Sport

Labdarúgás: nem tudta megállítani a SZAK a Kókát + FOTÓK

Labdarúgás: nem tudta megállítani a SZAK a Kókát + FOTÓK

2016. március 27., vasárnap
Labdarúgás: nem tudta megállítani a SZAK a Kókát + FOTÓK
szak_koka009szzs

Továbbra is nyeretlen a szezonban a Szegedi AK, amely ezúttal a Kókától szenvedett háromgólos vereséget hazai pályán.

Egyenlő erők küzdelmével indult a 7. és a 8 helyezett együttes találkozója. A szegediek első pontjaikat szerették volna megszerezni, a vendégek viszont nem akartak leszakadni az alsóház másik két csapatától. Mezőnyben mindkét csapat fegyelmezetten játszott és kapuk előtt is akadtak meleg pillanatok. A 7. percben

Lipták Lilla

szögletét a rövid sarokra érkező

Papp Dorina

fejelte rá 6 méterről, de

Barti Luca

jól helyezkedett és magabiztosan fogta a labdát. Továbbra is támadott a szegedi csapat, a Kóka viszont a labdaszerzés után gyors kontrákat vezetett. Többször is sikerült beívelniük a hazai védelem mögé a labdát. Többször lesen állította meg őket a játékvezető sípja, ám az első negyedórában

Schildkraut Fruzsina

három alkalommal is bravúrral avatkozott közbe, mikor egyedül vezették rá a labdát. A 20. percben azonban nagyot hibázott a hazai kapus! Egy kézzel is fogható 20 méteres lövés kipattant a lábáról, így a támadást kísérő

Krascsenics Petra

a labdát zavartalanul 5 méterről a hosszú sarokba pofozhatta. (0-1) Még a kapott gól hatása alatt volt a SZAK, amikor a következő támadásból

Krascsenics Csilla

a mezőnyből, 22 méterről futtából óriási bombát ragasztott védhetetlenül a jobb felső sarokba. (0-2) A 26. percben 17 méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutott a Kóka.

Csiki Anna

állt a labda mögé és ballal a sorfal felett a jobb alsó sarokba csavarta a labdát. (0-3) Ezzel a hazaiak padlóra kerültek és jó ideig ki sem jöttek a szorításból, így a félidő hátralévő részében a vendégek irányították a játékot. A második játékrészben is a Kóka kezdett aktívabban. Egy szegedi labdavesztést követően Krascsenics Petra törhetett kapura a tizenhatos sarkáról és nem hibázott: a jobb alsó sarokba helyezett. (0-4) A 61. perc hozta meg a szépítő gólt a szegediek számára. 35 méterről

Szil Tünde

ívelt fel a vendégkapu elé egy szabadrúgást, amelyet a jó ütemben kilépő Lipták Lilla vett le 6 méterre a kaputól, majd félfordulattal a bal alsó sarokba lőtt (1-4). Ezt követően már inkább mezőnyben folyt a játék. A Kóka továbbra is igyekezett hosszú indításokkal játékba hozni támadóit, míg a SZAK inkább csak pontrúgásokból tudott veszélyt teremteni az ellenfél kapuja előtt. A vendégek a háromgólos vezetés biztos tudatában már nem kezdeményeztek olyan sokat, mint az első félidőben, a szegediekben a mai napon viszont nem volt annyi, hogy meg tudják fordítani az eredményt, így kissé ellaposodott a játék. Összegezve a látottakat elmondható, hogy a hazaiak jól álltak a lábukon a 20. percig, ám a szerencsétlen körülmények között született első, majd a jól eltalált második gól eldöntötte a meccset, mert ezek mentálisan padlóra küldték a SZAK játékosait. A vendégeknek a három pont megszerzése volt a fontos és a mutatott játékkal rá is szolgáltak a győzelemre. A szegedi együttes továbbra is szerzett pont nélkül áll a táblázat utolsó helyén. Az alsóházi középszakaszban még öt fellépés vár a csapatra, így már matematikailag is behozhatatlan hátrányba került az utolsó előtti pozícióban 16 egységet számláló Kókával szemben. A középszakasz végeztével a 7-8. helyezett alakulatok két nyert meccsig tartó párharcban döntik el, melyikük esik ki egyenes ágon, illetve melyikük játszik osztályozót az NB II rájátszásának másodikjával.

Női labdarúgó NB I középszakasz alsóház, 1. forduló:

Szegedi AK - Kóka KSK 1-4 (0-3)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű. Vezette: Barta Norbert István (Boros Máté Dávid, Csuka Ferenc).

SZAK:

Schildkraut - Temesváry, Szil, Lipták, Harcel (Koncz 71'), Lévai, Szalai (Sávai - a szünetben), Szélpál, Papp, Guth, Varga.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Kóka:

Barti - Marsi, Madarassy, Rőhberg, Kiss G., Zoltán (Haraszti 58'), Krascsenics Cs., Kiss S. (Mezőssy - a szünetben), Csiki, Krascsenics P., Kovács (Kerekes 72').

Vezetőedző:

Berla Attila.

Gólszerzők:

Lipták (61'), ill. Krascsenics P. (20', 50'), Krascsenics Cs. (21'), Csiki (26'). Cserenkó Szabolcs:

"Gőzerővel készültünk a mai mérkőzésre, hiszen a Kóka csak egy hellyel állt előttünk a tabellán. Vannak problémáink és a mai meccsen is több játékosunk volt, aki kisebb sérüléssel volt kénytelen vállalni a játékot. Az első gólt nagyon szerencsétlen körülmények között kaptuk és ott látszott a lányokon, hogy megtörtek, egy szép lövésből rögtön jött is a következő gól. Ezután azt gondolom, hogy fejben feladtuk. A küzdőszellemmel ennek ellenére nem volt probléma, de a Kóka jelenleg jobb erőkből álló csapat a miénknél, technikailag és taktikailag is fölénk nőttek a mai napon. Gratulálok Szélpál Nórinak az első NB I-es mérkőzéséhez!"

Berla Attila:

"Válogatott játékosaink a múlt heti Eb-selejtezőn három mérkőzést játszottak egy hét alatt, ami ma még benne volt a lábukban. Fiatal csapatunknak sokat kell még fejlődnie, de azt gondolom, hogy lépésről lépésre kezdünk felzárkózni az NB I mezőnyéhez. A mai napon nem játszottunk jól, de elsősorban a három pont megszerzése volt a cél, hiszen mindenképp szeretnénk az 5-6. hely valamelyikét megszerezni, hogy elkerülhessük az osztályozót. A Szeged becsülettel végigküzdötte a mérkőzést és jócskán megnehezítette a dolgunkat..."

Lipták Lilla:

"A kapushibából kapott első gól sajnos nagyon meghatározta a mai mérkőzést, mentálisan eléggé összezavarta a csapatot és innen már nem is tudtunk felállni. Jó ideje szerettem volna már gólt szerezni, ezért kicsit szomorú voltam, mikor kiderült, hogy ezen a meccsen hátvédet játszok, ám az egyik pontrúgásnál felfutottam és kaptam egy jó labdát, amit értékesíteni tudtam - ennek azért örülök. Persze jobb lett volna ehelyett a győzelmet megszerezni..."

Madarassy Kitti:

"Nem teljesen úgy játszottunk, ahogyan azt elvárjuk magunktól, kissé álmosan is kezdtünk, az első gól azonban felébresztett minket az első félidőben. A második játékrészre nem tudtunk igazán felpörögni, de a legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot. Azt gondolom, hogy ha ennél jobb teljesítményt fogunk nyújtani a következő néhány meccsen, akkor reális esélyünk lehet megnyerni az alsóházat."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.