Sport

Díjazták az ország legsportosabb iskoláit - Cseh László egykori diákolimpiai bajnok is gratulált a testnevelőknek

Díjazták az ország legsportosabb iskoláit - Cseh László egykori diákolimpiai bajnok is gratulált a testnevelőknek

2016. január 14., csütörtök
Díjazták az ország legsportosabb iskoláit - Cseh László egykori diákolimpiai bajnok is gratulált a testnevelőknek

A Magyar Diáksport Szövetség államtitkárok és élsportolók jelenlétében díjazta azt a 15 általános és középiskolát, amelyek a 2014/2015. tanévben a legjobb eredményt érték el a diákolimpiai versenyeken. A 19 sportágban, 25 városban zajló eseménysorozaton mintegy 280 ezer 6 és 20 év közötti gyermek vett részt, köztük több mint 1700 aranyérmet osztottak ki az országos döntőkön. A díjátadón az iskolák mellett elismerték azt a 20 testnevelő tanárt és a 3 legsikeresebb rendezvényt szervező egyesület vezetőit is, akik lelkiismeretes munkájukkal hozzájárultak a tanulók teljesítményéhez.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében

Czunyiné Bertalan Judit

köznevelésért felelős államtitkár,

Szabó Tünde

sportért felelős államtitkár,

Hanesz József

, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) elnöke,

Cseh László

világ- és Európa bajnok, ötszörös olimpiai érmes úszó és

Martinek János

, kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok öttusázó jelenlétében ismerte el azt a 15 általános és középiskolát, amelyek a legjobb eredményeket érték el a 2014/2015. tanév diákolimpiai versenyein. A 28. alkalommal meghirdetett versenysorozaton a 280 ezer résztvevő gyermek közül legtöbben a labdarúgás, kosárlabda, röplabda és atlétika sportágakban indultak. A legeredményesebb iskolák versenyében az általános iskoláknál az élen idén nem történt változás, az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola bizonyult a legjobbnak, a középiskoláknál pedig a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium végzett az első helyen. „A sport és az iskola kapcsolata az elmúlt esztendőben új perspektívát nyitott. Egyre fontosabbá válik a sporttehetségek támogatása, amelyen az államtitkárságok a Magyar Diáksport Szövetséggel szorosan együttműködve dolgoznak. Most azokat az iskolákat és testnevelőket köszöntjük, akik sokkal többet tettek, mint ami egy normál testnevelés órán elvárható, akiknek a fiatal sportolók nevelése nem a munkájuk, hanem a szenvedélyük” – fejtette ki köszöntő beszédében Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára. A díjátadó után az MDSZ tisztújító küldöttgyűlést tartott, ahol a következő négyéves ciklusra újraválasztották

Balogh Gábor

elnököt, továbbá megerősítették tisztségükben az elnökség korábbi tagjait, illetve a megürült pozíciókra megválasztották az új elnökségi tagokat. Balogh Gábor, a szövetség régi-új elnöke így beszélt múltjáról és a szövetség jövőjéről. „Szerencsésnek érzem magam, hogy fiatalon, öttusázóként megtapasztalhattam, milyen egy sportoló élete. Láthattam, milyen sokan dolgoznak egy ember vagy egy csapat sikerén, mi egy sportszövetség feladata, hogyan tud segíteni a sportolóknak. Később aztán a sportigazgatás szempontrendszerét is megismerhettem, ma pedig ezen tudás birtokában igyekszem és igyekszik a Magyar Diáksport Szövetség a lehető leghatékonyabban támogatni a fiatal sporttehetségeket.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.