Péter is emel a tatár fővárosban

Súlyemelés: Nagy Péter is emel a tatár fővárosban

2016. március 15., kedd
Súlyemelés: Nagy Péter is emel a tatár fővárosban
nagy_peter_sajtobeszelgetes11_KF

Kazany ad otthont a hétvégén a súlyemelők idei első Grand Prix versenyének, az orosz Elnök Kupáért kiírt nemzetközi viadalnak, amelyen indul Nagy Péter is.

A budapesti székhelyű nemzetközi sportági világszövetség (IWF) versenynaptárában is helyet kapott és egyéni olimpiai kvótaszerzést kínáló eseményre a magyar ólomsúlyú kiválóság jó ideje elszántan edz, s amint azt kedden az MTI-nek elmondta, szeretne a tatár fővárosban kiemelkedő eredménnyel kirukkolni. "A tatai edzőtáborban, ahol elsősorban az áprilisi, norvégiai Európa-bajnokságra készülünk, a felmérőn jó formát mutattam, szakításban 190, lökésben 225 kilót teljesítettem, ami közel van a 417 kilós egyéni legjobbamhoz összetettben. Szeretnék hasonlót elérni az orosz nagydíjon is" - mondta. A szegedi

Nagy Péter

gyakorlatilag állandó meghívottja az orosz Elnök Kupának, amelyen volt már második és harmadik is. A mindenkori orosz államfő személyes támogatását élvező, idén hatodik alkalommal kiírt GP pénzdíjas, a súlycsoportok győztesei fejenként 5000 dollárt kapnak, a második helyezettek jutalma 3000, a harmadikként végzetteké pedig 2000 dollár. Külön dotálják azt, aki világcsúcsot ér el: a fogásnemi rekordért 3000, az összetettben produkáltért pedig 6000 dollár jár. A szombat-vasárnapi kazanyi viadal résztvevői öt kategóriában, a nőknél 75 és plusz 75, a férfiaknál pedig 94, 105 és plusz 105 kilogrammban versenyeznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.