Sport

Kettlebellel a férfiegészségért

Kettlebellel a férfiegészségért

2015. november 27., péntek
Kettlebellel a férfiegészségért
IMG_4155

Az idei évben első ízben csatlakoztak a Szegedi Kettlebell tagjai a Movember mozgalomhoz. Akciójukkal nem csak szolidárisak akartak lenni férfitársaikhoz, hanem az aktív életmódra valamint a szűrővizsgálatok fontosságára kívánták felhívni a figyelmet.

A Movember Mozgalom – mely 2003-ban Ausztráliából indult útnak – mára már hazánkban is komoly szerveződés lett. A szervezet a férfiakat érintő legfontosabb egészségügyi problémákra, a hererák és a prosztatarák veszélyeire, a férfiak mentális egészségére és az inaktív életmód kockázataira szeretné felhívni a figyelmet. Ennek okán a Szegedi Kettlebell férfi tagjai novemberben „bajusszal küzdöttek” a prosztatarák ellen és két ízben is fel szerették volna hívni a figyelmet a szűrővizsgálatok és az egészséges életmód fontosságára. A rák kialakulásának veszélye az életkor előrehaladásával egyre nő, negyven év felett emiatt már ajánlott évenként is megvizsgáltatni a prosztatánkat. A betegség ekkor még idejében felismerésre kerül és jól kezelhető lesz. Az időben felismert prosztatarák gyógyítható vagy legalábbis visszaszorítható, a beteg számára így jó minőségű, lényegében tünet- és panaszmentes élet biztosítható. Egészséges életmóddal csökkenthető a rák kockázata. Ehhez hozzátartozik az egészséges testsúly, a rendszeres testmozgás, a könnyű, változatos étrend és az alkoholfogyasztás mérséklése. Tudományos kutatások bebizonyították, hogy a heti többszöri aerob mozgás, hatékonyan csökkenti a betegség kialakulását. A férfiak mentális egészsége napjainkban még mindig szinte tabutéma. Az erősebb nem hajlamos magába fojtani problémáit és kerülni a külső segítséget, ami hosszabb távon nagyobb problémákhoz vezethet. Bizonyított tény, hogy a rendszeres edzés a mentális egészségre is pozitív hatással van. A Szegedi Kettlebell elkötelezett az egészséges életmód mellett, és arra bátorít mindenkit, hogy rendszeres mozgással tegyen az egészségéért, valamint vegyen részt rendszeres szűrővizsgálatokon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.