Sport

Asztalitenisz: évbúcsúztató örömpingpong vágódeszkával a MOAC-nál

Asztalitenisz: évbúcsúztató örömpingpong vágódeszkával a MOAC-nál

2015. december 23., szerda
Asztalitenisz: évbúcsúztató örömpingpong vágódeszkával a MOAC-nál
P1070166

Rendhagyó tornával zárta az évet a Móravárosi Asztalitenisz Club (MOAC) - az év utolsó megmérettetésén nemcsak hagyományos ütővel zajlott a játék.

Egymás megajándékozásával indult az év utolsó asztalitenisz háziversenye a MOAC-nál. Mindenki kihúzott egy nevet a kalapból és saját összeállítású karácsonyi ajándékával kedveskedett sporttársának. Ezután óriási pingpongcsata vette kezdetét.

Csiszár Sándor

szakosztályvezető a szép díjakról,

Kovács János

szakmai vezető a verseny érdekes és egyedi lebonyolításáról gondoskodott. Így a kitaláció szerint az első szettben kizárólag húsvágódeszkával vagy faütővel, a másodikban gumis, a harmadikban a saját ütővel kellett játszani, sorrendi megkötéssel! Ez a torna főképp az örömjátékról, a lazulásról, az év végi barátkozásról szólt. A jobb játékosok "ellehetetlenítése" jó irányba kezdett alakulni.

Huczek Péter

óriási meglepetésre megnyerte csoportját és első helyen kvalifikálta magát a főtáblán. A faütős kongatás jobban hasonlított egy törzsi dobszólóhoz, mint pingpongmérkőzéshez. A gumis ütő után már úgy hozzászoktak a játékosok a védőjátékhoz, hogy a harmadik szettre saját ütőjükkel már el sem találták rendesen a labdát. Az érzéki csalódások mindenkt megtréfáltak. A szoft nélküli faütőről, vágódeszkáról a labda olykor olyan hurkokat, szaltókat, hármas nyolcasokat és lebegő átfordulásokat csinált a levegőben, mint

Bessenyei Péter

műrepülő pilóta gépe a Duna felett. A "tréfafa-ütős" kihívás komolyságát mi sem bizonyította jobban, mint

Fránki László

és

Márta Dániel

ki-ki meccse, akik még mindig az első összecsapásukat vívták, amikor már rég vége lett a csoportküzdelmeknek. A többiek akár a moziba is elmehettek volna. Hál' Istennek mindenki élvezte ezt az egyedi, újszerű, egyszeri kezdeményezést. A sok nevetéssel, neccel, csuszával megtűzdelt labdamenetek jól szolgálták a karácsonyi készülődés hangulatát. Végül a magára találtak a legjobbak és kézbe vették az irányítást.

Tóth József

úgy belejött a játékba, hogy a fizikát meghazudtoló módon már a tizedik folyamatos Klampár-féle pörgetést ütötte át hibátlanul gumis ütővel a meglepődött, de falként védekező

Csányi Zoltánnak

. Az idegek csatáját végül Tóth nyerte, mindenki elismerését kiérdemelve tetszetős és szép játékával.

Versenyeredmények:

"A" döntő:

1. Tóth József 2. Csányi Zoltán 3. Nagy Zoltán

"B" döntő:

1.Varga Zoltán 2.Fránki László 3.Csanádi Tamás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.