Sport

Labdarúgás: az Ajka elleni meccs után is nyeretlen maradt a Szeged-Grosics tavasszal

Labdarúgás: az Ajka elleni meccs után is nyeretlen maradt a Szeged-Grosics tavasszal

2016. március 19., szombat
Labdarúgás: az Ajka elleni meccs után is nyeretlen maradt a Szeged-Grosics tavasszal
szeged_2011_ajka49_gs

Ötödik bajnokiján sem tudott három pontot szerezni a tavaszi szezonban a Szeged 2011-Grosics Akadémia: Klausz László tanítványai az Ajka ellen játszottak gól nélküli döntetlent az NB II huszadik fordulójában.

Az idegenben közel két éve nyeretlen Ajkát fogadta szombaton a gyulai Grosics Akadémián a Szeged 2011-Grosics Akadémia, mind a két csapat első tavaszi sikerére hajtott a találkozón. Támadólag lépett fel a meccs elején

Klausz László

együttese, de a korai rohamokat jól állta az Ajka - sőt, az első kaput eltaláló lövés

Stieber András

nevéhez fűződött. Húsz perc elteltével már nagyon közel jártak a gólhoz Germán Tamásék, de

Zabari Dávid

ötösről leadott lövése a kapufáról vágódott az alapvonalon túlra, majd a vendégek impotens támadójátékát megunva, fél óra elteltével

Székely Tibor

beküldte azt a

Thomas Sowunmit

, aki az őszi, 5-0-s Ajka győzelemmel végződött meccsen mesterhármast szerzett a szegediek ellen. A félidő hajrájában Andorka is gólt szerezhetett volna, de közeli fejese kevéssel kerülte el

Gőcze

kapuját. A fordulást követően Sowunmi volt nehezen tartható, de igazán komoly lehetőséget a rutinos támadó sem tudott kialakítani

Szántai Levente

kapuja előtt. Negyed órával a szünet után

Szabó Péter

szépségdíjas, jobb külsővel ellőtt labdája is a kapufán csattant, ezúttal a felső lécet találta el a szegedi, így maradt a 0-0. A meccs utolsó harmadában nem tudott már olyan nyomást helyezni az ajkai védelemre a Szeged-Grosics, mint a meccs elején, így hiába játszotta fölényben szinte az egész meccset Klausz László csapata, gólt nem tudott szerezni, így meg kellett elégednie a döntetlennel, ezzel továbbra sem tudott győzni a téli szünetet követően, ötödik meccsén a második döntetlenjét érte el a csapat három vereség mellett. Ezzel a Szeged 2011-Grosics Akadémia maradt a tabella tizedik helyén, viszont az a 14. helyen álló Szigetszentmiklós, amellyel két hét múlva, a válogatott szünetet követően játszik a gárda, csak négy pontra van a szegediektől.

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző
2016. március 19., 15.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
FC Ajka
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Nazsa Tamás •* Asszisztens: Horváth Róbert, Szilágyi Norbert.
0
-
0

Labdarúgó NB II, 20. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - FC Ajka 0-0

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Horváth Róbert, Szilágyi Norbert)

Szeged:

Szántai - Zabari (Pászka, 80'), Farkas, Tóth G., Achim, Szabó P., Berde, Király, Oláh G., Andorka, Germán.

Vezetőedző:

Klausz László.

Ajka:

Gőcze - Pál, Kovács G., Fodor, Csehi (Pákai, 74'), Stieber, Horváth A., Czár, Sóron, Szőllösi (Sowunmi, 33'), Zámbó.

Vezetőedző:

Székely Tibor.

Gólszerzők:

Sárga lap:

Andorka (82') ill. Sóron (29'), Czár (54') Klausz László:

"Fortuna ezúttal sem pártolt minket. A csapat mindent megtett a győzelemért, helyzeteink is voltak, kétszer a kapufát is eltaláltuk, de a labda nem befelé pattant."

Online közvetítésünk

VÉGE

90+2'
Ez a vége, Nazsa lefújja: nem tudta feltörni az ajkai védelmet a Szeged-Grosics, így mindkét csapat negatív szériája folytatódik, hiszen Klausz László tanítványai továbbra is nyeretlenek tavasszal, míg az Ajka lassacskán két éve nem tud otthonától távol bajnokit nyerni - ugyanakkor egy számukra mindenképp értékes ponttal térhetnek haza az ajkaiak.
90+1'
Szabó Péter! A végén még akár eldönthette volna, de ahogy az egész meccsen, a kapu előtt nem tudott jó döntéseket hozni a Szeged-Grosics, lehetősége után bosszankodhatnak ismét a drukkerek!
88'
Elkeseredetten próbálkozik a Szeged-Grosics a vezetés megszerzésének érdekében, de nem akar jönni a gól Germánéknak, az idejük pedig egyre kevesebb erre.
82'
Az első szegedi sárgát Andorka Péter kapja: a csatár kézzel vett át egy labdát, ezért mutatja fel a lapot Nazsa Tamás.
80'
Tíz perccel a vége előtt cserél Klausz László is: Zabari helyére Pászka Lóránd áll be.
74'
Ismét cserél Székely Tibor: Csehi számára ér véget a meccs, akit az utolsó negyed órára Pákai vált. Még egy lehetősége maradt az Ajkának cserére, Klausz László még nem változtatott kezdőcsapatán.
73'
Most Andorka előtt volt terület, jó labdát is kapott, azonban önzetlenül továbbjátszotta volna, viszont szöktetése az ajkai védők gyűrűjében kötött ki.
71'
A két gyors lehetőség után kicsit belesüppedt a meccsbe a Szeged-Grosics, az Ajka persze továbbra sem sietteti el a dolgot, meddő mezőnyjáték az utóbbi percekben.
68'
Egy újabb távoli lövés az Ajkától, most Sóron tűzte kapura, de ez sem jelentett komolyabb veszélyt Szántai számára.
63'
Farkas Márk indult meg egyedül a félpályától, két védőt is megkerülve vezette egyéni akcióját, majd a tizenhatos előterében lövésre szánta el magát, és nem is sokat tévesztett, kevesebb, mint fél méterrel lőtt a bal kapufa mellé. Erősödik ismét a Szeged-Grosics fölénye!
60'
Megint kapufa! Egy védőkről lecsorgó labdát gyönyörűen, kapásból lő el Szabó Péter jobb külsővel, a labdája pedig a felső lécen csattan, másodjára találja el a kapufát a Szeged-Grosics!
58'
Gőczére sem lehet panasz, még hogyha igazi bravúrra nem is volt szükség tőle, amit kell, azt megteszi: az imént Király Patrik remek, jobb oldali megindulását követően Sóron faultja után kapott szabadot, majd ívelte középre a labdát, a kimozduló kapus azonban Tóth Gábor elől csípte el a bőrt.
54'
Ez viszont már lap, Czár pakolt oda Berdének a felezőnél, ő is besárgul az Ajkából.
53'
Az első pár perc a szünet után inkább a töredezett játékról szól: most Zabari kap egy kemény csomagot Fodortól, de ez Nazsánál nem ér lapot. Egyelőre helyzet, és ami fontosabb, továbbra is gól nélkül a csapatok.
51'
Megint Sowunmi, ezúttal Berde nem bírt vele szabályos eszközökkel: az Ajka valamennyivel bátrabb játékot választ a második félidő első perceiben.
47'
Sowunmi beállítása nem tűnik rossz döntésnek a vendégek edzőjétől: a rutinos támadót megindulása után Farkas csak szabálytalanul tudta megállítani a szegedi kaputól 19 méterre, majd a sértett végezte el a pontrúgást is, de lövése a sorfalban halt el.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.

SZÜNET

45'
Ez a félidő vége, Nazsa nem hosszabbít: lényegesen támadóbb és veszélyesebb ellenfelénél a Szeged-Grosics, de az eddigi erőfeszítések nem eredményeztek még gólt Klausz László együttesének.
44'
A félidő végére picit fentebb jött az Ajka, amit az egymás után elvégzett három szöglet is jelez a vendégek részéről, de egyikből sincs komolyabb lehetőség.
41'
A meccs eddigi legnagyobb helyzete maradt ki! Király Patrik szép, 16 méteres lövését követően öklözte ki a labdát Gőcze, a kipattanó pedig pont Andorka elé került, akinek fejese alig tíz-húsz centivel kerülte el az ajkai kaput!
39'
A fölény talán kisebb, mint a meccs korábbi szakaszaiban, mindenesetre itt már Gőczére is szükség volt: Király Patrik baloldali szabadrúgását az előrehúzódó Farkas fejelte az ajkai kapus kezeibe.
33'
Úgy látszik, Székely Tibor is elégedetlen a látottakkal, mert máris cserél a vendégek mestere: Szőllösi helyére a szegediek számára nem túl jó emlékeket felidéző Thomas Sowunmi érkezik a pályára, hogy javítsa a vendégek támadójátékát.
29'
A meccs első sárgája Sóroné, aki Oláh Gergővel szemben téveszt egy ütemet szerelésénél, ezért pedig felmutatja a lapot Nazsa Tamás.
26'
Továbbra is nyom a Szeged-Grosics, de még várni kell a gólra: Berde hiába találta meg mesteri labdával Andorkát, a félpályáról indított akció után lesen állt a támadó, így nem törhetett kapura.
24'
Talán az is érzékelteti a játék képét, hogy alig húsz percnyi játék után már az ötödik szögletét végezheti el a Szeged-Grosics - az Ajka ellenben még nem végezhetett el sarokrúgást.
22'
Ez csak centiken múlott! Andorka pörgetett remekül a balon induló Királynak, aki a középen lévő Zabarihoz tálalt, utóbbi öt méterről leadott lövése azonban a bal kapufán csattant!
19'
A vendégek kapuralövése óta visszaállt az első tíz perc játékképe: szinte percenként jut el a kapu elé a Szeged-Grosics, de az utolsó megoldásokba rendre hiba csúszik, így nem alakul ki ziccer. Újfent fölényben játszik Klausz László csapata, kérdéses, az Ajka meddig bírja ezt a nyomást!
12'
Kicsit alábbhagyott a szegedi nyomás, sikerült átvészelnie az első tíz percet az Ajkának, sőt, egy gyors kontra után Stieber András a tizenhatos bal sarkáról kapura is lőtt, de ez nem okozott gondot Szántainak.
8'
Az első percekben szinte csak az ajkai térfélen pattogott a labda, nem tud kijönni a szorításból a vendég együttes, nagy elánnal kezdett a Szeged-Grosics, amely mihamarabb megszerezné a vezetést is, de egyelőre nem tudott komoly helyzetet kialakítani.
4'
Az már a meccs elején látszik, hogy az idegenben csaknem két éve (!) nyeretlen Ajka kontrákra rendezkedik be, és megpróbálja szűkíteni a területet.
1'
A zöld-fehér szerelésben futballozó vendégek indították útjára a labdát, míg a Szeged-Grosics hagyományos kék-fekete szerelésben lép pályára. Csípős, kellemetlen időjárás fogadta a feleket, bár délelőtt egész szép idő volt, mostanra azonban lehűlt az idő.

14.52

- A kispadról a Szeged-Grosics mestere Molnár F. Tamás kapus mellett Zelenyánszki Lászlót, Zádori Krisztiánt, Balogh Miklóst, Pászka Lórándot, Hegedűs Martint és Vladimir Veselinovot küldheti be a meccs során.

14.46

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged 2011-Grosics Akadémia Ajka elleni összecsapása! Klausz László ezúttal a kezdőcsapatába jelölte a sérüléséből felépült Király Patrikot, az eltiltását letöltő Samuel Obot azonban a keretben sincs ott a mai meccsen.

A mérkőzés Nazsa Tamás sípszavára 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Délután az Ajkát fogadja a Szeged-Grosics - Klausz László tanítványai hosszú idő után aratnának ismét győzelmet a bajnokságban. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=618977

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 19.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.