Sport

Futsal: az ukránok elleni vereség az Eb-ről való búcsút jelentette a magyar csapatnak + FOTÓK

Futsal: az ukránok elleni vereség az Eb-ről való búcsút jelentette a magyar csapatnak + FOTÓK

2016. február 4., csütörtök
Futsal: az ukránok elleni vereség az Eb-ről való búcsút jelentette a magyar csapatnak + FOTÓK
magyarorszag_ukrajna_futsal_eb131_gs

A magyar futsalválogatott csütörtökön 6-3-as vereséget szenvedett az ukrán csapattól a belgrádi Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában, ezzel elbúcsúzott a tornától.

Tomas Rivera Amoros

szövetségi kapitány együttesébe kezdőként tért vissza a spanyolok elleni, 5-2-es keddi vereség alkalmával eltiltás miatt nem szereplő győri

Harnisch Ákos

. Több száz magyar szurkoló lelkes buzdítása mellett kezdődött a találkozó, amelynek elején éppen Harnisch hibáját kihasználva szereztek vezetést az ukránok. Három perccel később hatalmas egyenlítési lehetőség adódott

Rábl János

előtt, de két lépésről a kapufát találta el. A hetedik percben

Bondar

váltotta gólra Harnisch újabb bakiját, de

Dróth Zoltánnak

egy perc múlva sikerült szépítenie (1-2). Az első félidő folytatásában nem volt látványos a játék, az ukránok néhány kecsegtető helyzetet kihagytak, így a szünetig több gól nem született. A második felvonás elején ismét a kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes ukrán együttes volt eredményes a magyarok újabb védelmi rövidzárlatát kihasználva. Ezt követően némileg felpörgött a magyar válogatott, kihagyott két ziccert, majd

Trencsényi János

csapatkapitány révén megszerezte második gólját (2-3). Nem sokáig élt azonban a remény, mivel

Mikola Gricina

egy percen belül betalált, ekkor - egy időkérést követően - vészkapus-játékra állt át Rivera kapitány együttese. Dróth Zoltán klasszismozdulattal vette be az ellenfél kapuját, de Bondar kisvártatva ismét visszaállította a kétgólos különbséget, a találkozó utolsó gólját pedig Mihajlo Gricina szerezte (3-6). A magyar csapatban az Eb-n négy gólig jutott Dróth nyújtott átlagon felüli teljesítményt, a védelme viszont végig rendkívül sebezhetőnek tűnt.

Férfi futsal Európa-bajnokság B csoport, 2. forduló:

Ukrajna-Magyarország 6-3 (2-1)

Belgrád, Kombank Aréna. Vezette: Bauernfeind (osztrák), Coelho (portugál).

Ukrajna:

Ivanjak - Bondar, D. Szorokin, Zsurba, Ovszjannyikov, cserék: Litvinyenko, Valenko, Koval, Mihajlo Gricina, Mikola Gricina, Razuvanov, Rogacsov, O. Szorokin, Fetko.

Magyarország:

Tóth Gy. - Klacsák, Németh P., Harnisch, Dróth.

Cserék:

Tihanyi, Öreglaki, Dávid R., Trencsényi, Horváth N., Gál I., Szeghy, Rábl, Hosszú.

Gólszerzők:

Szorokin (2'), Bondar (7', 35'), Ovszjannyikov (25'), Mikola Gricina (30'), Mihajlo Gricina (36'), ill. Dróth (8', 34'), Trencsényi (30').

A csoport állása:

1. Ukrajna 3 pont/1 mérkőzés (6-3), 2. Spanyolország 3/1 (5-2), 3. Magyarország 0/2.

A szlovénok is kiestek

A portugál csapat 6-2-re legyőzte Szlovénia válogatottját a belgrádi futsal Európa-bajnokság csoportkörében, a második forduló első csütörtöki mérkőzésén. A szlovénok az első fordulóban a házigazda szerbektől is kikaptak, így eldőlt, hogy az A csoportból Portugália és Szerbia jut tovább a negyeddöntőbe.

Nem sikerült a továbbjutás a magyar csapat számára a belgrádi futsal Eb-n - képeken az ukránok elleni tegnapi derbi ITT: http://szegedma.hu/?p=606743

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.