Sport

Hosszú Katinka két olimpiai számban világranglista-vezető

Hosszú Katinka két olimpiai számban világranglista-vezető

2016. január 2., szombat
Hosszú Katinka két olimpiai számban világranglista-vezető

Az olimpiai programban szereplő úszószámok közül kettőben zárta 2015-öt a világranglista első helyén Hosszú Katinka.

A vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség, a FINA listáján Hosszú a 200 és a 400 méteres vegyesúszásban végzett az élen. A világ- és Európa-bajnok sportoló a második helyet szerezte meg 200 méter háton, míg a 100 méteres hátúszásban harmadik lett a tavalyi ranglistán.

Cseh László

másodikként búcsúzhatott el 2015-től 200 méter pillangón, és harmadikként zárt 100 és 50 méter pillangón.

Verrasztó Dávid

a 400 méteres vegyesúszásban érte el a harmadik legjobb időt tavaly. A 200 méteres férfi mellúszás londoni olimpiai aranyérmese,

Gyurta Dániel

a tavalyi rangsorban a negyedik, míg a rendkívül sokoldalú Hosszú az első tíz között szerepel a világranglistán 100 (10. hely), 200 (5.) és 400 méter gyorson (10.) is.

Kapás Boglárka

800 méter gyorson a hetedik idő tulajdonosa, míg az olimpián nem szereplő 1500 méteres gyorsúszásban a harmadik a nemzetközi ranglistán. Az ötvenes medencében 2015-ben kiemelkedően teljesítők között még két fiatal magyar kapaszkodott meg az első tízben:

Kenderesi Tamás

a kilencedik 200 méter pillangón, míg a nőknél ugyanebben a versenyszámban

Szilágyi Liliána

a tizedik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.