Sport

Labdarúgás: nem bízná a véletlenre a bennmaradást a megyeegy őszi sereghajtója

Labdarúgás: nem bízná a véletlenre a bennmaradást a megyeegy őszi sereghajtója

2016. január 18., hétfő
Labdarúgás: nem bízná a véletlenre a bennmaradást a megyeegy őszi sereghajtója
ujszentivan-mako02kf

Jelentős erősítésekre vonatkozó tervekkel, komoly célokkal várja a megyei I. osztály tavaszi folytatását a féltávnál még nyeretlen, sereghajtó Újszentiván.

"Természetesen a bennmaradást tűzzük ki célként. Egységben az önkormányzattal, a polgármesterrel, az az egyértelmű szándékunk, hogy az óriási lemaradásunk ellenére is megmaradjon a megyeegyes tagság Újszentivánon. Ehhez minden támogatást meg is kapunk úgy a falu vezetésétől, mint a szponzorok részéről. Persze, mindez biztosan egy nagyon nehéz feladat lesz. A megyei I. osztályban jelenleg nagyjából kettéosztható a mezőny: egyrészt van egy ötcsapatos felsőház, azokat a csapatok leszámítva viszont kiegyensúlyozott harcot várok. Tudjuk, hogy a meglévő hátrányunk tudatában legalább 8-9 győzelmet kell szereznünk, de úgy gondolom, hogy a közvetlenül előttünk álló ellenfeleket be tudjuk érni, akár a jelenleg 10. Tápéval bezárólag. Olyan mértékben szeretnénk erősíteni, hogy ez megvalósítható legyen az elkövetkező félévben, majd hosszabb távon is megőrizhessük a megyeegyes tagságot" - fogalmazott portálunk érdeklődésére

Berki István

, aki a 10. fordulótól vette át a gárda irányítását vezetőedzőként.

szvse_csanadpalota_mj-024

A tréner elmondta, több mint egy tucat játékossal folytatnak tárgyalásokat, rutinos, komoly tapasztalattal bíró labdarúgókkal ugyanúgy, mint fiatal tehetségekkel. Bár neveket a megegyezésig nem kívánt elárulni, annyit hozzátett, "sikerorientált és motivált csapatot szeretnénk összehozni". A távozók oldalán viszont máris hosszú névsor szerepel, hiszen többen is elhagyják a megyeegybe 2008 után visszajutott újoncot. A kapus

Weszelovszky Gábor

és

Papp Péter

a Tiszaszigetet,

Hufnágel Péter

a St. Mihály FC-t,

Gyarmati István

a Szegedi VSE-t,

Illés Tibor

pedig a Kiskundorozsmát választotta következő állomáshelyéül. Szintén máshol folytatja

Baktai Zoltán

és

Hevesi Ákos

, míg

Kálmán Krisztiánt

operációt igénylő térdsérülése akadályozza az elkövetkező időszak során az aktív futballozásban. Az újszentiváni csapat január 12-én elkezdte a felkészülést, az első hét felvezető jellege után pedig a folytatásban heti három tréninggel és egy edzőmeccsel készülnek majd Völgyiék. Az első felkészülési találkozót január 23-án vagy 24-én a megyehármas Röszke ellen vívja az együttes, ezt követően pedig a megyei labdarúgó-szövetség által szervezett III. Téli Bajnokságban lépnek pályára Berki István tanítványai. Az első fordulóban, január 31-én a Zsombó, St. Mihály FC, Kübekháza hármas lesz az ellenfél Kiskundorozsmán.

Komoly tervekkel vág neki a tavasznak az ősz után sereghajtó Újszentiván - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=601281

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 18.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.