Sport

Labdarúgás: a hajrában sült el egy török láb - Magyarország pótselejtezőre kényszerül + SZAVAZÁS

Labdarúgás: a hajrában sült el egy török láb - Magyarország pótselejtezőre kényszerül + SZAVAZÁS

2015. október 14., szerda
Labdarúgás: a hajrában sült el egy török láb - Magyarország pótselejtezőre kényszerül + SZAVAZÁS
magyarorszag_feroer_szigetek011szl

A magyar labdarúgó-válogatott pótselejtezőre kényszerül a 2016-os, franciaországi kontinensviadal kvalifikációs sorozatában, mivel nem lett legjobb csoportharmadik.

Bernd Storck

szövetségi kapitány csapatát még a törökök előzhették meg a csoportkör utolsó, keddi játéknapján. Ez be is következett, ugyanis hazai pályán

Selcuk Inan

89. percben szerzett szabadrúgásgóljával 1-0-ra legyőzték a már biztos résztvevő Izlandot, illetve Kazahsztán szintén 1-0-ra nyert Lettországban. A nemzeti együttes az 1986-os világbajnokság óta először vehetne részt nagy nemzetközi tornán, az Eb-re pedig története során harmadszor juthat ki, legutóbb erre 1972-ben volt példa. A novemberi pótselejtező sorsolását vasárnap tartják.

A résztvevő és pótselejtezős csapatok

Kedden a horvát és legjobb csoportharmadikként a török válogatott biztosította helyét a 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon, így már húsz együttes részvétele biztos a 24 csapatos kontinensviadalon. További nyolc csoportharmadik - köztük Magyarország - pedig novemberben pótselejtezőn küzd meg a maradék négy helyért.

A 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon résztvevő válogatottak:

Franciaország (házigazdaként), Anglia, Csehország, Izland, Ausztria, Észak-Írország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Olaszország, Belgium, Wales, Albánia, Románia, Németország, Lengyelország, Oroszország, Szlovákia, Horvátország, Törökország

A pótselejtezős válogatottak:

Magyarország

, Ukrajna, Dánia, Svédország, Írország, Szlovénia, Norvégia, Bosznia-Hercegovina

Beütött a krach, mégis marad a pótselejtező... KLIKK: http://szegedma.hu/?p=580023

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 13.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.