Sport

Lovassport: a megyei díjugrató bajnokság döntőjét rendezik a hétvégén Algyőn

Lovassport: a megyei díjugrató bajnokság döntőjét rendezik a hétvégén Algyőn

2015. október 8., csütörtök
Lovassport: a megyei díjugrató bajnokság döntőjét rendezik a hétvégén Algyőn
dijugratas_algyo

A megye díjugrató sportjának kiemelkedő eseményére a tavasszal kezdődő, nyolc minősítő fordulót számláló idény zárásaként kerül sor, amelyen több kategóriában avatnak bajnokot a hétvégén az algyői Téglás utcai lovaspályán.

Kezdő ló – és lovas, ifjúsági lovas, amatőr, felnőtt egyéni és felnőtt csapat kategóriában avatnak Csongrád megyei bajnokot a hétvégi, az idei megyei díjugrató bajnokság döntőjében. A két napos rendezvény első napján a lovasok a B4-es magasságon (125 centiméter) az Algyő Nagydíj keretein belül is nyeregbe ülhetnek, míg vasárnap a többi kategória döntőjét rendezik a Téglás utcai lovaspályán. „A megyei döntő a legrangosabb díjugrató esemény, ami a szabad idényben zajlik. Tavasztól egészen őszig vannak megyei minősítő fordulók, ebből most nyolc darab volt, majd most hétvégén következik a kétnapos döntő, amelynek ezúttal Algyő ad otthont, aminek azért is nagyon örülünk, mert viszonylag közel lesz a közönséghez, ezáltal azt reméljük, hogy szép számú közönség jön majd ki megnézni ezt az eseményt. Vasárnap elég látványos lehet a csapatverseny, ahol külön lehet izgulni az adott település, vagy lovas klub csapatáért” – fogalmazott portálunknak

Ferenci Richárd

, a Csongrád megyei Lovas Szövetség elnöke. Ahogy azt a szövetség elnöke hozzátette, mindig két részre oszlanak a résztvevő lovasok, hiszen vannak olyanok, akik a bajnoki címért küzdenek, ehhez három minősítő versenyen kellett jól szerepelniük az idény során. A szombati versenynap csúcsa az Algyő Nagydíj lesz, amit a település önkormányzata által felajánlott díjat nyerhetik meg a lovasok. Bár péntek délig van a nevezési határidő a nyílt kategóriákra, de a két nap strartjainak száma elérheti a 200-as számot is, a mezőny pedig nemzetközi lesz, hiszen már Romániából is érkezett nevezés a hétvégi döntőre, amelynek programját díjlovas és kutyás bemutató, valamint line-dance tánccsoport fellépése színesíti.

A Csongrád Megye Díjugrató Bajnokság programja IDE KATTINTVA letölthető!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.