Sport

Rögbi: történelmi sikert arattak a szegedi Gorillák

Rögbi: történelmi sikert arattak a szegedi Gorillák

2015. október 8., csütörtök
Rögbi: történelmi sikert arattak a szegedi Gorillák
fit_world_gorillak_esztergomi_vitezek

Történelmi sikerrel kezdte a Magyar Rögbi Szövetség (MRGSZ) 2015/2016. évi felnőtt férfi rögbi magyar bajnokságát a Fit World SE HungaroSun Gorillák RC.

Az első fordulóban a 13-szoros magyar bajnok Esztergomi Vitézek Suzuki RC csapata látogatott a Tisza partjára, és azt hihette, hogy a három felkészülési mérkőzéssel a háta mögött egy könnyű rajtot vehet erre a szezonra. Ezt a gondolatot akkor vethették el, amikor először 7-0, majd 12-0 volt az eredményjelzőn. Ehhez egyáltalán nincs hozzászokva a magyar rögbi legismertebb és legeredményesebb klubja, így a félidei 22-24 is igen nyugtalanító lehetett számukra, bár itt még nem dőlt el semmi. A Gorilláknál a szünetben sikerült a taktikai elemeket is rendbe tenni és a második félidei 19-0 egy jó időre meggyőzte a regnáló bajnokot arról, hogy többé nem jöhet úgy Szegedre, hogy könnyű mérkőzésre számít. A végeredmény 41-24 lett, ami célbónuszt is eredményezett a hazai csapatnak, egyben történelmi siker, hiszen a két csapat egymás elleni eredményei során most először fordult elő, hogy felnőtt rögbi mérkőzés szegedi győzelem született.

Debreczeny Dénes

csapatvezető szerint a győzelem egyértelmű záloga a nagyobb akarás és a helyzetek pontos kihasználása volt. Az első két cél nagyon szépen kidolgozott akció eredménye volt, a célterület két sarkánál robogott be a szegedi játékos. Ezen kívül vitt célt a szegedi csapat úgy, hogy a zárt tolongást tolta be szük indulásokkal, és egy elhalászott, majd megrúgott labda is a célterületre került. A zárt tolongások nagyon meggyőzőek voltak, a bedobás kicsit még bizonytalan, a 3/4 azonban egyre szebben és biztosabban játszik. A csapat valamennyi tagja kiemelkedőt nyújtott és mindenki nagyon sokat tett a csapat sikeréért. A mérkőzés teljes krónikájához, az is hozzá tartozik, hogy a vendég csapat egyik lmeghatározó játékosa,

Koller Zoltán

a második félidő elején piros lapot kapott és az így kialakult létszámfölényt sikerült kihasználni. A Gorillák közül ki kell emelni a felnőtt mezőnyben most bemutatkozó

Császár Attilát

, aki nagyon bátran és megbízhatóan játszott. Ezen a hétvégén folytatódik a 2015/2016. évi MRGSZ felnőtt férfi rögbi bajnokság a második fordulóval. A magyar bajnok Esztergomi Vitézek bravúros legyőzése után ezúttal a tavalyi rögbi döntő másik résztvevője, a Budapest Exiles RC látogat a Tisza partjára a Fit World SE HungaroSun Gorillák RC vendégeként. A Gorillák természetesen nagyon bizakodóan készülnek a mérkőzésre a győzelem után, de a csapatvezetés biztos benne, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen a Budapest Exiles rendkívül jól igazolt a nyári időszakban és nagyon erős játékoskerettel rendelkeznek. A hazai csapat komoly sérülés nélkül zárta az első fordulót, így a keret nem változik jelentősen a második fordulóra. A mérkőzés október 10-én, szombaton 14 órakor kezdődik a Városi Sporttelep dobó pályáján /Szeged, Etelka sor/. A belépés díjtalan, szurkoljunk együtt!

Történelmi sikert arattak a szegedi rögbisek - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=578385

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.