Sport

Labdarúgás: Rózsa-mesterhármas vezette diadalra a SZVSE-t a Szentmihály ellen + FOTÓK

Labdarúgás: Rózsa-mesterhármas vezette diadalra a SZVSE-t a Szentmihály ellen + FOTÓK

2016. február 6., szombat
Labdarúgás: Rózsa-mesterhármas vezette diadalra a SZVSE-t a Szentmihály ellen + FOTÓK
szentmihaly_szvse09_gs

A tavalyi döntős vasutasok újra a négy közé jutottak a Téli Bajnokságban, miután kiváló mérkőzésen verték megye II-es ellenfelüket.

Kiskundorozsma, 50 néző
2016. február 6., 16.00
St. Mihály FC
Szegedi VSE
A meccs véget ért.
Játékvezető: Kovács Attila •* Asszisztens: Kádár Németh Zoltán, Kószó Csaba
1
-
4

III. Téli Bajnokság 1-8. helyért:

St. Mihály FC - Szegedi VSE 1-4 (0-2).

Szeged-Kiskundorozsma, műfű, 50 néző. Vezette: Kovács Attila (Kádár Németh Zoltán, Kószó Csaba).

St. Mihály FC:

Szél B. - Rabi, Hágelmann (Fábián), Hufnágel (Rovó), Bakai, Nagy Á. (Vér), Olajos, Baján, Nagypál, Kis, Simon.

Vezetőedző:

Szél István.

SZVSE:

Seres (Virág) - Faragó, Rózsa (Sehapovic), Komócsin, Németh, Mácsai, Varga, Baka, Lévai (Berta), Zádori, Laczi Z. (Gyukics).

Vezetőedző:

Pécsek Tibor.

Gólszerzők:

Kis L. (68'), illetve Rózsa D. (27', 38', 54'), Gyukics (78')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
91'
Itt a vége a mérkőzésnek! Megérdemelten győzött a SZVSE még akkor is, ha a háromgólos különbség talán nem volt benne a meccsben a látottak alapján. Jól küzdött a St. Mihály FC, de rengeteg helyzetet puskázott el. A vasutasok nagyobb tudása érvényesült, a jó csapatmunkát néhány kiváló egyéni teljesítménnyel megfűszerezve (Rózsa Dániel mesterhármast lőtt!) jutottak az elődöntőbe.
88'
Baján indult meg a jobb szárnyon, az utolsó pillanatban szerelték a vasutasok. Egyre hidegebb szél fúj Dorozsmán, kellemetlen lett az időjárás a végére...
85'
Nagy Ákost Vér váltotta a megye II-es alakulatban, miközben a hajrára elcsendesedett a mérkőzés, egyik fél sem erőlteti különösebben az akciókat.
82'
Szél Bence javította előbbi hibáját, elképesztő bravúrral védte Varga Dániel 12 méteres erős, de nem túl jól helyezett lövését.
79'
Hufnágel le, Rovó be a szentmihályiaknál.
78'
GÓÓÓL 1-4! Eldőlt a találkozó, Gyukics 26 méteres lövése vágódott a jobb alsóba, ebben most kicsit Szél Bence is benne volt.
74'
Hatalmas a küzdelem, továbbra is próbálkozik derekasan a megye II-es együttes, bár ebben a periódusban stabilabban áll a lábán a vasutasok védelme, nincs újabb helyzet. E pillanatban épp Simont választják el a labdától hosszú, de eredménytelen cselsorozat végén.
70'
Vérszemet kapott a Szentmihály, egyre-másra vezeti a veszélyes akciókat a fehér mezes legénység, beszorult a 3-1-re vezető SZVSE.
68'
GÓÓÓL 1-3! Kis Levente előbb kihagyott egy ziccert, majd a következő lehetőségét már értékesítette: nem lőtt, hanem okosan és higgadtan elhúzta a lasztit Virág kapus mellett, majd a hálóba gurított, itt a szépítés!
65'
Szabadrúgáshoz jutott a SZVSE 24 méterre a kaputól. Németh Zoltán szúrta rá, az ágyúzás fél méterrel ment fölé.
60'
Virág Tibor váltotta Serest a vasutasok kapujában.
59'
Megtörte a megye II-es csapat lendületét a harmadik SZVSE-gól, ez egyértelműen látszik. Ennek ellenére próbálkoznak a szentmihályiak is, Baján Zoltán rossz szögből leadott lövése a hosszú sarok mellett ment el.
55'
Kettőt is cseréltek a vasutasok: Laczi és Rózsa hagyta el a játékteret, Djukic és Sehapovic állt be.
54'
GÓÓÓL 0-3! Rohamozott a Szentmihály, de beleszaladt a késbe. Olajos Csaba nem tudott elfejelni a tizenhatosnál egy labdát, lecsapott rá Rózsa Dániel, ügyesen fedezte, majd 10 méterről a hosszú sarokba bombázott. Klasszikus mesterhármas!
50'
Komoly szentmihályi rohamok a második felvonás első perceiben. Bakai Péter szépíthetett volna, 6 méterről azonban a gólvonalon álló védőt találta telibe.
46'
Lévai helyére Berta állt az egyik oldalon, míg a másikon Hágelmannt Fábián váltotta.
46'
A kétgólos hátrányban lévő szentmihályiak indították útjára a játékszert a második félidőben.
SZÜNET!
45'
Baján Zoltán jobbról lőtt, ám elhamarkodta, a kapu mellé szállt a labda. Ez volt a kiváló első félidő utolsó érdemi momentuma, megérdemelten vezet a fölényben focizó SZVSE, ám a St. Mihály FC sem vallott szégyent.
42'
Egy beívelés után Baján Zoltán előtt adódott lehetőség, közelről perdített kapura, ugyanakkor mivel nem volt benne erő, Seres számára könnyű zsákmánynak bizonyult.
38'
GÓÓÓL 0-2! Varga Dániel jobb oldali beadását a jó ütemben érkező Rózsa Dániel paskolta közelről a hálóba, saját maga és csapata második találatát elérve ezzel. Megérdemelten növelte előnyét a SZVSE.
35'
Kis Levente ajtó-ablak helyzetet puskázott el. Ki más, ezúttal is Simon adta a zsugát, a társ a jobb oldalon indult meg a remek kiszolgálást követően, már csak Seres eszén kellett volna túljárnia, ám a 11 méterről leadott löket elakadt a háló őrében. Nincs meg az egyenlítés!
31'
Picikét változni látszik a meccs képe, a St. Mihály FC feladta eddig defenzív taktikáját. Simon István lövését "druszája", Seres portás csípte el, majd Hágelmann Tamás gyalogolhatott volna a kapu közelébe, ám elgyámoltalanodott, megtorpant, oda lett a lehetőség.
27'
GÓÓÓL 0-1! Egy rossz kirúgást követően Rózsa Dániel szerzett labdát, és a kimozduló Szél mellett a jobb alsóba lőtt, ezzel vezetést szerzett a megye I-es alakulat.
26'
Szél Bence teljesítménye dicséretre méltó, ezúttal is nehéz szituációban mentett a kapus. Ezzel együtt meg kell jegyezni, nagyon, de nagyon érik a SZVSE-találat!
23'
Mácsai Dávid egy bal oldali beadás után alig fejelt a szentmihályi ketrec fölé, lemaradtak róla a védők.
19'
Az történik a pályán, amit a vasutasok akarnak, jóval többet birtokolják a labdát, mint megye II-es ellenfelük. A szentmihályiak erejéből most csak kontrákra telik, Simon István osztogat középről, a széleken Kis Levente és Baján Zoltán gyorsaságát igyekszik kihasználni.
14'
Baka Márk kiváló lövést eresztett meg 22 méterről, Szél Bence szépen, eldőlve védett. Ezekben a percekben érezhető az osztálykülönbség, nagy fölényben futballozik a SZVSE.
10'
Újra a vasutasok veszélyeztettek, Laczi Zoltán kísérlete szállt fölé.
9'
Immár lehetőségeket is feljegyezhettünk. Kis Levente a jobb oldalon két SZVSE-védő között lépett ki, már csak a kapussal állt szemben, de fél méterrel a hosszú sarok mell gurított. Odaát Lévai Kálmán került százszázalékos ziccerbe, 10 méterről durrantotta rá, a laszti Olajos Csaba hátáról vágódott szögletre.
5'
Remek iramban kezdtek a felek, látványos, szélen vezetett akciókat figyelhettünk eddig. Némiképp többet kezdeményeznek a szentmihályiak, helyzet még egyik kapu előtt sem adódott.
1'
Verőfényes napsütésnek örvendhetünk Kiskundorozsmán, ahol a SZVSE kezdte az összecsapást.
15.50: Köszöntjük Önöket Kiskundorozsmáról! Következik a III. Téli Bajnokság második negyeddöntője. A Csongrád már az elődöntőben, miután 7-1-re legyőzte a HFC II.-t. Nálunk is egy megye I-es és egy megye II-es gárda méri össze erejét. Klasszikus klubszerelésében a Szegedi VSE, kék felső elöl piros csíkokkal, ehhez kék nadrág, piros sportszár dukál, a szentmihályiak fehér felsőben, fekete nadrágban és sportszárban. A találkozó pikantériáját az adja, hogy a megye II-es együttes számos korábbi SZVSE-labdarúgót, Vasutas-nevelést állít csatasorba. A mérkőzés Kovács Attila sípjelére 16 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Öt megyeegyes és három megyekettes gárda maradt talpon a csoportkör után, már ami az aranyéremért folytatott harcot illeti. Utóbbiak létszámát igyekszik fenntartani a St. Mihály FC az elődöntőre, amihez azonban a Szegedi VSE-n át vezet Szél Istvánék útja. A vasutasok múlt szombaton hibátlan mérleggel léptek tovább kvartettjükből, megelőzve a Bordány, Tömörkény, Tanárképző triót, így a csapat szeme előtt továbbra is ott lebeghet, hogy a tavalyi elvesztett döntőt követően idén már sikerüljön a feljebb lépés a dobogón. Érdekesség, hogy mindkét fél a 13. pozíciót foglalja el a maga bajnokságában, a szentmihályiak a megyekettőben, a Pécsek-tanítványok a megyeegyben. Szombat délutáni összecsapásuk kétszer 45 percig tart, döntetlen esetén azonnal büntetőrúgások következnek. A Téli Bajnokság helyosztóinak további eredményei ide kattintva böngészhetők.

A SZVSE a St. Mihály FC-vel csap össze a Téli Bajnokság negyeddöntőjében - a meccset 16 órától ÉLŐ közvetítjük ITT: http://szegedma.hu/?p=607032

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.