Sport

Labdarúgás: megizzasztotta a listavezetőt a Sándorfalva + FOTÓK

Labdarúgás: megizzasztotta a listavezetőt a Sándorfalva + FOTÓK

2015. október 3., szombat
Labdarúgás: megizzasztotta a listavezetőt a Sándorfalva + FOTÓK
algyo-sandorfalva24kf

Az élen álló Algyő nem számíthatott könnyű folytatásra a Sándorfalva ellen: Antal Róbert együttese alaposan megnehezítette a listavezető dolgát, de erőfeszítései végül nem hoztak pontot.

A Csongrád megyei I. osztályban élen álló Algyő azt a Sándorfalvát fogadta a nyolcadik fordulóban, amely nem rajtolt túl jól, hiszen már két vereséget is elszenvedett az eddig lejátszott hat találkozójából. Ugyanakkor remekül kezdett az első otthonában a Sándorfalva: élesebbek voltak a meccs első szakaszában ellenfelüknél Kalapács Zoltánék, ami ha igazi ziccerekben nem is mutatkozott meg, de többször jutottak el a kapuig a sándorfalviak, sőt, az első negyed óra végén Kántor szakadt el védőjétől középen egy remek kiugratással, majd ellenfele szorításában még Szűcs Marcell mellett is el tudta rúgni a labdát az ötös bal sarkáról, így megszerezte a vezetést a Sándorfalva, 0-1. A folytatásban is inkább a vendégek tudták jobban végigvinni támadásaikat, Szűcs Marcell két nagy védést is bemutatott, az Algyő leginkább oldalról középre ívelt szabadrúgások után tudott veszélyeztetni, de Ábrahám Tamásnak nem volt szüksége bravúrokra a hárításhoz. A végig nagy iramú mérkőzésen már a legtöbben elkönyvelték a félidei vendég előnyt, amikor érkezett Vellai, és a jobb oldali remek cselei után ballal nagy bombát ragasztott a tizenhatos sarkáról a sándorfalvi kapuba, ezzel kiegyenlített - nagyon fontos volt az Algyő számára, hogy még a félidő vége előtt egyenlíteni tudjon, és kissé a semmiből ezt meg is tudta tenni, a Sándorfalva pedig bosszankodhatott, hiszen bár irányította a meccset, még sem előnnyel vonulhatott a szünetre. A második 45 percre aztán már egy más Algyő jött ki, nem csak azért, mert a szünetben kettőt is cserélt Takács Zoltán: az 53. percben Podonyi a bal kapufát zörgette meg Daróczi legurításából, és egyre többször tudta kapuja elé szegezni a vendég együttest a listavezető. A nehéz perceket megúszó Sándorfalva is eltalálta a kapufát: Széll beadását Vékes fejelte a lécre, mindkét együttes előtt tehát megvolt a lehetőség a vezetés megszerzésére. Továbbra is lüktető volt a meccs, és érezhető volt, hogy aki betalál, az meg is nyerheti a meccset - végül a 74. perc bizonyult döntőnek, amikor egy rossz felszabadítás után a földön lévő Kántor kezét érte a labda, amiért Bárth játékvezető tizenegyest ítélt. A labda mögé Podonyi állt, a lövést ugyan érezte Ábrahám, és bele is tudott kapni, de hárítani nem tudott, így megfordította a meccset az Algyő. A hátralévő negyed órában kicsit szétszakadt a pálya közepe, mindkét csapat nagy erőket mozgósított a végén, a vendégek az utolsó pillanatokban meg is fogyatkoztak, miután Kalapács Zoltánt reklamálás miatt második sárgával kiállította a játékvezető, végül pedig az Algyő megnyerte a meccset, így továbbra is az első helyen áll a bajnokságban. Nagyot küzdött ezért a győzelemért az Algyő, és alakulhatott volna másképp is a találkozó, de így ezt a három pontot is otthon tartotta Takács Zoltán együttese, amely a következő fordulóban szabadnapját tölti. A Sándorfalva ezzel harmadik vereségét szenvedte el, a következő fordulóban pedig hazai pályán a második helyen álló Makót fogadja majd.

Algyő, 200 néző
2015. október 3., 15.00
Algyő SK
Sándorfalva SK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Bárth Gábor •* Asszisztens: Bárth Zoltán, Farkas László
2
-
1

Csongrád megyei I. osztály, 8. forduló:

Algyő SK - Sándorfalva SK 2 - 1 (1-1)

Algyő, 200 néző. Vezette: Bárth Gábor (Bárth Zoltán, Farkas László.)

Algyő:

Szűcs M. - Szűcs K. (Németh, 84'), Pénzváltó, Szélpál, Takács (Bella 63'), Vellai (Gonda 63'), Csányi (Daróczi - a szünetben), Podonyi, Busa, Sebők (Hegedűs - a szünetben), Hatvani.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Sándorfalva:

Ábrahám - Szil, Kanász, Gémes (Kovács, 65'), Széll (Törköly, 76'), Farkas, Kántor, Vékes, Kalapács, Tóth L., Márki.

Vezetőedző:

Antal Róbert.

Gólszerzők:

Vellai (45+1'), Podonyi (74', büntetőből) ill. Kántor (15')

Sárga lap:

Hatvani (76') ill. Kalapács (34'), Farkas (43'), Kanász (48'), Vékes (61'), Törköly (79').

Kiállítva:

Kalapács (90+4') Takács Zoltán:

"Csak annak köszönhetjük a győzelmünket, hogy küzdöttünk, hajtottunk, erőlködtünk. El kell ismerni, ma nem játszottunk jól, főleg az első félidőben, a másodikban már jobban, de még akkor sem nyújtottuk azt, amit tudunk. Vért izzadtunk ezért a három pontért, de talán megérdemeltük. Azt gondolom, most jól jön nekünk a pihenő."

Antal Róbert:

"A saját és a csapatom lelkiismeretével el tudok számolni, úgy gondolom, az első félidőben a szezon legjobb félidejét nyújtottuk, ahol be kellett volna rúgnunk a helyzeteket, 3-0 lett volna a félidő ide. A játékvezetésről nem akarok szólni, de az én lelkiismeretem tiszta, mindenki elszámolhat a sajátjával. Partiban voltunk a listavezető Algyővel, minimum az egy pontot megérdemeltük volna, szomorú és csalódott vagyok a miatt, hogy nem így alakult."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+5'
VÉGE! Lefújja a játékvezető, az Algyő hátrányból felállva meg tudta nyerni ezt a meccset, a Sándorfalva nem tudta kihúzni 1-1-el, így továbbra is az élen áll az algyői együttes.
90+4'
PIROS LAP! Kalapácsot kiállítja a játékvezető beszédért, második sárgával!
88'
Mindössze két perc a rendes játékidőből: innentől már nincs mit védenie a Sándorfalvának, ugyanakkor az Algyő sem elégszik meg a 2-1-el a láttottak alapján.
84'
Csere az Algyőnél: Szűcs Krisztián helyett Németh áll be.
80'
Ez az algyői szöglet is veszélyes: most a hosszún maradt üresen Szélpál, de egy méterrel a felső léc fölött landol a fejes.
79'
Reklamálásért az imént beállt Törköly is besárgul.
76'
Hatvani kap lapot, miután elrúgta a labdát sípszó után.
76'
Rögtön a gól után cserél a Sándorfalva: Széll helyére Törköly áll be.
74'
GÓÓÓÓL! Podonyi állt oda a büntetőhöz, a kapitány bal oldali, félmagas lövésébe ugyan belekapott Ábrahám, de védeni nem tudott, fordít, és vezet az Algyő!
73'
TIZENEGYES! Ez nagy hiba a Sándorfalvától, nem tud felszabadítani egy felívelés után a vendég védelem, majd az elcsúszott Kántor kezét érintette a rossz felszabadítás a földön, büntetőt rúghat az Algyő!
68'
Szűcs Krisztián előtt is adódott egy hasonló hatalmas lehetőség: a szögletet remekül fejelte le Busa, a fent maradó Szűcs Krisztián pedig egy igazítás után laposan a bal sarkot célozta meg hat méterről, de Ábrahám odaért.
66'
Ez is kapufa! Széll maradt üresen a bal oldalon, tisztán adhatott középre, az érkező Vékes pedig csukafejessel a bal kapufát találta telibe, marad az 1-1, ugyanakkor meglepő lenne, ha ez lenne a meccs vége is.
65'
Az első vendég változtatás: Gémes Bence helyett Kovács Milán a pályán.
63'
Újabb kettős csere az Algyőnél: Takács és a gólszerző Vellai jön le, helyükre Bella és Gonda áll be a hazaiaknál.
61'
Vékes csúszott oda roppant keményen hátulról Szűcs Krisztiánnak, jogos a sárga. Kisebb dulakodás is kialakul Pénzváltó és Vékes között, de végül lecsillapodnak a kedélyek.
57'
Az utóbbi percek már a hazaiaké, a szünet után egy egészen más Algyő jött ki a pályára, mint ami az első félidőben játszott, jóval többet is van a labda az Algyőnél.
53'
KAPUFA! Daróczi legurított szabadrúgását Podonyi lőtte el távolról, és éppen a bal kapufát találta el, centirek állt az Algyő a vezetéstől.
48'
Kanász reklamál hosszan a bírónál a lefújt szabálytalansága miatt: egészen addig, amíg sárgát nem kap. A jobb sarokból elvégzett szabadrúgást kifejeli a sándorfalvi védelem.
46'
A szünetben kettőt cserélt Takács Zoltán: Csányi és Sebők már nem jött ki a második félidőre, helyükre Daróczi és Hegedűs érkezett.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45+1'
GÓÓÓÓL! De még mekkora gól! Egyenlít az Algyő, Vellai biciklicselei után ballal egy hatalmas gólt ragasztott Ábrahám kapujába a tizenhatos jobb sarkáról, bombagóllal egalizálnak a hazaiak!
44'
A harmadik veszélyes csúsztatás sem jár sikerrel az Algyőnél: Busa érkezett a hosszún, de a fejese a bal kapufa mellett suhant el.
43'
Farkas is besárgul: nagy párharcot vívott a jobb oldalon Busával, majd lerántotta az algyőit, övé a meccs második figyelmeztetése.
40'
Az iramra nem lehet panasz: az első perctől kezdve igen magas hőfokú és ritmusú a meccs. Az Algyő nem nagyon tud igazán fölénybe kerülni, a Sándorfalva továbbra is nagyon koncentráltan játszik.
34'
A meccs első sárgáé Kalapácsé: hiába reklamál a sándorfalvi játékos, hogy csak a válla érintette a labdát az indítás lekezelésénél ellenfele szorításában, kezezésért sárgát ad a játékvezető.
32'
Ismét egy pontrúgás után veszélyeztet az Algyő: a jobb oldali szöglet után Pénzváltó fejel fölé nyolc méterről.
31'
Ez nagy Szűcs-védés volt, Széll verte meg emberét a bal oldalon, majd beadására a hosszún üresen érkezett Vékes, a kapus mozgásával ellentétes irányba fejelt labdára azonban visszaért Szűcs.
26'
Vékes szerzett agilisen labdát az algyői térfélen, majd a kiugró Gémest indította laposan, aki egy lövőcsel után 16 méterről ballal lőtt, de Szűcs védeni tudott.
23'
Egyelőre nem működik az Algyő támadójátéka: jól zár a sándorfalvi védelem, nagyon kevés területe van a hazaiaknak a támadásépítésekre.
21'
Tóth Lukács most a befejező szerepében tetszelgett volna - csak volna, ugyanis Kántorral való kényszerítője után tolt egyet a tizenhatoson belül, majd a jobb oldali oldalhálóba lőtt.
19'
Marad lendületben a Sándorfalva: Tóth Lukács mesteri perdítésével lépett ki a jobb oldalon Kanász, centerezése pedig Szűcs mellett is elsuhant, de nem érkezett társ, aki bepasszolta volna a hálóba.
15'
GÓÓÓÓL! A kezdeti Sándorfalva-előny góllá érett, remekül ugrott ki középen Kántor, aki egészen az ötös bal sarkáig vezette, és bepasszolta Szűcs mellett a kapuba, vezet a Sándorfalva, 0-1!
13'
Csányi kemény belépője után követelnek sárga lapot a sándorfalvi szurkolók, majd a szabadrúgás után Vékes tudott kapura fejelni, alig fél méterrel tévesztett.
9'
Kalapács távoli lapos lövése lecsorog, majd Gémes Bence becsúszva tűzi kapura, a megpattanó labdát magabiztosan fogja Szűcs.
6'
Az első helyzet a hazaiaké: egy jobb oldali szabadrúgást a középen érkező Hatvani fejel kapura, próbálkozása viszont jóval a kapu fölött köt ki.
3'
Elég paprikás hangulatban kezdődik a mérkőzés, kemény párharcok tarkítják a találkozót már az első percekben.
1'
A fehér mezben játszó hazaiak kezdték a meccset, a Sándorfalva tiszta kékben lép pályára.
14:53: - Köszöntjük olvasóinkat Algyőről, a két csapat már javában melegít a hamarosan kezdődő derbire. Kellemes idő fogadta a feleket, talán az utolsó kiváló futballidőben játszhatnak még a csapatok. A mérkőzés Bárth Gábor sípszavára 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Impozáns mérleggel vezeti a Csongrád megyei I. osztályt az Algyő: Takács Zoltán tanítványai leszámítva a Mórahalom elleni hazai 2-2-s döntetlent, minden mérkőzésüket megnyerték az eddigi hét forduló során, így 19 ponttal az első helyről várhatják a Sándorfalva elleni mérkőzést. Kalapács Zoltánék ugyanakkor már két vereséget is elkönyvelhettek a szezon során, Mórahalmon és Szentesen maradtak pont nélkül a sándorfalviak, akik három idegenbeli mérkőzésükön három pontot szereztek, köszönhetően a nyitófordulóban az újonc Újszentiván otthonában aratott 1-0-s győzelmüknek. Az Algyő célja nem lehet más a szombati mérkőzésen, mint az újabb győzelem, amivel megmaradhatnának a tabella tetején az algyőiek, és így várhatnák a jövő héten esedékes szabadnapjukat, míg a Sándorfalvának a kilencedik helyről való felzárkózás reményében előzetesen roppant nehéz dolga ígérkezik a listavezető otthonában a nyolcadik játéknap rangadóján.

Ahhoz, hogy megőrizze elsőségét az algyői együttes, nem szabad hibáznia szombaton.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=576572

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.