Sport

Labdarúgás: rátért a megyeegy felé vezető útra az Üllés

Labdarúgás: rátért a megyeegy felé vezető útra az Üllés

2015. október 29., csütörtök
Labdarúgás: rátért a megyeegy felé vezető útra az Üllés
ulles_bordany60_gs

Tíz fordulót követően hatpontos előnnyel áll a Csongrád megyei II. osztály élén az Üllési ISE. A csapat csupán egy döntetlent engedett az ellenfeleknek, így a kiváló rajtot követően érdeklődtünk a gárda vezetőedzőjénél, Polgár Attilánál.

Az őszi szezon kétharmada után már csak nagyon kevés választja el az Üllést az őszi bajnoki címtől: a gárda tíz forduló után kilenc győzelemmel és egy döntetlennel, 28 szerzett ponttal vezeti a megyekettőt. A kiváló rajt után a gárda trénerét,

Polgár Attilát

a szezon eddig eltelt időszakáról, és a jövőről is kérdeztük. „A terveknek megfelelően haladunk előre, ami óriási dolog egy csapat életében, ha elkerülik a sérülések. Az elmúlt években rendre azzal küszködtünk, hogy megsérült egy olyan játékosunk, akit nehezen tudtunk pótolni, hiányposztról dőltek ki embereink, vagy megsérült a kapusunk. Most ezek elkerülnek bennünket, ez is közrejátszik az eredményeinkben. Kiegyensúlyozott játékot tudunk mutatni, bár hozzáteszem, hogy az elmúlt hétvégén is óriási szerencsével nyertünk, a Móravárosi Kinizsi nem érdemelt vereséget. Jó a társaság, jó a hangulat, mindig is ez volt nálunk a cél, ez volt az elsődleges. A vezetőség részéről nincs konkrét elvárás felénk, de a játékosállományunkat és a riválisokat tekintve úgy gondolom, ez a reális, ha az első háromban leszünk” - fogalmazott az üllési vezetőedző. Ilyenkor természetesen felmerül: amennyiben a szezon végééig kitartana az üllésiek lendülete, a csapat vállalná-e a magasabb osztályban való megmérettetést, azaz kíván-e feljebb lépni a megyei I. osztályba. A gárda az előző két idényben egyaránt 59 pontot szerzett: ez tavaly a második, míg egy évvel korábban a harmadik helyre volt elegendő, azonban egyik alkalommal sem váltott osztályt az Üllés. „Még messze van ez, a társaságunk 50%-nál szerepel a megyeegy, ugyanakkor 50%-ánál nem. Van, aki szeretné a megyeegyet, akár a vezetőségben is, de van, aki azt mondja, hogy még nem vagyunk kész rá. Az biztos terv, hogy fiatalítani szeretnénk, mert az elmúlt években azért nem vállaltuk a megyeegyes szereplést, mert sok volt az idős játékosunk. Ebben már jó úton haladunk, most két ifistával játszunk, akik kirobbanthatatlanok a kezdőből. A kapusunk 36 évesből 23 évesre fiatalodott, tehát jó úton haladunk, és amennyiben ezt a folyamatot folytatni tudjuk, akkor a csapat alkalmas lesz egy megyeegyre” - mondta el az osztályváltással kapcsolatban Polgár Attila.

ulles_szekkutas25_gs

A kiválóan teljesített tíz fordulót követően nagyon kemény hajrá vár az Üllésre, hiszen a téli szünetig hátralévő öt bajnokin a közvetlen a csapat mögött található négy együttessel, azaz a Hódmezővásárhellyel, a Székkutassal, a Csanytelekkel és a Csengelével is játszanak – az egyetlen „kivételt” e tekintetben az újonc Baktó jelenti majd Szél Róberték számára. „A táblázat egy picit azért csalóka, mert a Székkutas adja az ellenfelet a Hódmezővásárhelynek, a vásárhelyiek pedig nekünk. Azok a csapatok, akik most lentebb tartanak, például egy Bordány vagy egy Nagymágocs, már játszottak ezekkel a csapatokkal, és lehet, hogy mínusz kilenc pontjuk van. Ez az utolsó öt őszi forduló fel fogja borítani szerintem a tabellát, lesznek, akik feljebb jönnek, és lesznek, akik lejjebb csúsznak. Én mindig azt mondom, hogyha belépek az öltözőbe, akkor sosem mondom azt, hogy döntetlenre játszunk, vagy védekezzük ki ezt. Tizenötből tizenötször fogom azt mondani, hogy meg kell nyerni a meccset, innentől kezdve teljesen mindegy, hogy kivel játszunk, nekünk meg kell nyerni a meccset. Aztán hogy a labda kerek, és sikerül-e vagy nem, az majd eldől” - nyilatkozta portálunknak az üllésiek vezetőedzője.

Vendégként is jól szerepelnek

Bár két kategóriában nem a listavezető a legjobb, ugyanis nem az Üllés lőtte a legtöbb gólt, ebből kifakadóan nem is a legjobb a gólkülönbsége az osztályban, viszont a kapott gólok tekintetében nagyon jól teljesít a csapat, tíz meccsen csupán hétszer kapitulált az üllési védelem, ami a liga legjobb mutatója, ez pedig nagy szerepet játszhat az együttes szereplésében. „Vissza kell térjek oda, hogy elkerülnek minket a sérülések. A védelemben az elmúlt tíz fordulóban ugyanazt a négy embert játszattam végig, bár volt olyan, hogy betettem egy ötödik embert, de azért, hogy neki is lehetőséget adjak. A sérülések elkerülnek minket, ez nagyon jó dolog, mert amikor egy középhátvéd kiesik, akkor gubanc van. Ezek olyan posztok, amit nem pótolhatok egy ifistával, vagy nem lehet egy olyan embert odarakni, aki még nem játszott ott. A megyeegyes szerepléssel úgy gondolkozunk, hogy hány játékosunk van, aki megüti a megyeegyes szintet. A kapusunkat a Tápétól igazoltuk, ő simán üti ezt a szintet, a hátvédsorból pedig négyen hárman is, ennek is köszönhető a jó védekezésünk” - válaszolta portálunknak Polgár Attila. Ha az Üllés eddigi teljesítményéről beszélünk, akkor mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a tavaszi pályafelújítás miatt a teljes őszi szezont hazai környezetben játssza a csapat, így majd a 2016-os folytatásban saját környezetében nem láthatják az üllési szurkolók a kedvenceket ebben az idényben. „Én azt mondtam már indulásnál, hogy ez a helyzet nekünk jó lesz. Azért, mert az elmúlt két évben vendégként több pontot szereztünk, mint otthon, valamint hétről-hétre ugyanott játszani, az jó dolog. Szerintem ebből nem lesz gond tavasszal, fel fogjuk venni a ritmust. Nem gondoljuk, hogy megnyerjük a bajnokságot, küzdünk és mindent megteszünk, de ott van egy fiatalokból álló Hódmezővásárhely, amely többet fut és edz nálunk, tisztában vagyunk azzal, hogy lesznek még kihívások előttünk” - tért ki az ellentétes sorsolásra Polgár Attila. A listavezető Üllés a következő fordulóban, vasárnap a harmadik helyen álló Csengelét fogadja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.