Sport

Ötödik a férfi párbajtőr csapat Tallinnban

Ötödik a férfi párbajtőr csapat Tallinnban

2015. november 15., vasárnap
Ötödik a férfi párbajtőr csapat Tallinnban

Az ötödik helyen végzett a magyar férfi párbajtőr csapat a tallinni olimpiai kvalifikációs világkupaversenyen.

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a

Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter

összeállítású együttes a dánok és a csehek legyőzése után a negyeddöntőben 45-33-ra kikapott a franciáktól, majd az utolsó két meccsén jobbnak bizonyult a németeknél és a házigazda észteknél. Az ötödik hellyel - ahogy a szövetség honlapja fogalmaz -, a csapat egy apró lépéssel közelebb került a riói játékokhoz. Ugyanezt nem mondhatja el magáról a

Budai Dorina, Hormay Adrienn, Révész Julianna, Szász Emese

összetételű női párbajtőr-válogatott, amely 12. lett a nancsingi vk-n. A férfi párbajtőrözőknek az utolsó két versenyen, 2016 első negyedévében Heidenheimben és Vancouverben kell úgy szerepelniük, hogy a németeket maguk mögött tartják, s közben a papírforma érvényesül, így ugyanis a csapat ott lehet az olimpián. A nők számára a hátralévő két riói csapatkvalifikáló versenyt Barcelonában és Buenos Airesben rendezik. A magyar szövetség szerint az ötkarikás kijutásra matematikai esély feltétlenül van, ám a gyakorlatban ez százalékban kifejezve "lassan egyszámjegyűre csökken".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.