Sport

Íjászat: remek évet zárt Banda Árpád

Íjászat: remek évet zárt Banda Árpád

2015. december 26., szombat
Íjászat: remek évet zárt Banda Árpád
banda_arpad_salvatore

Bár a riói olimpiára való kvalifikáció nem sikerült az UTC íjászának, Banda Árpádnak, azonban a fiatal szegedi íjász jó évet tudhat maga mögött, jövőre pedig az Európa-bajnokságon bizonyítana.

Klagenfurti győzelem, majd

új országos csúcs felállítása

, ezt követően pedig egy

Rómában megszerzett aranyérem

az ifjúsági kupában: kiválóan szerepelt idén

Banda Árpád

, az UTC íjásza. A 20 éves sportoló a koppenhágai

felnőtt pályaíjász világbajnokságon

is versenyzett, itt pedig az 57. helyen zárt a több mint 200 fővel induló viadalon. „Nagyon örülök az idei évnek, hiszen két Ifjúsági kupát nyertem, ezt megelőzően még ezt soha nem sikerült megnyernem, a legjobb eredményem is egy ezüstérem volt, de összesítettben is a második helyen végeztem ebben a sorozatban. Sajnos a felnőtt világbajnokság nem igazán sikerült, nem tudtam kvótát elérni, de ennek ellenére elégedett vagyok magammal” – fogalmazott portálunknak az idei évét összegezve Banda Árpád, akinek teljesítményét a sportági szakszövetségnél is díjazták, hiszen a szegedi pályaíjászt választották 2015 legjobbjának, ami természetesen örömmel töltötte el az UTC íjászát. Bár a riói kvóta nem sikerült, azonban van még esélye a brazíliai jegy megváltására Banda Árpádnak, erre leginkább a májusi Eb kínál majd alkalmat. „Az angliai Európa-bajnokság lesz az egyik esélyem, ahol szerezhetek kvótát, azonban az a probléma, hogy Európából eddig nagyon kevesen szereztek kvótát, ezáltal nagyon nehéz lesz kijutnom. Ha elcsípem a fonalat, akkor meg tudom csinálni, de rendesen meg kell küzdenem érte, az biztos” – mondta el Banda Árpád. A szegedi íjász úgy tűnt, új vesszőkkel is készülhet, azonban egyelőre maradnak a jól bevált nyílvesszők a teremszezonra is. „Egyelőre csak gondolkoztunk az új vesszőkön, a teremszezonban érdemes vastag vesszőkkel lőni, kint vékonnyal lövök. Végül aztán nem döntöttünk a csere mellett. Még nem indult be igazán a versenyszezon, a januári, franciaországi világkupa lesz az egyetlen külföldi versenyem” – tette hozzá Banda Árpád, aki így a karácsonyi időszak alatt rá tud pihenni a rá váró feladatokra.

Kétszer is sikerült nyernie az ifjúsági Európa kupában az UTC íjászának, Banda Árpádnak, akinek teljesítményét a szakszövetség is elismerte.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=597392

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.