Sport

Vízilabda: továbbjutott a Szeged Diapolo

Vízilabda: továbbjutott a Szeged Diapolo

2015. október 18., vasárnap
Vízilabda: továbbjutott a Szeged Diapolo
szeged-szentes52kf

Magabiztosan húzta be a Canottieri Napoli elleni mérkőzést a Szeged Diapolo, ezzel Varga Péter együttese sikerrel vette az Euro Kupa második selejtezőjét is!

A szombati győzelem, valamint a másik meccsen született döntetlen után egy iksz elég lett volna a Szeged Diapolo biztos továbbjutásához. A szegediek azonban nem bízták a véletlenre: remek első negyedet produkálva 4-1-re vezettek nyolc perc után, és támadásban a folytatásban is működött Varga Péter legénységének játéka, így 9-4-re vezetett a nagyszünetben. Ezt a fórt még növelni tudta a szünet után is, így a negyedik negyedre már eldőlt a meccs - ez a győzelem pedig azt jelenti, hogy biztosan továbbjutott a csoportjából a Szeged Diapolo, az még kérdéses, hogy ezt a csoport első, vagy második helyén teszi meg, ettől függetlenül a csapat már ott van az Euro Kupa legjobb nyolc csapata között! A csoport utolsó meccsén a két spliti együttes, a Mornar és a Jadran játszik egymással: ha nem nyer a Mornar, akkor csoportelsőként végez a Szeged Diapolo.

Férfi vízilabda Euro Kupa, 2. selejtező, 3. forduló

Szeged Diapolo - Canottieri Napoli 18-12 (4-1, 5-3, 5-4, 4-4)

Gólszerzők:

Varga II Zs. 4, Manhercz K. 4, Sedlmayer 3, Pellei 2, Kiss Cs. 2, Seman 2, Kunac, ill. Borrelli 5, Baviera 2, Velotto 2, Bounocore, Di Costanzo, Campopiano

A csoport állása az utolsó mérkőzés előtt:

1. Szeged Diapolo 6 pont 2. Mornar Split 4 pont (2 meccs) 3. Canottieri Napoli 2 pont 4. Jadran Split 1 pont (2 meccs)

Győzött a Napoli ellen a Szeged Diapolo, ezzel továbbjutottak a szegediek!http://szegedma.hu/?p=581403

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 18.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.