Sport

Labdarúgás: Csongrádra került a III. Téli Bajnokság aranyérme + FOTÓK

Labdarúgás: Csongrádra került a III. Téli Bajnokság aranyérme + FOTÓK

2016. február 21., vasárnap
Labdarúgás: Csongrádra került a III. Téli Bajnokság aranyérme + FOTÓK
csongrad_dorozsma_dijatado35_gs

Gólfesztivált rendezett Szentesen a Csongrád, a Kiskundorozsma ereje elfogyott a fináléra, érvényesült a papírforma.

Szentes, 200 néző
2016. február 21., 13.00
Csongrád TSE
Kiskundorozsmai ESK
A mérkőzés véget ért.
Játékvezető: Tihanyi Gábor •* Asszisztens: Szeles Ádám, Böszörményi Sándor
7
-
1

Téli Bajnokság 2016 Döntő:

Csongrád TSE - Kiskundorozsmai ESK 7-1 (4-1).

Szentes, 200 néző, vezette: Tihanyi Gábor (Szeles Ádám, Böszörményi Sándor).

Csongrád:

Bíró - Bodor, Budai, Bánfi (Sarusi), Mészáros, Papp, Huszka Győri, Borda (Ormándi), Nagy, Maszlag (Bálint A.), Rácz (Kovács). Vezetőedző: Szűcs Róbert.

Dorozsma:

Szászi - Farkas, Marjanucz, Orosházi (Mészáros), Szabó, Molnár Be. (Makai), Katona, Kozma (Füleki), Illés (Géczi), Gofjár (Molnár K.), Ottlik M. Vezetőedző: Fazekas István.

Gólszerzők:

Rácz D. (3', 14', 39'), Maszlag T. (23'), Nagy Á. (61'), Kovács S. (69'), Ormándi J. (73'), illetve Katona Zs. (28')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
90'
Bálint Attila nem szerzett gólt beállása után azonnal, lesen állította meg a játékvezető, majd harsant a hármas sípszó: téli bajnok a Csongrád TSE, mely remek játékkal, magabiztos teljesítménnyel nyerte meg a finálét, így az Algyő SK és a Maros-menti UFC után harmadikként iratkozott fel a serlegre. Két hatalmas bravúrt végrehajtva, a megye I-es Kistelek és SZVSE testén át a döntőbe jutott a Kiskundorozsma, a harmadik élvonalbeli együttes azonban már megállította a megye I-es meglepetéscsapatot, az idei kiírás üde színfoltját.
89'
Maszlag le, Bálint A. be, hadd ünnepeljen ő is.
87'
Füleki élénkült meg az utolsó percekre, tetszetős beadását fejelték ki a csongrádi védők.
86'
Füleki remekül cselezgetett a csongrádi tizenhatoson belül, két emberen jutott át, majd elfogyott az ereje, Bíró kapus könnyedén hárította löketét.
83'
A hajrára megtört a mérkőzés lendülete, mindkét csapat a díjátadásra vár, a srácok a pályáról legalább annyit szemlélik a díszes serleget és az érmeket, mint amennyit a labdával foglalkoznak - mindez persze érthető, hisz eldőlt a csata.
79'
Füleki a sorfalba vágta az ígéretes szabadrúgást, egy csongrádi fejről jobbra vágódott a labda.
77'
Mégis megemberelte magát a Dorozsma, gyönyörű akciót vezetett, melynek a vége szabadrúgás a tizenhatos vonaláról. Kis híján tizenegyeshez jutottak Marjanuczék, kívülről nagyon nehéz volt megítélni, hol történt a szabálytalanság, többen már büntetőt kiáltottak a nézőtéren, ám végül megúszták a csongrádiak.
73'
GÓÓÓL 7-1! A most beállt Ormándi József első labdaérintésére betalált, most már minden sikerül a Csongrádnak! 17 méterről tekerte el Ormándi - akire nem figyeltek a fehér mezes védők -, és a laszti mindenkit megkerülve a jobb felsőben kötött ki.
72'
Borda helyett Ormándi, Huszka helyett pedig Győri a pályán a Csongrádban. Továbbra is nagy kedvvel futballoznak a kékek, a dorozsmaiak pedig feladták, már nem bíznak abban, hogy vissza lehetne kapaszkodni a meccsbe. Gálába fordulhat az utolsó negyedóra.
69'
GÓÓÓL 6-1! Itt az újabb találat, a menetrendszerűen balról érkező centerezést a csereként beállt Kovács Sándor 5 méterről bombázta a felső léc alá, ez már fél tucat gól a dorozsmai kapuban.
65'
Eldőlni látszik a mérkőzés, ám szerencsére nem csökken az iram. Újabb nagy csongrádi lehetőség maradt ki, szép beadást követően Maszlag az ötösről combbal-térddel alig küldte mellé a lasztit.
61'
GÓÓÓL 5-1! Nagy Ádám sokadik lehetőségét végre értékesítette, nagyon megérdemelte a találatot. Első lövését ezúttal is bravúrral fogta Szászi, a kipattanót a már fekvő kapus mellett-fölött helyezte közelről a ketrecbe az agilis támadó.
57'
Maszlag gyönyörűen ment el, de lövés helyet kivárt, hátulról nyomták, támasztották, végül az alapvonalig szorították a dorozsmai védők.
53'
Némi fölényt harcolt ki a Dorozsma, de stabilan áll a lábán a csongrádi védelem.
49'
Nagy Ádám előtt adódott a második félidő első ziccere, egyedül vezette a labdát Szászira, a kapus viszont kifürkészte szándékát, és ügyes reflexmozdulattal elcsípte a bogyót a támadó elől.
46'
Számos csere történt a szünetben: Bánfit Sarusi váltotta csongrádi oldalon, míg Fazekas mester öt helyen is változtatott. Lejött Orosházi, Molnár Be., Illés, Gofjár, Kozma, érkezett Mészáros, Makai, Géczi, Molnár K., Füleki.
46'
A háromgólos hátrányban futballozó Dorozsma kezdte a második játékrészt.
SZÜNET!
45'
Formás dorozsmai akciót követően kontrázhatott a Csongrád, szépen húzta meg, beadása azonban pontatlannak bizonyult, ezzel pedig véget is ért az első felvonás.
43'
Huszka Milán a tizenhatos vonaláról végzett el szabadrúgást, veszélyes lehetőség volt, de a dorozsmai sorfalba csavarta a labdát.
40'
A mesterhármast jegyző Rácz Dezső apróbb sérülése miatt cserét kért, Kovács folytatja.
39'
GÓÓÓL 4-1! Rohamozott, ezáltal kinyílt a Dorozsma, büntetett a Csongrád. Maszlag szépen száguldott el a jobb szárnyon, pontosan adott be, Rácz Dezső egy lépésről pofozta a hálóba a labdát. Mester(i)hármas!
36'
Tetszetősen szövögeti támadásait a Dorozsma, elismerést kiváltva még a csongrádi és a szentesi nézőkből is. Komoly helyzetet azonban nem tudtak kialakítani Illés lökete óta.
32'
A csongrádi térfél közepéről végezhetett el szabadrúgást a Dorozsma. Katona ívelte a védelem mögé, és 16 méterről lőni is tudtak a fehérek Illés Tibor révén, Bíró biztosan fogta a kísérletet. Ezekben a percekben a Fazekas-tanítványok megkísérlik átvenni az irányítást, feltett szándékuk, hogy a szünet előtt berámoljanak még egyet, nyílttá téve a derbit.
28'
GÓÓÓL 3-1! Kissé váratlanul szépített a Kiskundorozsma! Óriási üres területet hagytak a csongrádi védők, amit Katona Zsolt futott be, remek egyéni teljesítményének pedig találat lett a jutalma, miután 12 méterről a kissé késve kimozduló Bíró portás mellett kilőtte a bal alsót. Ez a gól bizonyosan jót tesz az eddig kissé egyoldalú aranycsatának!
27'
Próbálkozik a Dorozsma, de csak a tizenhatosig jut el akcióival. Odaát Rácz Dezső viszont folyamatosan életveszélyt jelent a kapura, fénykorát idézően mozog, nagyon élvezi a finálét.
23'
GÓÓÓL 3-0! Nem sokáig örülhettek kékek előbbi hibájának a dorozsmaiak, akik képtelenek voltak megtartani a labdát. Nagy Ádám került nagy helyzetbe, előle még elütötte a bogyót a nagyszerűen védő Szászi, de balszerencséjére éppen Maszlag Tiborhoz került a játékszer, aki csodás mozdulattal tolta kapura, a bal kapufáról pedig a gólvonal mögé jutott a bőr, immár igen jelentős, háromgólos előnyben a Csongrád.
22'
Hatalmas iram jellemezte az első húsz percet, ez most csendesedni látszik a félidő közepére. A csongrádiak támadnak épp, de elpasszolják a labdát.
18'
Ottlik Márk kígyózott át öt védőn, az utolsó pillanatban állították meg Bodorék. Éledeznek a zöld-fehérek, legalábbis úgy tűnik, kiegyenlítették a Csongrád első negyedórában tapasztalt elképesztő fölényét.
14'
GÓÓÓL 2-0! Megduplázta előnyét a favorit, Maszlag Tibor pompás beadását Rácz Dezső továbbította a hálóba mintegy 10 méterről, ezzel saját maga és csapata második találatát jegyezve. Eddig érvényesül a papírforma, a Csongrád nekiesett ellenfelének, hamar meg akarja mutatni az erőkülönbséget. Ne írjuk még le azonban a szimpatikus Dorozsmát, hátha sikerül összekapniuk magukat!
13'
Nagy Ádám került a bal oldalon a dorozsmai védők mögé, beadását sikerült a védőknek szögletre tisztázniuk a gólra éhes támadók elől. Ezt követően jutott át először ellenfele térfelére ígéretesebben a megye II-es gárda, Katona Zsoltot kellett megállítaniuk a kék mezeseknek.
9'
Sorozatban hagyja ki helyzeteit a Csongrád, Rácz Dezső két ziccert is elpuskázott a gólja után. Dicséretet érdemel viszont szép védéseiért Szászi kapus.
3'
GÓÓÓL 1-0! Nem sokáig bírták a dorozsmaiak, hamar vezetést szerzett a Csongrád. Rácz Dezső fordult le védőjéről, és 16 méterről a hosszú sarokba vágta a lasztit.
1'
Megkezdődött a III. Téli Bajnokság fináléja, ideális februári labdarúgóidőben, szép számú nézőközönség jött össze Szentesen, és szerencsére úgy tűnik, most nem esik az eső, és a szél sem fúj. Remekül előkészített műfüves pályán csapnak össze a felek. Fehér felsőben, zöld nadrágban a dorozsmaiak, sötétkékben a csongrádiak. A Csongrád hozta játékba a labdát.
12.30: Köszöntjük Önöket Szentesről, ahol hamarosan indul az aranycsata! A mérkőzés Tihanyi Gábor sípjelére 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

A megye I-es Csongrád TSE a Tiszasziget elleni 1-0-s sikerrel jutott be a döntőbe, míg a megye II-es Kiskundorozsmai ESK a SZVSE-t ütötte ki bravúrral az elmúlt hétvégén, gól nélküli kilencven percet követően büntetőkkel felülmúlva magasabb osztályú ellenfelét. A finálénak ezúttal Szentes ad otthont, a Kurca partján dől tehát el, az Algyő SK és a Maros-menti UFC után ki nyeri az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága által harmadszor kiírt Téli Bajnokságot. Tartsanak velünk!

Kurca partján dől tehát el, ki nyeri a Téli Bajnokságot.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=611200

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.