Sport

Labdarúgás: A Dorozsma jutott a döntőbe a thrillert követően + FOTÓK

Labdarúgás: A Dorozsma jutott a döntőbe a thrillert követően + FOTÓK

2016. február 13., szombat
Labdarúgás: A Dorozsma jutott a döntőbe a thrillert követően + FOTÓK
kiskundorozsma-szvse018kf

Nem sokon múlt, hogy ismét döntős legyen a SZVSE, de a Kiskundorozsma jobban bírta a kilenc párbajból álló büntetőpárbajt, így a Csongráddal döntőzhet.

Tavaly a döntőig menetelt a Téli Bajnokságon a SZVSE, Pécsek Tibor együttesének az idei elődöntőben a Kiskundorozsma volt az ellenfele, amely a 2016-os sorozatban megtréfált már megyeegyes együtteseket. Kezdetben igen nagy hévvel vetették bele magukat a felek a küzdelembe, mindkét oldalon adódott egy-egy komolyabb lehetőség, azonban az idő elteltével jóval inkább kiegyensúlyozott játékot hozott az elődöntő. Egészen az első 45 perc hajrájáig nem forogtak veszélyben a kapuk, majd Gofjár a meccs legnagyobb lehetőségét hagyta ki egy szépen felépített bal oldali akció után. A fordulás után sem változott nagyban a helyzet, bár mindkét együttes kihasználta cseréit, de a frissen beállottak sem tudtak lendíteni csapatuk játékán. Füleki ugyan akár elpöckölhette volna Seres mellett a labdát, de nagyon kevés területe maradt erre, így maradt a 0-0. Nyomott a Dorozsma, de nem tudott előnybe kerülni, a SZVSE pedig a végén robbantott: Pécsek Tibor együttese az utolsó negyed órát alaposan megnyomta, és a kapuja elé szegezte megyekettes ellenfelét, viszont a kapu előtti döntésekben a vasutasok sem tudtak jobbat nyújtani. Mivel a meccs utolsó perceiben sem tudtak gólt szerezni a csapatok, így a Téli Bajnokság szabályainak értelmében rögtön büntetőrúgásokkal döntöttek a továbbjutásról. A tizenegyeseknél az első hibázó Németh Zoltán volt, akinek félmagas lövését fogta Udvari, majd Kozma már a negyedik párban eldönthette volna, de a kapufát találta el. A SZVSE megragadta az utolsó esélyét, Lévai berúgta, ráadásul mivel a következő párban Molnár Bertalan hibázott, Gyukics értékesített büntetőjével nyolc rúgást követően 3-3-ra álltak a felek. A hirtelen halál is tartogatott fordulatokat: Fekete rontott lövése után Varga döntőbe lőhette volna a SZVSE-t, de mellégurított, majd a kilencedik párban Tanács kihagyott büntetője döntött, ami után ünnepelhetett a Kiskundorozsma, amely készülhet a jövő heti, Csongrád elleni fináléra, míg a SZVSE a Tiszasziget elleni bronzmeccsen vigasztalódhat egy hét múlva.

Kiskundorozsma, 50 néző
2016. február 13., 15.00
Kiskundorozsma ESK
Szegedi VSE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Borbás Bottyán Aurél •* Asszisztens: Kádár Németh Zoltán, Ruzicska Máté
0
-
0

III. Téli Bajnokság, elődöntő

Kiskundorozsma ESK - Szegedi VSE 0 - 0 (0-0)

Szeged-Kiskundorozsma, 50 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Kádár Németh Zoltán, Ruzicska Máté)

Kiskundorozsma:

Udvari - Fazekas F. (Kozma), Kiss A., Orosházi, Marjanucz, Molnár K. (Makai), Ottlik (Füleki), Molnár B., Géczi, Illés (Fazekas I.), Gofjár (Fekete).

Játékos-edző:

Fazekas István.

SZVSE:

Seres - Tanács, Kertész, Lévai, Mácsai, Varga D., Baka (Gyukics), Komócsin (Domokos), Németh Z., Faragó (Sekapovic), Laczi (Bús).

Vezetőedző:

Pécsek Tibor.

Sárga lap:

Orosházi (62') ill. Baka (37')

Büntetőkkel 6-5, továbbjutó a Kiskundorozsma

Fazekas István:

"Ami a legfontosabb számomra, hogy a pályán nem látszódott az osztálykülönbség. Külön köszönet minden egyes játékosnak, hogy ilyen motivációval játszott! Ez egy kiscsapat életében egy nagy dolog, hogy több megyeegyes csapatot sikerült búcsúztatnunk. Úgy érzem, a mérkőzésen tettünk annyit azért, hogy a tizenegyesek felénk billenjenek. A Csongrád is jobb csapat nálunk, de bízom abban, hogy fel tudunk nőni a feladathoz. Éppen most beszéltem Szűcs Robi barátommal, üzentem is neki: kössék fel a nadrágjukat!"

Pécsek Tibor:

"Az utolsó negyed óra volt az, ami számomra szakmailag használható volt. Védekezésben megoldották a srácok, amit megbeszéltünk, egyetlen problémám volt, hogy mindenki elkezdett ívelgetni és átrugdostuk a középpályát. Nem vettük be a játékba azokat az embereket, akiknek fazont kellett volna adnia a csapat játékának. A játékunk elmaradt, sajnos átmentünk egy ilyen "rúgd előre-fuss utána" fociba. A lábakban még nem volt meg az az erő, hogy megfutottuk volna az ellenfelünket, így egy meddő mezőnyjáték alakult ki. Két nagy helyzetünkből egyiket illett volna berúgni. A büntetőrúgásokat sosem szerettem, számomra a 90 perc volt a döntő, ami alapján mi nem érdemeltük meg azt, hogy jövő héten döntőt játszunk."

Online közvetítésünk

Büntetőpárbaj:Kilencedik pár Fazekas Ferenc javíthat, nagy erővel lő a kapuba. Tanácson a csapattársak és a nézők szeme. Kihagyja! Itt a vége, Udvari érezte az irányt, így ezzel véget ér a mérkőzés, döntős a Kiskundorozsma! Nyolcadik pár Fekete csúnyán fölélő, így a SZVSE előtt ott a lehetőség a továbbjutásra, Varga áll oda, a helyzet egyszerű, ha belövi, ismét döntős a SZVSE, azonban mellérúgja, megyünk tovább. Hetedik pár Orosházi nagyon lazán rúgta a bal aslóba, Sekapovics jön a SZVSE-ból, neki is kötélből vannak az idegei, az ellenkező sarkot választja, pontos a lövése, 5-5 az állás. Hatodik pár Sümegi lövésébe beleért a kapus, de nem tudta hárítani. Domokos érkezik, hasonló a helyzet, mint az előbb, de az ő lába sem remeg meg, 4-4. Ötödik pár Molnár Bertalan rosszul helyezi a labdát, amit megfog Virág, de legalább ekkora a nyomás Gyukicson, ha berúgja van esélye a SZVSE-nek, ha kihagyja kiestek. Higgadtan bal alsóba gurít. 3-3. Negyedik pár Kozma viheti tovább a Dorozsmát, de túlhelyezi a labdát, ami a bal kapufán csattan, így még marad esélye a SZVSE-nek, Lévain a világ szeme, ő berúgja így még maradt sansza a vasutasoknak. Harmadik pár Makai a kapu bal oldalába emelt, Bús viszont hibázik, így a Dorozsma egy lövésre van a továbbjutástól. Második pár Marjanucz laposan a bal kapufa tövét találta el, de bement, itt az első hiba viszont, Németh lövését Udvari hárítja, 2-1! Első pár A Dorozsma kezdte és Kiss lövése bár beleért Virág, hárítani nem tudott, nem hibázott Mácsai sem, aki magabiztosan lőtt célba, így 1-1 az állás.
90'
VÉGE! Nem született döntés a rendes játékidő alatt, így büntetők döntenek!
87'
Átvészelte a nehéz időszakot a SZVSE, most viszont a piros-kékek dominálnak, és sorra vezetik a támadásokat: egyelőre megúszta a Kiskundorozsma is, de még van pár perc a meccsből. Innen fájó lenne mindkét csapatnak elbukni...
83'
Orosházi előtt adódott egy lövőhelyzet egy jobb oldalon végigvezetett akció után, de ballábas tekerését fogta Virág.
80'
Ez lehet, hogy meccslabda volt a SZVSE számára! Gyukics maradt üresen a bal oldalon, meg is kapta a labdát, majd okosan, belsővel lőtt kapura, de leért lövésére Udvari, a kipattanóra viszont ketten sem értek oda időbe. Vajon lesz-e még ilyen lehetősége valamelyik csapatnak?
78'
Alig negyed óra maradt hátra a meccsből: bár a SZVSE mostanára hátrébb húzódott, és inkább a Dorozsma dominál, de a játék képét eltekintve meglepetés lenne, ha nem tizenegyesek döntenének a továbbjutásról.
74'
Kapust cserélt a SZVSE: Serest Virág váltja a vasutasok kapujában.
72'
Komócsin helyére Domokos érkezik a vasutasokhoz.
71'
Ez sincs bent! Egy balról lágyan belőtt labdára érkezett Füleki, éppen csak magas lett számára a labda, de Seres kezeiből kicsúszott a labda: ha számít erre Füleki, szemfüles gólt szerezhetett volna...
65'
Hazai csere: Illés helyére a játékos-edző, Fazekas István áll be.
64'
Ez is kimarad! Füleki lépett ki remek ütemben középen, bár üldözte védője, de csak Seres állt vele szemben, azonban jól jött ki a kapus, és nem sikerült ellőnie mellette.
62'
Orosházi üti el saját tizenhatosa előterében meginduló ellenfelét, ő kapja az első sárgát a dorozsmaiak közül.
60'
Sok hibával tarkítva telik el a második félidő első 15 perce: kevés a folytonos játék, és nehezen tudják végigvinni a támadásaikat a csapatok.
55'
Ismét változtat Pécsek Tibor: Bakát Gyukics váltja a SZVSE-ben.
53'
Újabb csere a vendégeknél: Bús érkezik Laczi helyére.
49'
Közben kisütött a nap, ami annyiból a SZVSE-t hátráltatja, hogy a vasutasok játszanak nappal szemben - ez különösen Seres kapus számára jelent kellemetlenséget.
46'
A szünetben négyet cserélt a Kiskundorozsma: Füleki, Makai, Kozma és Fekete száll be a második félidőre. A SZVSE-nél Sekapovic fut ki a második félidőre.
46'
Folytatódik a meccs.
SZÜNET
45'
Véget ér az első félidő: bár a hazaiaké volt a félidő utolsó pár perce, és veszélyesebb lehetőségeik is voltak Gofjáréknak, de 45 perc után nem állunk közelebb ahhoz, hogy ki lesz a Csongrád ellenfele a döntőben.
43'
Ez viszont a meccs eddigi legnagyobb ziccere volt! Géczi indult meg a bal oldalon, majd a kapu fele húzott, centerezését továbbították a jobbösszekötő helyén érkező Gofjárnak, aki teljesen üresen lőhetett tíz méterről, de nem talált kaput.
37'
A meccs első sárgája Bakáé, aki a félpályánál róla leforduló Gofjárt rántja vissza.
33'
Megint egy korner után veszélyeztet a Kiskundorozsma, ezúttal is Kiss érkezik, de most a hosszún, kicsit megpattanó fejesét azonban Seres szép mozdulattal védi.
26'
Varga Dávid kapáslövése töri meg a kisebb csendet: egy jobb oldalról, a sarokból elvégzett bedobás után középre csorgott a labda, az érkező Varga kapásból lőtt, de a kapu fölött kötött ki próbálkozása.
19'
Az utóbbi percekben már jóval töredezettebb a játék, amely főleg a pálya középső harmadában zajlik, helyzetek nélkül. Pontrúgásokból próbál meg mindkét csapat előnybe kerülni, egyelőre kevés sikerrel.
9'
Ez már egy komolyabb lehetőség volt, egy felívelt labdánál volt határozatlan a hazai védelem, a lecsorgóra pedig lecsapott Baka, egy picit hosszan vette át, így Udvari odaért a labdát, és nem tudta elpöckölni mellette.
6'
Itt a válasz a vendégektől, egy hazai tizenhatos előterében szerzett labda után Laczi lágyan lő a léc alá, de Udvari ezt fogja.
5'
Az első komolyabb lehetőség a Dorozsmáé: egy jobb oldali szöglet után Kiss fejelt középen, de labdája elkerülte Seres kapuját. Egyelőre igen ütemes, pörgős kis meccs.
1'
A hazaiak kezdték a meccset. A Kiskundorozsma fehér felsőben, sötét nadrágban, míg a vasutasok a szokásos kék-piros szerelésben játszanak.
14:50 - Köszöntjük olvasóinkat Kiskundorozsmáról, a csapatok már melegítenek a hamarosan kezdődő elődöntőre! Most éppen nem esik az eső, de nem lenne meglepő, ha az égi áldás is megérkezne a meccs ideje alatt. Az már eldőlt, hogy a győztes a Csongráddal találkozik - míg az előző mérkőzésen a Csanytelek tizenegyesekkel múlta felül a Zsombót. A mérkőzés Borbás Bottyán Aurél sípszavára 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Utolsó előtti hétvégéjéhez érkezett az idei, III. Téli Bajnokság, már az elődöntőket rendezik a tornán. Két hibátlan csapat találkozik szombaton délután Kiskundorozsmán: az ezúttal hazai pályán játszó dorozsmai együttes eddig 19-3-as, míg a tavalyi finalista Szegedi VSE 15-2-s gólkülönbséggel abszolválta az eddigi négy mérkőzését, amelyet mind a két fél egyaránt megnyert. A csoportkör első helyen abszolválását követően Fazekas István együttese egy megyei I. osztályú csapatot, a Kisteleket búcsúztatott a legjobb négy közé jutásért, míg a vasutasok - többek között Rózsa Dániel triplájának köszönhetően - a St. Mihály FC-t múlták felül a negyeddöntőben. A meccs időpontjára már az is ismert lesz, ki lesz a győztes ellenfele a döntőben, hiszen a másik elődöntőt, a Csongrád-Tiszasziget mérkőzést 12 órától Algyőn rendezik. Azt fontos tudni, hogy amennyiben döntetlenre végeznének a felek a 90 percet követően, akkor nincs hosszabbítás, hanem azonnal 5-5 büntetőrúgás dönt a továbbjutás sorsáról, így igazán izgalmas délután előtt is állhatunk.

FOCIFANOK! Az utolsó előtti hétvége kezdődik ma a Téli Bajnokság 2016-os kiírásában - délután ÉLŐben közvetítjük a Kiskundorozsma és a SZVSE elődöntőjét! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=609194

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.