Sport

Labdarúgás: nem tudta borítani az esélyeket a Szeged-Grosics

Labdarúgás: nem tudta borítani az esélyeket a Szeged-Grosics

2015. november 18., szerda
Labdarúgás: nem tudta borítani az esélyeket a Szeged-Grosics
Labdarúgó Magyar Kupa - DVSC-TEVA - Szeged 2011

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a szünetre kétgólos hátrányba került a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Debrecen vendégeként, majd kihagyta helyzeteit, amit megbüntetett a hajdúsági együttes.

Az első meccsen elért 0-0 után egészen jó helyzetből várhatta a debreceni visszavágót a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amelyben ezúttal jóval kevesebb fiatal kapott szerepet. A Debrecen dominanciájával kezdődött a mérkőzés, mintegy negyed óra alatt

Castillion

háromszor is fejelhetett, de egyik alkalommal sem találta el a kaput. A Loki főleg a szélen vezetett akciókat, és sorra ívelhette középre a labdákat, amiket ugyan többnyire hárítani tudott a Szeged-Grosics védelme, de a hazai nyomás végül a 28. percben érett góllá, amikor

Bódi

centerezését követően

Farkas Márk

igyekezett volna menteni, de térdéről

Molnár F. Tamás

kapujába pattant a labda, 1-0. A gól után sem változott a játék képe, a Debrecen jóval aktívabb volt támadásban,

Germán Tamásék

csak ritkán kerültek oda a debreceni kapu elé. A lehető legrosszabbkor, még éppen a félidő vége előtt megduplázta előnyét a hajdúsági együttes: megint egy szélről érkező beadás után

Szécsi

pofozta közelről a labdát a hálóba, így kétgólos hátrányban vonulhatott szünetre a Klausz-legénység. A második félidőre kettős cserét eszközölt a Szeged-Grosics mestere,

Szabó Péter

és

Geiger

érkezett a pályára, és éppen ők ketten hagyták ki a két legnagyobb lehetőséget: előbb Germán beadása után Geiger fejese a felső lécen csattant, majd a félidő derekán Szabó Péter indult meg bátran a félpályánál, már

Radosevicet

is kicselezte, és az üres kapuba gurított, mégsem született gól, ugyanis

Brkovic

visszaért, és a gólvonalról kivágta a labdát. A szépítéssel nagy esély előtt állt volna a Szeged-Grosics, hiszen egy újabb találattal az idegenben lőtt két gólnak köszönhetően már a szegediek álltak volna továbbjutásra, azonban kimaradtak a ziccerek, ezt pedig végül öt perccel a lefújás előtt bosszulta meg a Debrecen, amikor a csereként beállt, a Debrecenhez nemrég visszatért korábbi gólkirály,

Adamo Coulibaly

indításával

Horváth Zsolt

lépett ki, és mattolta Molnár F. Tamást is, ezzel végleg eldöntve a továbbjutás kérdését, 3-0. Megvoltak a gólszerzési lehetőségei a Szeged 2011-Grosics Akadémiának a Nagyerdei stadionban, de ezúttal a Debrecen pontosabb volt, és 3-0-s összesítéssel a legjobb nyolc csapat közé jutott a Magyar Kupában, míg a Szeged-Grosics búcsúzott a sorozattól.

Oláh Lóránték

legközelebb vasárnap 14.30-kor lépnek pályára, amikor is bajnokin fogadják a Szolnokot a gyulai Grosics Akadémián.

Debrecen, Nagyerdei stadion, 400 néző
2015. november 18., 13.00
Debreceni VSC
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Karakó Ferenc • asszisztens: Albert István, Szpisják Zsolt.
3
-
0

Labdarúgó Magyar Kupa, 4. forduló, 2. meccs:

Debreceni VSC - Szeged 2011-Grosics Akadémia 3 - 0 (2-0)

Debrecen, Nagyerdei stadion, 400 néző. Vezette: Karakó Ferenc (Albert István, Szpisják Zsolt.)

Debrecen:

Radosevic - Szatmári, Ferenczi, Lázár, Bereczki, Brkovic, Bódi (Berdó, 75'), Szécsi, Jovanovic (Szakály, 58'), Horváth Zs., Castillion (Coulibaly, 66').

Vezetőedző:

Kondás Elemér.

Szeged-Grosics:

Molnár F. - Zabari, Tóth G., Balogh M., Farkas, Berde (Szabó P. - a szünetben), Achim, Veselinov, Király, Germán (Kovács B., 58'), Oláh L. (Geiger - a szünetben)

Vezetőedző:

Klausz László.

Gólszerző:

Farkas M. (28', öngól), Szécsi (44'), Horváth Zs. (84')

Sárga lap:

Király (62')

Továbbjutott a Debrecen, 3-0-s összessítéssel

Kondás Elemér:

"Az volt a cél, hogy továbbjussunk, ezt elértük. A szegedi meccsen ellenfelünk nem nagyon jött el a kapunkig, itt most több helyzete volt. Mi irányítottuk a játékot, a fiatalok is kaptak lehetőséget és olyan labdarúgók, akik sérülésből tértek vissza, mint például Lázár Pál. A legjobb nyolc között vagyunk, ennek örülök természetesen. Hiányérzetem mindössze azért van, mert annak ellenére, hogy öt védőztek a szegediek, sokszor bementünk mögéjük, de ott nem találtunk embereket."

Klausz László:

"Két különböző meccs alakult ki a párharc során. Hazai pályán sok fiatallal álltunk ki, jobban meg tudtuk szervezni a védelmet a szűkebb pályán, ezáltal egy sikeres 0-0-t elértünk. A Nagyerdei Stadion játéktere szélesebb, várható volt, hogy ellenfelünk a széleken meg tud bontani minket. Próbáltam rutinosabb játékosokat bevetni a stabilabb védekezés érdekében. A második játékrészben két gyors labdarúgót behoztunk, adódott is lehetőségünk, amiből ha bemegy egy, belelkesülhettünk volna, de egyértelmű, hogy a DVSC jobb csapat, gratulálok a továbbjutásához."

Online közvetítésünk

VÉGE

90+2'
Vége, balszerencsés vereséget szenved a második félidőben jól és támadólag játszó Szeged-Grosics, amely ezzel búcsúzik a Magyar Kupától: volt két óriási lehetősége Klausz László együttesének a második félidőben, amelyik közül ha csak egy is bemegy, ki tudja, hogy alakult volna a mérkőzés.
90+1'
Kapufa! Horváth Zsolt majdnem visszaadta az iménti asszisztot Coulibalynak, de a csereként beállt csatár a felső lécre lőtt a lapos beadása után.
89'
Két perc hosszabbítást jelez Karakó játékvezető.
84'
Gól, végleg eldől a párharc: Coulibaly ezúttal az előkészítésben jeleskedik, annak ellenére, hogy folyamatosan támad a Szeged-Grosics, mégis a Debrecen jutott ziccerbe: Coulibaly szép labdát adott Horváth Zsoltnak, aki csupán Molnár Tamásra vezethette a labdát, és nem hibázott, a kapu közepébe lő, 3-0.
81'
Jelentősen feljavult a Szeged játéka a második félidőre: ugyanakkor egyelőre ennek még gólban mutatható eredménye nincsen.
75'
Kihasználja utolsó cserelehetőségét a Debrecen is: Bódi jön le, Berdó érkezik az utolsó negyed órára.
69'
Ezúttal egy szabadrúgás után veszélyeztet a Loki: Ferenczi 22 méterről lőtt kapura, de lökete a bal kapufa mellett ment el. Nagy kár az iménti két óriási Szeged-Grosics lehetőségért, hiszen egy gól után, a szépítéssel teljesen más hajrá várhatna a felekre.
66'
Érkezik a kétszeres gólkirály, beveti Adamo Coulibalyt Kondás Elemér, aki Castilliont váltja a Debrecenben.
64'
Ez is kimarad, óriási Szeged-Grosics-ziccer volt! Szabó Péter a félpályáról indult meg, majd kicselezte Radosevicet is, majd igazított még egyet, megcélozta az üresen álló kaput, ám a gólvonalra berohanó Brkovic kivágta a labdát, hatalmas lehetőség volt!
62'
A meccs első sárgája Király Patriké, aki a szegedi térfélen buktatta Lázárt.
58'
Mindkét együttes változtat: a hazaiaknál Jovanovicot kapja le Kondás Elemér, akinek a helyére Szakály érkezik, míg a Szeged-Grosics utolsó cserelehetőségét is kihasználja, a csapatkapitány Germán Tamás helyére Kovács Balázs áll be.
55'
Az első veszélyes szegedi lehetőség centik híján gólt is eredményezett! Szabó Péter indította Germánt, aki középre ívelte a labdát, az érkező Geiger magas ívű fejese pedig a felső kapufán csattan, és onnan vágódik az alapvonal mögé, de kár ezért!
50'
A kettős csere ellenére a forgatókönyv mégsem változott: Bereczki kétszer is a szegedi védelem bal oldalán indult meg, mindkétszer jól centerezett, ám egyik alkalommal a szegedi védők hárítottak, a másik esetnél Castillion találta el rosszul a labdát.
46'
A szünetben kettős cserél próbál frissíteni Klausz László: Berde és Oláh Lóránt nem jön ki a folytatásra, helyükre Szabó Péter és Geiger Norbert érkezik.
46'
Folytatódik a mérkőzés.

SZÜNET

45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: egyelőre támadásban nem nyújt sokat a Szeged-Grosics, és a kétgólos hátrány már komolynak tekinthető, így a bravúrhoz jóval több kellene majd a második félidőben.
44'
Gól, 2-0-ra vezet a Debrecen. Bár ez soha nem jön jókor, de ez a lehető legrosszabbkor érkezett, még a félidő előtt megduplázza előnyét a Loki: Bereczki verte meg a szegedi védelem bal oldalát, beadása után a labda elcsúszott a kivetődő Molnár keze mellett, az érkező Szécsi pedig három méterről a kapuba passzolt, 2-0.
40'
Megint egy veszélyes szöglet a hazaiaktól: Bódi beívelésére Brkovic érkezett, akinek a csúsztatása a jobb kapufa mellett hagyja el a pályát.
37'
Egyelőre nincs változás a játékot illetően: a Debrecen dominál, a Szeged-Grosics pedig eddig nem tudott kialakítani veszélyes helyzetet.
34'
Castillion ezúttal önmagának próbálja meg kialakítani a helyzetet: addig kevergetett a 16-oson belül, míg öt méterről lőhetett, de nem találta el jól a labdát, így ez sem fog kaput.
28'
Gól, vezet a Debrecen! Ez a középre ívelés már eredménnyel jár a Debrecennél, Bódi jobb oldali beadása után a labda a menteni igyekvő Farkas Márk térdéről a hálóba pattant, 1-0 - most nem volt szerencséje a Szeged-Grosicsnak.
22'
Továbbra is támad a Debrecen: sorra jönnek az oldalról belőtt labdák, de egyelőre a szegedi védelem ezeket rendre hatástalanítja.
18'
Bódi ezúttal nem ível, hanem kapura lő: ez azonban nem okoz nagy gondot Molnárnak.
15'
Újabb veszélyes debreceni beadás, ezúttal Horváth Zsolt ívelt középre, Castillion újabb fejese azonban ismét nem talált kaput, a bal kapufa mellé fejelt.
14'
Marad a Debrecen dominanciája a mezőnyben: Ferenczi újabb centerezését röviden fejeli ki a szegedi védelem, Szécsi egy átvétel után azonban gyengén küldi kapura a labdát, így magabiztosan hárít Molnár F. Tamás.
10'
A meccs eddigi legnagyobb helyzetét hagyja ki Castillion: Jovanovic indítja Lázárt a jobb szélen, akinek beadása után senkitől sem zavartatva fejelhetett Castillion, nyolc méteres fejese azonban nem talált kaput, ezúttal mellé fejelt a debreceni csatár.
6'
Marad támadásban a Debrecen: újabb szögleteket végezhetett el Kondás Elemér együttese, Bódi beíveléseit azonban ha nehezen is, de hárította a szegedi védelem.
2'
Rögtön támadólag lép fel a Debrecen, ennek köszönhetően két szögletet is elvégezhet a Loki: a második után pedig kevéssel fejel fölé Castillion, az első komolyabb lehetőség a hazaiaké.
1'
Valamivel hamarabb kezdődött a mérkőzés, amit a Debrecen kezdett. A Szeged-Grosics kék felsőben, fekete nadrágban lép pályára.

12:51

- Ezúttal a Debrecen is egy erősebb kezdővel lép pályára, a Lokiban kezd többek között a válogatottnál is számba vett Bódi, a kispadon pedig ott van a nemrég a klubhoz visszatért korábbi kétszeres gólkirály, Adamo Coulibaly.

12:44

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged-Grosics debreceni fellépése. Ahogy Klausz László a mérkőzés előtt is elmondta, az odavágóval ellentétben ezúttal kevesebb szerepet kapnak a fiatalok - jóformán a sztenderd kezdővel áll fel a szegedi együttes.

A mérkőzés Karakó Ferenc sípszavára 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Nem sikerült, a Debrecen jutott a legjobb nyolc közé!http://szegedma.hu/?p=589859

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 18.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.