Sport

Számtalan sportágat próbálhattak ki a szegedi gyerekek + FOTÓK

Számtalan sportágat próbálhattak ki a szegedi gyerekek + FOTÓK

2015. október 12., hétfő
Számtalan sportágat próbálhattak ki a szegedi gyerekek + FOTÓK
sport_legyen_a_tied20_gs

Szegedre érkezett a Magyar Diáksport Szövetség által rendezett programsorozat újabb állomása, a Sport legyen a Tied!. Az újszegedi sportcsarnokban megtartott rendezvényen mintegy 20 sportágat próbálhattak ki, ismerhettek meg a gyerekek.

A Magyar Diáksport Szövetség az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságának támogatásával megvalósuló ingyenes programsorozat újabb állomását Szegeden rendezték hétfőn: az újszegedi sportcsarnok megtelt a sportágak állomásaival, képviselőivel, közel 20 sportágat próbálhattak ki a gyerekek, így célba lőhettek a labdarúgó állomáson, kosárra törhettek a Naturtex-SZTE-Szedeák kosarasaival, kézilabdázhattak, röplabdázhattak, vagy éppen beülhettek egy kajakba is. „Nagyon tiszteljük a rendezvényt, a többi sportágat, de leginkább a részt vevő gyerekeket, ezért nagy örömmel jöttünk a rendezvényre. A labdarúgás toborzási mechanizmusa más, büszkén valljuk, hogy módszertanunkkal sokkal több igazolással rendelkezünk a megyében, mint az összes többi sportág, ezt a vezető szerepet a gyerekek egészsége és sportolási lehetőségének érdekében a továbbiakban is meg szeretnénk őrizni” - mondta el portálunknak

Nógrádi Tibor

, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója. Ahogy azt

Major László

, az MLSZ Csongrád megyei szakmai igazgatója, aki a labdarúgás iránt érdeklődő, a célbalövő játékot kipróbálni vágyó gyerekekkel foglalkozott a rendezvényen hozzátette: a sportágnak igazán az adna nagy lökést, ha a magyar válogatottnak sikerülne a kvalifikáció a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságra, ehhez nagyban hozzájárulhat ma az ukrán válogatott, amelynek nem szabad nyernie a spanyolok ellen, ellenkező esetben letaszítja a magyar csapatot a legjobb csoportharmadik pozíciójából.

Egyszerre ment a foci, a kézi és a kosár is az újszegedi sportcsarnokban, miközben kajakoztak, vívtak, vagy tornáztak a szegedi gyerekek.http://szegedma.hu/?p=579452

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.