Sport

Röplabda: pályázat útján újítaná fel az SZRSE a József Attila Általános Iskola tornacsarnokát

Röplabda: pályázat útján újítaná fel az SZRSE a József Attila Általános Iskola tornacsarnokát

2015. november 3., kedd
Röplabda: pályázat útján újítaná fel az SZRSE a József Attila Általános Iskola tornacsarnokát

A Szegedi Röplabda SE a Magyar Röplabda Szövetség segítségével újítaná fel a klub otthonául szolgáló tornacsarnokot - adta hírül az egyesület honlapján.

"A Szegedi Röplabda SE 10 éve dolgozik a József Attila Általános Iskola tornacsarnokában. A 2005-ben még három csoporttal dolgozó egyesület mára egy 7 csoportból álló utánpótlásbázist épített fel. Az SZRSE versenyzői mellett 2015 szeptemberétől az EHÖK SE röplabda szakosztálya is a fiatalok mellett készül a bajnoki megmérettetésekre. A jelenleg közel 200 röplabdásnak otthont adó létesítmény a jelenlegi állapotában sajnos nem nevezhető ideálisnak. A klub vezetői évek óta azért küzdenek, hogy a minimális igényeket biztosítsa az éppen aktuális létesítményt üzemeltető. Az egyesület nem szeretne másik csarnokba költözni, mert a "lila iskola" a 80-as évektől kezdve mindig a röplabda otthona volt és a terem kialakítása ideális a Szegedi RSE számára. A városban nincs még egy olyan terem ahol egyszerre három röplabda pályát is fel lehet állítani, ahol a csapatok egy időben tudnak dolgozni, versenyezni az elválasztó függönyök segítségével. A terem belmagassága, a pálya kifutó méretei is megfelelnek az előírásoknak. Az adottságait tekintve akár NB I-es mérkőzés rendezésére és a korosztályos válogatottak felkészülési programjának megvalósítására is alkalmas lenne a csarnok. A József Attila Általános Iskola tornacsarnokában dolgozik 10 röplabdás csoport, 8 edző. Itt rendezzük az utánpótlás bajnoki tornákat és az NB II-es mérkőzéseket. Évek óta ebben a teremben játszanak a több mint 100 csapatnak versenyzési lehetőséget biztosító Markovics Kupa és Szeged Kupa leány gyermek csapatai is. Az október 22-én megjelent pályázat egy jó lehetőség lehetne arra, hogy javíthassunk a csarnok állapotán. A pozitív döntésben bízva, reméljük, hogy a röplabdások belátható időn belül jobb körülmények között készülhetnek majd a versenyekre. A teljes felújítás, ami biztosítaná a kötelezően minimális igényeket 40 millió forintba kerülne. A pályázatból ennek csak töredékét tudjuk fedezni, de bízunk benne, hogy egyéb forrásból sikerül majd a megvalósítás. Az egyesület várja a céges és egyéb támogatásokat is, hogy a szegedi röplabdások a jövőben elfogadható körülmények között dolgozhassanak. A pályázat benyújtásához kapott szülői segítséget köszönjük!" - áll a klub honlapján

megjelent közleményben

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.