Sport

Asztalitenisz: Szelei Ákos nyert a MOAC Fenyő-kupáját

Asztalitenisz: Szelei Ákos nyert a MOAC Fenyő-kupáját

2015. december 9., szerda
Asztalitenisz: Szelei Ákos nyert a MOAC Fenyő-kupáját
P1070149

December 6-án először rendezte meg a Móravárosi Asztalitenisz Club a Fenyő-kupát, amely a Szelei Ákos által korábban véglegesen elhódított Móra-kupát váltotta fel.

Csiszár Sándor

és

Kovács János

szakosztályi vezetők gondoskodtak a szép és értékes díjakról. A verseny elődöntői a papírforma szerint haladtak annyi érdekességgel, hogy a szentesi

Hegedűs

legyőzte a második helyen kiemelt

Szalmát

, illetve

Horváth Klára

női versenyzőként csoportgyőztes lett egy igen erős férficsoportban. Az a pingpongdöntő, ahová a

Szelei

,

Nagy

,

Bácsi

,

Sztanó

négyes egyszerre bejut, önmagában is garancia a látványos, élményszerű és korszerű játékra. Ilyenkor a fizikai törvényszerűségek is megdőlnek, a lehetetlennek tűnő labdák is az asztalon kötnek ki. Ez az a színvonal, amikor a tudás művészetté, a művészet bűvészetté válik. A verseny egyik legnagyobb látványossága az volt, amikor páros mérkőzés során Nagy László kiszorított helyzetben olyan „kiflit pörgetett”, hogy a labda körívben megkerülve a hálótartó vasat, szinte felpattanás nélkül végig gurult az ellenfél térfelén. Szelei Ákos tudása, labdabiztossága, olyannyira kimagaslik a mezőnyből, hogy ebben a teremben már négy éve nem talál legyőzőre. Így történt ez most is, amikor az egyéni döntőben legyőzte az utóbbi idők legjobb formáját mutató Nagyot.

A verseny végeredménye:

Főtábla

1. Szelei Ákos (ATSK) 2. Nagy László(MOAC) 3. Bácsi Bernát (HMVH) 4. Sztanó László(ATSK)

Vigaszág

1. Velez Roland (MOAC 2. Naszradi András (Kiszombor) 3. Győri László (MOAC) 4. Dömötör Gyula (MOAC)

Páros „A” döntő

1. Nagy László (MOAC) - Sztanó László (ATSK) 2. Bácsi Bernát (HMVH ) - Szalma Ernő (Volvox) 3. Gyenes Csaba - Hegedűs Gábor (Szentes) 4. Szelei Ákos (ATSK) - Győrki László (MOAC)

Páros „B” döntő

1. Kalla Lajos (HMVH) – Matók László (Makó) 2. Csiszár Sándor – Győri László (MOAC) 3. Gaudi Zoltán – Bakai Balázs (Makó) 4. Gáspár Erzsébet –Gádzser László (MOAC)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.