Sport

Labdarúgás: Először kapott ki tavasszal a Vásárhely + FOTÓK

Labdarúgás: Először kapott ki tavasszal a Vásárhely + FOTÓK

2016. március 6., vasárnap
Labdarúgás: Először kapott ki tavasszal a Vásárhely + FOTÓK
SZS20160306_hfc_ujbuda_030

A jó erőkből álló Budafok elvette a Hódmezővásárhelyi FC tavaszi veretlenségét, Oláh Lóránt duplájával 4-0-ra nyert a Budafok.

Két, tavasszal még veretlen csapat találkozott vasárnap délután Hódmezővásárhelyen: a HFC eddigi három tavaszi bajnokijából öt pontot szerzett, míg a Budafok két mérkőzésen egyaránt 0-0-t játszott. A vásárhelyiektől ezúttal több ember is hiányzott, így

Komáromi András

,

Tóth Imre

és

Slodoban Dordevic

sem állt

Major László

rendelkezésére a télen

Oláh Lórántot

és

Csizmadia Csabát

is szerződtető Budafok ellen. Kezdetben a vendégeknél volt többet a labda, a HFC nehezen tudott hosszabb ideig a Budafok térfelén tartózkodni.

Prukner László

tanítványai tíz perc elteltével a vezetést is megszerezték: a jobb oldali szögletet követően balról, a kapu elé visszalőtt labdát a kapufánál egyedül maradt

Ikonomou

továbbította

Bordás

kapujába, 0-1. A folytatásban is a piros-feketék irányítottak,

Csizmadia

több lehetőséget is elhibázott, majd fél óra elteltével megérkeztek a vásárhelyi helyzetek is: a legveszélyesebb

Tóth Attila

éles lövése volt, aminél

Szabó Balázs

mellett a kapufára is szüksége volt a vendégeknek a gól elkerüléséhez. A gól sosem jöhet jókor, de a HFC számára a lehető legrosszabbkor érkezett: még éppen a szünet előtt egy, a budafokiak térfelén elvégzett vásárhelyi szabadrúgás után indult a gyors kontra a vendégektől, a centerezést pedig Oláh Lóránt tíz méterről kapásból a vásárhelyi kapuba passzolta, 0-2. Nehéz helyzetből várhatta tehát a második félidőt a HFC, amelybe a fiatal

Galló Gergő

érkezett a szünet után. Az eseménytelen első negyed órát követően

Fábián

és Galló összjátéka után utóbbi lőtt ballal, azonban Szabó Balázs még éppen annyit hozzá tudott érni a lapos próbálkozáshoz, hogy elkerülje a jobb alsót a labda. Kezdett kisebb fölénybe kerülni a HFC, erre azonban egy, a meccset eldöntő góllal válaszolt a Budafok: Oláh Lórántról egy pillanatra megfeledkeztek a hazai védők a tizenhatoson belül, az indítás után pedig az egykori Fradi-csatár kapásból lőtt a léc alá, 0-3. Sőt, negyed órával a vége előtt Csizmadia is bebólintott egy labdát egy szabadrúgás után, így a végére magabiztos sikert aratott a Budafoki MTE-Újbuda FC, elvéve ezzel a HFC tavaszi veretlenségét. Ezzel Szilágyi Norberték maradtak a tizenhatodik helyen, a következő fordulóban pedig a tavaszi idény utolsó idegenbeli mérkőzése vár a Hódmezővásárhelyre szombaton 14.30-tól Komlón - ezt követően csak hazai meccset vív majd Major László legénysége.

Hódmezővásárhely, 200 néző
2016. március 6., 14.30
Hódmezővásárhelyi FC
Budafoki MTE-Újbuda FC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Antal Péter •* Asszisztens: Sebestyén László, Flinta Zoltán.
0
-
4

Labdarúgó NB III Közép csoport, 21. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - Budafoki MTE-Újbuda FC 0-4 (0-2)

Hódmezővásárhely, 200 néző. Vezette: Antal Péter (Sebestyén László, Flinta Zoltán).

HFC:

Bordás- Lazinica, Tóth J., Markovic, Mezei, Szilágyi, Tóth A., Szabó D. (Galló - a szünetben), Hauk (Mihálffy - 81'), Marton, Fábián.

Vezetőedző:

Major László.

Budafok:

Szabó B. - Ikonomou, Csizmadia, Khiesz, Vég, Margitics, Karacs (Huszty - 76'), Kovács, Turi (Németh - 39'), Oláh, Pesti (Patkós - 69').

Vezetőedző:

Prukner László.

Gólszerzők:

Ikonomou (12'), Oláh (45', 68'), Csizmadia (74')

Sárga lap:

Major László:

"A teljes csapatunkkal is egy picit erős lett volna nekünk ez a csapat, véleményem szerint ők erősítettek a legjobban, válogatott játékosokat szereztek, Oláh Lóránt kettőt, Csizmadia Csaba pedig egy gólt szerzett. Nem kell elkeseredni, nekünk egyetlen célunk van, a bent maradás, de az első tíz perc bátortalan játéka nem tetszett."

Online közvetítésünk

90+2'
A játékvezető lefújta a mérkőzést, megérdemelten nyert a Budafok.
90'
Kettő percet ad rá a játékvezető.
83'
Elkeseredetten próbálkozik a Vásárhely, de egyelőre nem sikerül a szépítés a hazaiaknak.
81'
Változtat a HFC: Hauk helyére jön Mihálffy.
76'
Kihasználja harmadik cserelehetőségét is a Budafok, Huszty jön be, Karacs távozik.
74'
GÓÓÓL!!! Már néggyel vezet a Budafok, egy jobboldali szabadrúgás után Csizmadia fejese a felső lécről a gólvonal mögé vágódik. 0-4!
69'
Ismét cserél a Budafok, Pesti jön le, helyére Patkós érkezik
68'
GÓÓÓL!!! Ezzel eldőlni látszik, Oláh Lóránt egy pillanatra üresen marad a vásárhelyi tizenhatoson belül, ő pedig van annyira rutinos, hogy ezt rögtön kihasználja, nagy erővel lő a jobb felsőbe. 0-3!
62'
Egyre veszélyesebb támadásban a HFC, jóval többször jut le most a vendégkapuhoz a hazai együttes, mint az első félidőben.
60'
A meccs eddigi legnagyobb vásárhelyi lehetősége maradt ki, először tudja felépíteni támadását a HFC, Fábián a bal összekötő helyén érkező Gallónak készített le, akinek a lövése centikkel megy el a bal kapufa töve mellett.
55'
Komoly helyzet nélkül telt el az első tíz perc, főleg a középpályán gyűrik egymást a felek.
46'
A szünetben egyet változtatott Major László, Szabó Dávid helyére, Galló érkezik.
46'
Elkezdődött a második félidő!
Szünet
45+1'
Véget ért az első félidő, egyelőre a Vásárhely kevésbé veszélyes, mint ellenfele, a szünet után jóval jobb játék kellene a vásárhelyiektől, ha pontot szeretnének szerezni.
45'
GÓÓÓL!!! Sajnos kettővel vezet a Budafok, bár az ellenfél térfeléről végezhetett el szabadrúgást a HFC, mégis egy villámgyors kontrát vihetett át a Budafok, a jobboldali akció után a lapos centerezést kapásból Oláh Lóránt vágja a kapu bal alsó sarkába.
40'
Az utolsó percekben változott a vendégek játékfelfogása is, inkább hosszabb, előre vágott labdákkal operálnak, mintsem lapos passzokkal, egyúttal a HFC-nek is több idő jut arra, hogy a vendégek mögé kerüljön gyorsabb támadásokkal.
39'
Kényszerű cserét hajt végre a Budafok, Turi jön le, őt váltja Németh.
35'
Egyre keményebbek a párharcok és az eső sem könnyíti a csapatok dolgát.
33'
A meccsen talán először szorítja be ellenfelét a HFC, a szöglet és a veszélyes bedobás után Tóth Attila elé kerül a labda, aki jobblábas szögből ugyan, de ballal kapura lő, jól is tekeredik a kísérlete, de Szabó és a kapufa együttes erővel hárít.
26'
Megvolt a HFC első kapura lövése, Szilágyi harminc méterről egyből kapura lőtte a szabadrúgást, a középre tartó labdát Szabó magabiztosan fogta.
22'
Az utóbbi perceket már kiegyenlítettebb játék jellemzi, de a HFC nem tudja végigvinni a támadásait a jól záró vendégvédelem ellenében.
15'
Ez viszont már kevesebben múlt, nem tud felszabadítani a vásárhelyi védelem, a lendületből érkező Pesti Dávid jut labdához, kapásból el is vállalta, lökete a jobb kapufáról vágódik az alapvonalon túlra.
14'
Majdnem duplázott a Budafok, a visszatért labdára Csizmadia lőtt nagy erővel, de a levágódott lövés nem volt veszélyes a vásárhelyi kapura.
12'
GÓÓÓL!!! Vezet a Budafok. Egy jobboldali szöglet átkerült a hosszúra, ahonnan Kovács Dávid élesen a kapu elé ívelte, ahol a teljesen üresen maradt Ikonomou Konstantinos stukkolása a bal kapufa érintésével Bordás kapujában kötött ki.
9'
Margiticcsal rúg össze Marton a vendégek térfelének bal sarkában, kisebb ápolás után tud csak visszatérni a pályára.
8'
Egyelőre kezdeményezőbb a Budafok, többet is van a labda a vendégeknél, azonban a kapuig nem tudtak eljutni, nem alakítottak ki veszélyes helyzetet.
2'
Rögtön egy szöglettel kezd a Budafok, de a beívelt labdát a rosszul érkező Csizmadia nem tudja kapura tenni lábbal.
1'
A vendégek kezdték a mecset, a Budafok piros-fekete, míg a Vásárhely kék-sárga színösszeállításban játszik.
14.15: Köszöntjük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a játékosok készülődnek, az eső szemerkél, de ez talán senki kedvét nem veszi el a játéktól. A mérkőzés Antal Péter sípszavára 14.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Két, tavasszal még veretlen együttes találkozik vasárnap Hódmezővásárhelyen: a HFC a téli szünet óta lejátszott három meccsén öt pontot gyűjtött, míg a Budafok MTE-Újbuda FC csak két mérkőzést játszott le, tekintve, hogy a Dabas elleni találkozójukat majd később pótolják - mindkét meccsén 0-0-ra végzett az egykoron a Ferencvárost is trenírozó Prukner László által irányított együttes. A Budafok a télen nem kisebb nevekkel erősített, mint az Ausztriából hazatérő Csizmadia Csaba, vagy a Szeged 2011-Grosics Akadémiától megszerzett Oláh Lóránt - de keretében megtalálható a korábban az NB I-es gólkirály, Urbán Gábor is. A HFC számára tehát nem lesz egyszerű a három pont megszerzése, de amennyiben sikerülne legyőznie ellenfelét vasárnap, akkor elléphetne a kiesőzónából.

Négy meccsre nyújthatja veretlenségi sorozatát ma a HFC az Újbuda ellen - 14.30-tól ÉLŐben jelentkezünk Hódmezővásárhelyről! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=615309

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.