Sport

Labdarúgás: a HFC-fakó hárommal nyerte a borongós dorozsmai rangadót + FOTÓK

Labdarúgás: a HFC-fakó hárommal nyerte a borongós dorozsmai rangadót + FOTÓK

2015. október 10., szombat
Labdarúgás: a HFC-fakó hárommal nyerte a borongós dorozsmai rangadót + FOTÓK
kiskundorozsma-hfcII07kf

Az eredményt tekintve magabiztos győzelmet aratott a HFC második csapata a Kiskundorozsma vendégeként a megyei másodosztály nyolcadik fordulójában.

Enyhe hazai fölénnyel indult a találkozó, ennek ellenére a vásárhelyiek jutottak vezetéshez a 11. percben, amikor egy védő lábáról balszerencsésen pattant 16 méterről a kapufára a labda, a kipattanót pedig

Dudás Bence

közelről a hálóba továbbította. (0-1) A hátrányban lévő dorozsmaiak igyekeztek növelni a nyomást ellenfelükön, de gólt ismét csak a piros mezesek szereztek, amikor a 29. percben

Vaits Viktor

életerős szabadrúgását

Szászi András

kapus éppen

Oskovics László

elé paskolta ki, aki öt méterről a rövid alsóba gurított a hálóőr hóna alatt. (0-2) A folytatásban csendben peregtek a percek, és ez nem változott a második félidőre sem. Mindez persze a vendégeknek kedvezett. A három pont sorsa végleg a 87. minutumban dőlt el, miután Oskovics belőtte saját maga második, csapata harmadik találatát a mérkőzésen. (0-3) Sikerével a HFC II. megelőzte a vasárnap játszó Üllést, és legalább 24 órára átvette a vezetést a megyei II. osztályban. A Kiskundorozsma maradt a harmadik, köszönhetően a Székkutas móravárosi vereségének.

Kiskundorozsma, 50 néző
2015. október 10., 15.00
Kiskundorozsma ESK
Hódmezővásárhelyi FC II.
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Varga Attila •• asszisztens: Cseh Géza, Juhász Szabolcs Olivér
0
-
3

Csongrád megyei II. osztály, 8. forduló:

Kiskundorozsma ESK - Hódmezővásárhelyi FC II. 0-3 (0-2)

Kiskundorozsma, 50 néző. Vezette: Varga Attila (Cseh Géza, Juhász Szabolcs Olivér).

Kiskundorozsma:

Szászi - Tóth (Gofjár 78'), Mészáros (Molnár K. 58'), Ladó, Szabó A., Ottlik, Marjanucz, Molnár B., Géczi (Farkas 68'), Szabó T., Füleki.

Vezetőedző:

Fazekas István.

HFC II.:

Bánki-Horváth - Balázs, Fekete Z., Antal, Berta, Német (Dáni 80'), Soós, Vinnai (Grezsa - a szünetben), Oskovics, Dudás, Vaits (Kispál 73').

Edző:

Vinnai István.

Gólszerzők:

Dudás (11'), Oskovics (29', 87').

Sárga lap:

Mészáros (58'), Marjanucz (73'), ill. Dudás (64'), Fekete (79'), Oskovics (86'), Grezsa (89'). Fazekas István:

"Úgy érzem, bár a második félidő a Vásárhelyé volt, az elsőben viszont mi domináltunk. A helyzeteinket azonban nem tudtuk gólra váltani, miközben rúgattunk hármat a vendégekkel. A második félidőben kényszerű cseréket kellett végrehajtanunk, amit már nem bírtunk el, ezek a játékunk rovására mentek. Ennek köszönhetően a Vásárhely mezőnyben is fölénk tudott nőni. Ennek ellenére azt mondom, mindenkinek le kell vonnia a tanulságot, csapaton belül és kívül egyaránt. Edzés nélkül ugyanis ezt a játékot nem lehet játszani. Amikor találkozunk egy olyan csapattal, mint a Vásárhely, amelynél folyamatosan edzésben vannak a játékosok, akkor edzés nélkül nem tudjuk felvenni velük a versenyt."

Vinnai István:

"Megmondom őszintén, mivel a Dorozsma a harmadik helyről várta a meccset, illetve az eredményei tiszteletre méltóak voltak ezidáig, kicsit úgy jöttünk ide, hogy elégedettek lennénk akár a döntetlennel is. A gólok után viszont megjött az étvágyunk, és úgy gondolom, a helyzetek alapján megérdemeltük a győzelmet."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Vége a mérkőzésnek, magabiztos győzelmet aratott a szerencsével is jó viszont ápoló HFC II a kiskundorozsma vendégeként.
89'
Kis híján ott a szépítés! egy távoli szabadrúgásra Bánki-Horváth rossz ütemben mozdult ki, miközben védője, Fekete nem sokkal csúsztatott saját kapuja mellé.
87'
GÓÓÓL!!! Oskovics elé jutott el egy magas íven pörgő átadás, a vásárhelyi aztán egy átvétel után laposan gurított közelről a rövid alsóba. 0-3.
86'
Oskovicsnak is jutott egy lap, amiért odarúgott ellenfelének hátulról.
83'
Kispál próbálkozott meg egy húsz méteres átlövéssel, amit aztán Szászi problémamentesen ölelt magához, eldőlni látszik a mérkőzés, a hazai oldalon inkább a szurkolók, mintsem a játékosok lelkesedése az erőteljesebb.
79'
A játékvezető szellemi képességeit becsmérelni sosem tartozik a jó ötletek közé, ezúttal is például Fekete Zoltánnak járt érte a sárga kártya.
75'
Nehezen bírnak egymással a felek, ha nem tudnánk az eredményt, azt mondhatnánk, tipikus nulla-nullás mérkőzést látunk.
73'
Frissítenek a vásárhelyiek is: Kispál szállt be Vaits helyett.
73'
Marjanucz kapott sárgát egy visszarántás nyomán.
68'
Újabb frissítés dorozsmai oldalon: Farkas Ferenc váltotta Géczit.
66'
Továbbra is csendben zajlik a mérkőzés, keveset forognak veszélyben a kapuk. Eközben persze a vendéglátók szempontjából vészesen peregnek a percek. AZ imént Géczi begurításával Ottlik és Szabó Tamás törhetett volna kapura, Berta azonban ég időben felszabadított előlük.
64'
Dudás sárgult be, miután összekoccintotta Szabó Attila bokáját.
58'
Cserélnek a hazaiak is: Mészáros helyett Molnár Krisztián a pályán.
57'
Vaits részéről érkezik a válasz az iménti dorozsmai lehetőségre. A vásárhelyi támadó tizennyolc méteres lapos lökete kevéssel kerülte el csupán a bal alsót.
55'
Molnár Bertalan egymás után három esernyőt is kiosztott, negyedjére pedig a kaput vehette volna célba, de rossz ütemben rúgott a kacskán pattogós labda felé.
51'
Német lekészítését Vaits gurította tizenhatról a hosszú alsó mellé. Komoly vezsélyt me jelentett a kísérlet, de a vásárhelyiek meglehetősen könnyedén jutottak el lövési lehetőségig.
46'
Vinnait Grezsa Ferenc váltotta a második felvonásra.
46'
Folytatódik a mérkőzés, egyet cseréltek a szünetben a vendégek.
SZÜNET
45'
Vége az első félidőnek, amely után két góllal vezet a szerencsével is jó barátságot ápoló HFC.
45'
A végére még Dudás kínálta meg Szászi kapust, balról, éles szögből. A kísérlet azonban elkerülte a rövid felsőt.
42'
Csendben peregnek a percek, a két tizenhatos között pattog a labda, ami egyértelműen a piros mezesek malmára hajtja a vizet- Fazekas István számára adott a feladat a szünetben: fel kell rázni a támadásban pontatlan csapatát.
35'
Változatos a játék képe, a hazaiak balszerencséje ugyanakkor, hogy nem tudnak érdemi presszinget kifejteni ellenfelükre. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy alaposan felázott a gyep, ennek ellenére mégsem nagyon operálnak távoli átlövésekkel a csapatok.
29'
GÓÓÓL!!! Vaits életerős rakétát repesztett meg egy huszonkét-huszonhárom méteres szabadrúgásból, és bár ezt Szászi a levegőben úszva hárítani tudta, a lecsorgó labdát Oskovics közvetlen közelről a kapus alatt a hálóba gurította. 0-2!
25'
Egy vásárhelyi kontra végén Soóshoz jutott el Oskovics jobbról érkező beadása, a társ ugyanakkor tizenöt méterről az égbe bombázott tiszta helyzetben. Ez az eset is jól mutatja, hogy az egyébként mezőnyfölényben futballozó dorozsmaiak figyelme nem lankadhat egy percre sem.
20'
Füleki kavargatott a tizenhatos előterében, kétszer is megforgatta védőjét, lapos lövése viszont nem okozott gondot Bánki-Horváth kapusnak.
18'
A bekapott gól óta még inkább igyekszik nyomás alá helyezni riválisát a dorozsmai együttes, egyelőre azonban jól áll a lábán az Antal irányította védelem. Az imént Géczi végezhetett el szabadrúgást húsz méterről, kísérlete két-három méterrel zúgott el a kapu fölött.
11'
GÓÓÓL!!! Nem mindennapi góllal vezetnek a vásárhelyiek, Vaits pattogós indítását Dudás próbálta meg átvenni a tizenhatos előterében, de a bogyó őrzője térdén megpattanva messzire került tőle, eközben viszont Szászi kapus szemétől verve a kapufán csattant a játékszer, ahonnan visszakerült a saját akcióját kísérő piros mezes elé. Dudás Bencének másodjára így már csak az üres kapuba kellett passzolnia az ötösről. 0-1!
8'
Bánki-Horváth hozta a frászt a társakra, egy ártatlannak tűnő beadást nagyon rossz helyre öklözött ki, szerencséjére azonban Géczi éppen a kezébe emelt kapásból tizenhatról.
5'
Molnár Bertalan tizennyolc méteres lökete suhant el mintegy két-három méterrel a vásárhelyi kapu mellett, alapvetően jó iramú mezőnymunkával kezd mindkét együttes, nem rohannak ész nélkül egymásnak a felek.
1'
Az előzetesen kiírt időponthoz képest egy udvarias árnyalattal hamarabb kezdődött a mérkőzés. A labdát a piros mezes vendégek indították útjára. A dorozsmaiak fekete alapon neonzöld díszítéses szerelést viselnek. AZ időjárás kicsit barátságtalan, a szemerkélő eső mellé némi szél is fúj.
A mérkőzés Varga Attila sípjelére 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Legek csatáját nyújtja a két gárda derbije, hiszen a vásárhelyiek - toronymagasan - a legtöbb gólt lőtték eddig a bajnokságban, szám szerint 35-öt, de a vendéglátók is - holtversenyben az éllovas Ülléssel és a Deszkkel - a második pozíciót foglalják el ebben az összevetésben 22 góllal. Vinnai István tanítványainál ráadásul mindössze három együttes védelme kapitulált kevesebb alkalommal az idei szezonban - az egyik ilyen éppen a dorozsmai. Az előjelek tehát egy magas színvonalú, izgalmas találkozót ígérnek, aminek a tétje sem mellékes, hiszen a hazaiak egy vereséggel könnyen kicsúszhatnak az első háromból, míg a HFC-fakó fiaskójával a vasárnap az Apátfalvát fogadó Üllés nyerhetne lélegzetvételnyi előnyt a táblázat tetején.

Az eredményt tekintve magabiztos győzelmet aratott a HFC második csapata a Kiskundorozsma vendégeként a megyei másodosztály nyolcadik fordulójában.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=578653

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 10.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.