Sport

Labdarúgás: sokba kerültek az átaludt első percek a Szeged-Grosicsnak Csákváron

Labdarúgás: sokba kerültek az átaludt első percek a Szeged-Grosicsnak Csákváron

2015. november 28., szombat
Labdarúgás: sokba kerültek az átaludt első percek a Szeged-Grosicsnak Csákváron
szeged_2011_csakvar20_gs

Nyolc perc alatt már kétgólos hátrányba került, végül pedig 3-2-re kapott ki a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Csákvár vendégeként a labdarúgó NB II utolsó őszi fordulójában.

Rémálomszerűen kezdődött az összecsapás a vendégek szempontjából, hiszen a 4. percben

Molnár Csaba

a gólvonalra bevetődő védők között a hálóba bombázott egy

Szántai Levente

által rossz helyre paskolt beadást. (1-0) Ráadásul szinte még fel sem ocsúdtak a szegediek, máris ismét a kapujukban táncolt a labda, miután

Kocsis Gábor

Szántairól kijövő lövését

Makrai Gábor

közelről bepofozta. (2-0) A folytatásban igyekeztek magukra találni

Klausz László

tanítványai, félóra elteltével pedig

Germán Tamás

egy félfordulatos lövéssel jelezte is, kár lenne őket túl korán leírni. Sőt, a 34. minutumban már a csákváriak is kapituláltak, amint egy gyors támadás végén

Geiger Norbert

mattolta

Gróf Dávid

kapust. (2-1) Nem sokkal a félidő vége előtt összejöhetett volna az egyenlítés is, de Germán pörgetését

Hajdú Sándor

kivágta a gólvonalról. A második felvonás legelején viszont már összejött a Szeged-Grosicsnak, ami nem sokkal korábban még nem: az

Oláh Gergő

buktatásáért megítélt büntetőből Germán egalizált. (2-2) Sajnos azonban nem tartott sokáig a fehér mezesek öröme, mert szinte azonnal jött is a válasz a Fejér megyeiektől. Az 50. percben

Domján Attila

közeli bombáját még bravúrral kiütötte Szántai, Makrai ugyanakkor ismét vércseként csapott le a kipattanóra, visszaszerezve ezáltal övéinek a vezetést. (3-2) Egy óra elteltével

Szabó Péter

találta magát szembe Gróffal

Racskó Roland

gyertyájából, de éles szögből már nem tudta elpasszolni a labdát a hálóőr mellett. A hajrában a vendégek mindent megtettek az újabb egyenlítését, sajnos hiába, mert nagyobb lehetősége már csak a Csákvárnak akadt a gólszerzésre. Vereségével a Szeged 2011-Grosics Akadémia az ötödik helyen zárja a bajnokság őszi felét, mert bár szombat estére még a negyedik pozíciót foglalja el a táblázaton, hétfőn a Dunaújváros - Mezőkövesd meccs egyik résztvevője mindenképpen megelőzi még Germánékat. Az első tavaszi fordulót február 20-án rendezik a tervek szerint, amikor a szegediek a listavezető Gyirmóthoz látogatnak majd.

Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 150 néző
2015. november 28., 16.00
Aqvital FC Csákvár
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Böcskei Balázs •* Asszisztens: Horváth Zoltán, Kiss Balázs
3
-
2

Labdarúgó NB II, 15. forduló:

Aqvital FC Csákvár - Szeged 2011-Grosics Akadémia 3-2 (2-1)

Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 150 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Horváth Zoltán, Kiss Balázs).

Csákvár:

Gróf - Hajdú, Racskó, Szalai (Dulló - a szünetben), Baranyai, Bakos, Domján, Kocsis (Nyilasi 90'), Molnár T. (Mihály 89'), Makrai, Molnár Cs.

Vezetőedző:

Toldi Gábor.

Szeged:

Szántai - Zabari, Tóth, Farkas, Áchim, Berde, Szabó, Zelenyánszki, Oláh G. (Pászka 54'), Geiger (Czirok 80'), Germán.

Vezetőedző:

Klausz László.

Gólszerzők:

Molnár Cs. (4'), Makrai (8', 50'), ill. Geiger (34'), Germán (48' - tizenegyesből).

Sárga lap:

Szalai (20'), Domján (32'), Kocsis (47'), ill. Geiger (71'), Zelenyánszki (85'). Klausz László:

"Sajnos a mérkőzés elején bealudtunk, abban a pár percben pedig két gólt is kaptunk. Mint utólag kiderült, ezzel nagyjából eldőlt a végeredmény. Ugyanakkor arra azért büszke vagyok, hogy 2-0 után fel tudtunk állni, sőt, volt egy ziccerünk, amivel meg is fordíthattuk volna az eredményt. Aki kívülről látta a meccset semleges nézőként, biztosan jól szórakozott. Változatos mérkőzés volt, amit az első tíz perctől eltekintve mindenki végighajtott."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3'
Három perc hosszabbítást követően vége a találkozónak. Bár nagyot küzdött, az átaludt első tíz percet végülis nem tudta már ellensúlyozni a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely így elszenvedte a hatodik vereségét a bajnokságban. Klausz László legénysége így az ötödik helyen fog telelni, mert bár egyelőre a negyedik pozícióban áll, hétfőn a Dunaújváros - Mezőkövesd derbi egyik résztvevője mindenképpen megelőzi majd a táblázaton.
86'
Gyors egymásutánban két szögletet is középre kanyaríthatott Pászka, de mindkétszer menteni tudtak a csákváriak, másodjára már messze a mezőnybe kivágva a labdát.
85'
Zelenyánszki is besárgult egy belépő nyomán.
84'
Egyre inkább kinyílnak a vendégek, ennek is az eredménye az iménti szituáció, amikor Makrai ugrott ki egy kontrával, majd az ötös sarkához érve lőtt, de a próbálkozás elakadt a szöget záró Szántaiban.
80'
Újabb friss erő érkezik a szegediekhez: Czirok József szállt be Geiger helyett a meccsbe.
75'
Nagy védés Szántaitól! Egy félpályás szabadrúgásnak alászaladt Tóth Gábor, a mögötte kilépő Molnár Tibor fejesét pedig óriási bravúrral tudta csak kitolni a léc alól a kapus.
71'
Geiger Norbert is besárgult, vélhetően szövegelésért.
70'
Többet birtokolják a labdát Klausz László tanítványai, de a támadóharmadban egyelőre nincs meg a kellő átütőerő. A csákváriak igyekeznek őrizni szűk előnyüket.
65'
Mostanra mindkét részről magas iram, sok futás jellemzi a játékot, nem spórolnak a felek az erejükkel. Igazi ki-ki meccs kerekedett a mai összecsapásból.
61'
Erős hátszelet kapnak a szegediek, ami jelen esetben szó szerint értendő, hiszen feltámadt a szél Csákváron. Olyannyira, hogy az imént meg is segítette Racskó Szántai kirúgását követő gyertyáját, amely így eljutott az ellenfél tizenhatosáig, sőt, Szabó Péter helyzetbe is került az eset nyomán. Ugyanakkor a szélső éles szögből már nem tudta egy az egyben mattolni Grófot.
54'
Klausz mester is cserére szánta el magát: Oláh Gergő helyét a fiatal Pászka Lóránd vette át a középpályán.
50'
Gól... Sajnos nem tartott sokáig a szegedi öröm. Egy hosszú bedobást megcsúsztattak a hazaiak az ötös sarkánál, és bár ezt követően Domján bombáját még ki tudta védeni Szántai, a lecsorgót Makrai már a kapuba bombázta. 3-2.
48'
GÓÓÓL!!! Germán nem hagyott esélyt Gróf kapusnak, 2-2!
47'
Tizenegyes! Böcskei befújta! Egy balról érkező, lapos beadás a teljes csákvári védelmet megtréfálta, így eljutott a hosszún Oláh Gergőhöz, akire az átvétel közben rácsúszott egy védő.
46'
Szalai Tamást Dulló Martin váltotta a félidőben.
46'
Folytatódik a mérkőzés, szünetben egyet cserélt Toldi Gábor.

SZÜNET

45+1'
Egy percet hosszabbított Böcskei Balázs, majd lefújta az első félidőt. A gyengébb kezdés után a játékrész második felére egyre inkább magára talált a Szeged, így az egygólos hátrány ellenére is bizakodóan tekinthetnek a második felvonás felé a vendégek.
39'
Mi maradt ki?! Kis híján ott az egyenlítés! Szabó Péter centerezett balról, a középen berobbanó Germán pörgetése pedig már Gróf kapuson is túljutott, Hajdú azonban kivágta azt a gólvonalról!
37'
Molnár Tibor igyekszik gyorsan válaszolni, de 16-17 méteres bombája elzúgott a felső léc fölött.
34'
GÓÓÓL!!! Szép és fontos gól! Szántai kirúgását Germán vette át, hogy aztán mesterien ugrassa ki Szabó Pétert. A szélső ezt követően Geigert indította jobbösszekötőből, aki egy az egyben már nem hibázott Gróffal szemben! 2-1! Geiger Norbert már a negyedik találatát szerezte a bajnoki szezonban!
32'
Egy talán túlontúl határozott belépő nyomán Domján Attila kapott sárga lapot.
30'
Félóra elteltével itt az első szegedi lehetőség! Egy tetszetős jobb oldali akció végén Zelenyánszki félmagas beadása találta meg a Germánt. Sajnos kissé mögé is jött a labda, így félfordulatos, 13-14 méterről megeresztett kapáslövése nem jelentett gondot Gróf kapusnak.
23'
Berde unta meg a viszonylagos eseménytelenséget, de bő 30 méteres lökete magasan a kapu felett hagyta el a játékteret.
20'
Igyekszik összekapni magát a Klausz-legénység, ennek egyelőre két - végül veszélytelennek bizonyuló - szöglet lett az eredménye. Eközben a csákváriak taktikusan visszább húzódnak, megteremtve a lehetőséget gyors kontratámadások vezetésére.
12'
A hazaiak magasabb iramban, összeszedettebben kezdték a mérkőzést, ennek is köszönhető, hogy máris komoly előnyt tudhatnak a magukénak.
8'
Gól... Abszolút hidegzuhany! Balról érkezett egy éles beadás, amit Kocsis tett fineszesen kapásból kapura. Szántai ugyan ezt a próbálkozást még bravúrral védte, a kipattanót azonban Makrai a hálóba pofozta, 2-0.
4'
Gól... Máris megvan a baj! Egy jobbról érkező beadást Szántai csak ujjheggyel tudott kitolni a hosszú kapufa elől, így viszont éppen Molnár Csabához került a játékszer, aki a gólvonalra visszafutó védők között is megtalálta a rést a hálóba egy lövéssel. 1-0.
3'
Bekezdenek a hazaiak, Molnár Tibor rögtön egy 20 méteres, sistergős lökettel vizsgáztatja Szántait, aki viszont remek reflexekről tanúbizonyságot téve tolta ki a bogyót a léc alól.
1'
A fehér mezes vendégek indították útjára a labdát, míg a csákváriak szokásos, kék-sárga csíkos szerelésükben játszanak. A mérkőzés kezdetével szinte egyidejűleg elkezdett némi havas eső is esni a Fejér megyei településen, ugyanakkor a pálya állapota kitűnő, legfeljebb egy picit csúszóssá válik majd a folytatásban.

15.50:

A 15. körből öt meccset már lejátszottak, ezek 13 órakor kezdődtek. A listavezető Gyirmót nem hibázott Siófokon, sőt, négygólos sikerrel abszolválta a balatoni kirándulást. Ennél érdekesebb viszont, hogy a sereghajtó pozícióját hosszú idő után elhagyó Vác otthon tudta tartani a három pontot a dobogó második fokán álló Budaörssel szemben az újoncok csatájában. Mindez persze a szegedieknek is jó hír, hiszen így egy esetleges mai győzelemmel Germánék pontszámban beérhetnék a második helyezett Pest megyeieket. A másik közvetlen riválisnak számító, jelenleg harmadik ZTE szintén 16 órától lép pályára mint az Ajka vendége.

15.45:

Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik az ősz utolsó NB II-es összecsapása a Szeged 2011-Grosics Akadémia számára! Klausz László ezúttal is a megszokott kezdőcsapatát küldi a gyepre, míg csereként Molnár F. Tamás mellett Czirok József, Balogh Miklós, Pászka Lóránd, Kovács Balázs, Hegedűs Martin és Vladimir Veselinov áll a mester rendelkezésére. Király Patrik eltiltott, Mészáros Márk sérült, míg az Oláh Lóránt, Andorka Péter duó nem került a keretbe.

A mérkőzés Nazsa Tamás sípjelére 16 órától kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Az első tíz percet átaludta, majd hiába egyenlített kétgólos hátrányból, végül kikapott a Szeged-Grosics Csákváron. Részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=592175

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 28.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.