Sport

Labdarúgás: Elhunyt Verebes József

Labdarúgás: Elhunyt Verebes József

2016. március 13., vasárnap
Labdarúgás: Elhunyt Verebes József

Életének 75. évében vasárnap elhunyt Verebes József mesteredző, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A szakember halálhírét egykori pályaedzője,

Bolla Péter

erősítette meg az MTI-nek. "Tizenöt éven keresztül dolgoztunk együtt, életem legszebb korszaka volt. Csodálatos edző volt, fantasztikus ember, akivel öröm volt együtt dolgozni, a barátom volt" - nyilatkozta Bolla Péter.

Verebes József

1978-ban a Testnevelési Főiskolán szerzett edzői oklevelet, majd 1977 és 1978 között a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezető edzőjeként dolgozott. Ezt követően Kecskeméten vállalt munkát, majd a Videoton vezetőedzője lett. Innen 1981-ben szerződött Győrbe, ahol edzői pályafutásának legsikeresebb időszakát töltötte: a Mágusnak nevezett szakember 1981 és 1986, illetve 1993 és 1994 között irányította a győri csapatot, amely első regnálása idején kétszer bajnok lett. 1986-ban az MTK-hoz került, és mindjárt első évében bajnoki címet nyert a kék-fehérekkel. A válogatottat két időszakban irányította: 1987 januárjától augusztusig négy mérkőzésen két győzelem, egy döntetlen és egy vereség, majd 1993 szeptembere és 1994 júniusa között tíz mérkőzésen egy győzelem mellett két döntetlen és hét vereség volt a mérlege. Verebes Józsefet 1982-ben az Év edzőjének választották, ugyanebben az esztendőben Pro Urbe-díjjal tüntették ki. 1987-ben kapta meg a mesteredzői fokozatot, 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatának kitüntetését vehette át.

Sipos Jenő

, az MLSZ szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, szomorúan értesültek arról, hogy távozott a magyar labdarúgás emblematikus figurája. Hozzátette, mások mellett az MLSZ is saját halottjának tekinti Verebes Józsefet. A szövetségen kívül már az MTK is jelezte, hogy saját halottjának tekinti az egykori mesteredzőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.