Sport

Labdarúgás: nem okozott gondot a Bölcske a SZEOL-nak + FOTÓK

Labdarúgás: nem okozott gondot a Bölcske a SZEOL-nak + FOTÓK

2015. október 31., szombat
Labdarúgás: nem okozott gondot a Bölcske a SZEOL-nak + FOTÓK
szeol-bolcske23kf

Simán hozta a kötelezőt a SZEOL SC: Tóth Ákos alakulata három góllal verte a Bölcskét a 14. fordulóban.

Annak ellenére, hogy a tabella hátsó harmadában található Bölcske látogatott a SZEOL SC-hez az NB III Közép csoportjának 14. fordulójában, még sem számíthatott könnyű meccsre a szegedi csapat, hiszen két komoly hiányzója is volt eltiltás miatt, (

Ondrejó Tamás

és

Gajág Gergő

) valamint a Bölcske az utóbbi két mérkőzését megnyerve jó formában érkezett a Felső Tisza parti stadionba. Bár a vendégeké volt az első lövés a meccsen, korán vezetést szerzett a SZEOL: az ötödik percben a jobbról keresztbelőtt labdára

Beretka

jól szúrt bele, és végül

Ledneczkiről

a saját kapujába pattant a labda, 1-0. A folytatásban kevésbé forogtak veszélyben a kapuk, leginkább mezőnyjáték folyt a pályán, majd egészen az első negyvenöt perc legvégén alakult ki újból helyzet:

Tóth

gurított keresztbe a szegedi ötösön belül, de nem volt érkező társ, míg a túloldalon

Puskás

éles szögből leadott lövését kellett védenie

Miklernek

. Nem játszott igazán jól a SZEOL az első félidőben, de ellenfele nem is késztette nagyobb erőbedobásra. A szünet után némi zavar mutatkozott a szegediek védekezésében, de erre a legjobban reagált

Tóth Ákos

csapata, hiszen nyolc perccel a második félidő kezdete után Beretka szerzett labdát a félpályánál, három-a-három ellen vihette azt a SZEOL, a jobb oldalon induló

Kéri

egy visszacsel után a csatárhoz passzolt, aki állítgatás nélkül lőtte a labdát a kapu jobb oldalába 16 méterről 2-0. Nem sokkal később Mikler mentette meg a csapatát a harmadik kapott góltól, a vendégek játékában nem igen volt benne az, hogy a tavalyi meccshez hasonlóan, idén is pontot szerezzenek Szegeden. Negyed órával a vége előtt lezárta a meccset a SZEOL: ezúttal

Maksimovic

balról, az alapvonalról középre tett labdáját egy igazítás után gurította a bal alsóba Beretka, 3-0. A SZEOL-ban mintegy két hónap után újra pályára lépett sérülését követően

Makra Zsolt

, a Bölcske pedig a végén még egy kapufáig jutott, de a szegedi győzelem nem forgott veszélyben, így a vártnál talán könnyebben, 3-0-ra nyert a SZEOL a Bölcske ellen. Sikerével hat meccsesre nyújtotta veretlenségi szériáját a szegedi csapat, amely nyolcadik sikerét aratta, és megerősítette második helyét a tabellán. A SZEOL a következő fordulóban november nyolcadikán, vasárnap 12 órakor a Honvéd II. otthonában lép pályára.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 200 néző
2015. október 31., 13.30
SZEOL SC
Bölcskei SE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Takács Tamás •* Asszisztens: Csatári Tibor, Flinta Zoltán
3
-
0

Labdarúgó NB III Közép csoport, 14. forduló:

SZEOL SC - Bölcskei SE 3 - 0 (1-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 200 néző. Vezette: Takács Tamás (Csatári Tibor, Flinta Zoltán).

SZEOL:

Leindler - Grünvald, Forró, Rácz (Makra, 79'), Kormányos, Beretka, Buzási, Puskás (Végh, 79'), Kéri (Varga R., 78'), Fülöp, Maksimovic.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Bölcske

Mikler - Fröchlich, Budai, Laták, Ledneczki, Blatt, Dorogi (Fridrich, 85'), Horváth M., Tóth T., Féhr, Szili (Kuti, 56').

Vezetőedző:

Buzás Attila.

Gólszerzők:

Ledneczki (5', öngól), Beretka (53', 75')

Sárga lap:

Rácz (26'), Forró (39') ill. Ledneczki (28'), Blatt (35') Tóth Ákos:

"Az első félidő elég döcögős volt, nem csak a pálya talaja miatt, de az egész játékunk akadozott, annak ellenére, hogy egy szépségdíjas góllal az elején vezetést szereztünk. Ahogy telt az idő, a játék ritmusát is tudtuk gyorsítani, a második félidőben már tetszetős akciókat is vezettünk, és gyengébb kezdés ellenére simán hoztunk egy nehéz mérkőzést."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+2'
Vége, Takács lefújja: magabiztos győzelmet aratott a SZEOL a Bölcske ellen, így biztosan a második helyről várhatja a folytatást.
90+1'
Két perc ráadás lesz a második félidő végén is.
89'
Varga egy átvétel után lő jó 20 méterről, a bal oldalról, de ezt könnyen fogja Mikler.
85'
Cserél a Bölcske, Dorogi helyett Fridrich a pályán az utolsó percekre.
84'
KAPUFA! A vendégek bal oldali szabadrúgását Makra úgy csúsztatja meg, hogy az a felső lécen csattan - jól csapódott, ha nem ér bele Makra, akkor Leindlernek is nagyot kellett volna védenie, így azonban a kapufa "megoldotta".
82'
Majdnem ott a mesterhármas, Kormányos indult meg bátran a jobb szélen, a kapu fele tört, majd Beretkához passzolt, akinek lövését azonban blokkolták.
79'
Kettős cserét hajt végre Tóth Ákos: Végh Ariel és Makra Zsolt jön a pályára, Puskás és Rácz László jön len.
78'
Cserél a SZEOL: Kéri helyét Varga Richárd foglalja el.
75'
GÓÓÓÓÓL! Ott a harmadik! Maksimovic robogott el az alapvonalig a bal oldalon, majd laposan középre tálalt, Beretka pedig egy átvétel után a bal alsó sarokba gurított, 3-0!
69'
Mezőnyjáték jellemzi az utóbbi perceket, sok-sok bedobással, játékmegszakítással - a Bölcske nem igazán tud veszélyeztetni, az idő pedig a SZEOL-nak dolgozik.
60'
Mikler! Ez most szép védés volt tőle, Beretka távoli szabadrúgásába Buzási szúrt bele remekül a tizenegyespontnál, de Mikler a bal alsó elől szögletre ütötte a labdát.
56'
Az első csere a vendégeké: Szili helyére Kuti áll be a Bölcskében.
53'
GÓÓÓÓÓL! Gyönyörű találat, Beretka szerzett labdát a félpályánál, majd három szegedi vezethette a labdát három védőre, Beretka a jobb oldalon induló Kérihez passzolt, aki a tizenhatoson belül visszavette a labdát, és visszagurított Beretkának, aki kapásból a kapu jobb oldalába lőtt, 2-0!
51'
"Nehézkesen" kezd a SZEOL, többször is eladjuk a labdát a saját térfélen, de ezekkel az esélyekkel nem tud élni a Bölcske. Puskás íveli át a labdát balról a hosszúr, ahol Buzási nagy erővel kapura fejel, de ezt könnyedén fogja Mikler.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik fél sem cserélt.
SZÜNET
45+2'
Itt az első félidő vége: a korai gólnak köszönhetően vezet a SZEOL, amely bár fölényben futballozik, de a Bölcskének volt egy-két gyorsan kidolgozott veszélyes akciója, így figyelni kell a folytatásban Beretka Péteréknek.
45+1'
Mikler véd remekül, egy szöglet után nem tudnak felszabadítani a vendégek, Kéri visszaemeli Puskásnak, aki az alapvonalig viszi, majd visszacselez a bal lábára, és éles szögből a rövidet célozza meg, de Mikler zárta a szöget.
45'
Két perc hosszabbítást jelez Takács Tamás.
44'
Úh, ez is elgurul keresztbe, egy vitatott bedobás után végül a Bölcske jöhetett, Tóth le tudott fordulni emberéről, és az alapvonalról visszagurított középre, azonban ott nem érkezett senki, veszélyes lehetőség volt.
43'
Ez most szép akció volt, Kormányos tálalt a jobb oldalon megiramodó Kérihez, aki kapásból ívelte középre, centerezése jó is volt Maksimovicnak, tíz méterről kapásból lőtt, de védője blokkolta ígéretes lövését.
42'
Lövésre biztatják Szilit, aki jó 25 méterről rá is pörköli, de lapos lövése a kapu mellett pattog el.
39'
Újabb sárga, a játékvezető elég határozott ezeknél a szituációknál, Forró is kap egy lapot lerántásért.
35'
Blatt rántja le a meginduló Kérit a pálya közepén, ezért is felmutatja a sárgát Takács - jogosan.
30'
Ez most nagy helyzet volt, de megúszta a SZEOL! Egy felpasszolt labda után a jobb oldalon teljesen üresen érkező Szili kapásból, ballal lőtt tizenhat méterről, de nem találta el Leindler kapuját.
29'
Az iménti faultért megítélt szabadrúgást Puskás kanyarította középre, ahol az előrehúzódó Forró érkezett, fejese nem is kerülte el sokkal a kaput, Miklernek nyújtózkodnia kellett, de végül alig fél méterrel,de fölé ment.
28'
Maksimovic kap óriásit a bal oldalon Ledneczkitől, ezért is jár a sárga.
26'
Ráczé az első sárga a meccsen, aki a jobb oldalon állította meg a vendégek támadását.
24'
Maksimovic és Grünvald három bölcskeit is "legyőzött" a szegedi térfél bal sarkánál, szorított helyzetből szépen építette fel a támadását végül a SZEOL, de a jobb oldalon induló Kormányost elég határozottan megállították.
19'
Meddő mezőnyjátékkal telnek az utóbbi percek: Bölcske ritkán jut el a szegedi kapu előteréig, a labdát pedig továbbra is többet birtokolja a SZEOL.
13'
Maksimovic csúsztatja meg a jobbról a kapu elé ívelt labdát, de fejese elkerüli a bal kapufát is. Egyelőre főleg a két szélen veszélyes a SZEOL.
12'
A gól óta is inkább a SZEOL-nál van a labda, a vendégek annak ellenére, hogy korán hátrányba kerültek, nem adják fel a főleg védekezésre épülő taktikájukat.
5'
GÓÓÓÓL! Ez már bent van! Ezúttal a jobb összekötő helyéről lőtte keresztbe a labdát Kéri, amibe Ledneczki olyan szerencsétlenül ért bele, hogy róla a saját kapujába pattant, öngóllal vezet a SZEOL! Nagyon fontos volt, hogy ilyen korán sikerült betalálni,1-0!
4'
Itt az első szegedi lehetőség, ez jóval veszélyesebb volt: a második, balról belőtt szögletre remekül érkezett a hosszún Rácz, de pont Mikler kezeibe lőtt.
2'
Az első lövés a vendégeké: védője szorításában külsővel tette kapura 11 méterről Tóth Tibor, de ez nem okozott gondot Leindlernek.
1'
A szegediek kezdték a meccset. A SZEOL a hagyományos kék-fekete szerelésben, míg a Bölcske piros-fehér dresszben lép pályára.
13:21 - A kispadról Tóth Ákos Szabó Gergő kapus mellett Huszárik Zsoltnak, Varga Richárdnak, Ördögh Kristófnak, Végh Arielnek, és három hét után a visszatérő Makra Zsoltnak adhat lehetőséget a meccs során. 13:16 - Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza parti stadionból, szikrázó napsütésben játszhatnak a felek a hamarosan kezdődő meccsen - a játékosok már a melegítés hajrájában járnak. A mérkőzés Takács Tamás sípszavára 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

FOCIFANOK! Ma két ÉLŐ közvetítéssel is jelentkezünk számotokra - íme:Szeged 2011-Grosics Akadémia - ZTE13.30: http://szegedma.hu/?p=584942SZEOL - Bölcske13.30: http://szegedma.hu/?p=584696Hajrá Szeged!

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 30.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.