Sport

Amerikai futball: győzelemmel debütált a Szeged Templars

Amerikai futball: győzelemmel debütált a Szeged Templars

2016. március 31., csütörtök
Amerikai futball: győzelemmel debütált a Szeged Templars
amerikai-foci-szeged-mj 082

Lejátszotta első edzőmérkőzését a Szeged Templars: a szegediek bár eredetileg egy Aréna-kupán vettek volna részt az elmúlt hétvégén, mégis nagypályás mérkőzést játszottak a Vác Pandas ellenében.

A Vác Pandas ellen játszotta története első mérkőzését a Szeged Templars: a tavaly alakult gárda a hajdúszoboszlói Aréna-kupára lett volna hivatalos, azonban későbbre csúsztattak a magyar bajnokság kezdete miatt, viszont így sem maradt meccs nélkül a szegedi együttes, amely Újszentivánon fogadta a váci csapatot. Az első mérkőzését rögtön győzelemmel is zárta a Templars, amely 14 ponttal, 28-14-re vert a Pandast, majd egy újabb 2x20 perces meccsen ismét szegedi győzelem született. „Talán kicsit kötelező volt a meccs, a váciak ezer sebből véreztek, kevesen voltak, másrészt pedig fiatal csapat volt az ellenfelünk, mi pedig élesebbek voltunk, jobban ki voltunk éhezve már a meccsre” - fogalmazott portálunknak Haiter György, a Szeged Templars támadó-koordinátora. A Templars támadó egységének vezetője hozzátette, a meccsen látszott a rengeteg kemény munka, amit a srácok belefektettek az elmúlt időszakban, ez pedig jó érzés volt számukra. Az, hogy mennyit munkát öltek bele a csapatba

a megalakulás óta

, mi sem jelzi jobban, hogy szinte minden visszaköszönt a pályán, amit megterveztek a meccs előtt. A szegediek az elmaradt Aréna-kupán léphetnek pályára legközelebb, amit a tervek szerint május második felében tarthatnak majd meg. „Ezzel együtt ez a Vác elleni meccs jó lehetőség volt az erőfelmérésre számunkra, megnézhettük, hogy mik a hiányosságaink még az igazi kupa előtt” - fejtette ki Haiter György. Ugyan a csapat emberállománya december óta bővült, sőt, az offense-ért felelős Haiter György úgy véli, szerencsére azt is elmondhatják, hogy minőségi bővülés zajlott, azaz jó képességű fiatalok érkeztek hozzájuk, akik keményen dolgoznak a csapatért, viszont mivel emberekből sosem elég, így folyamatosan várják az újoncokat, akik szeretnék kipróbálni ezt a remek sportot.

Először lépett pályára megalakulását követően a szegedi amerikai futball-csapat, amely a Vác Pandast győzte le.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=622654

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.