Sport

Női futball: elvesztette a SZAK a kiesési rangadót + FOTÓK

Női futball: elvesztette a SZAK a kiesési rangadót + FOTÓK

2015. szeptember 16., szerda
Női futball: elvesztette a SZAK a kiesési rangadót + FOTÓK
szak_femina011szzs

Újabb vereséget szenvedett a Szegedi AK a női labdarúgó NB I-ben: Cserenkó Szabolcs tanítványait ezúttal a Femina verte három góllal.

A SZAK igyekezte megragadni a lehetőséget a hazai kiesési rangadón a Femina ellen és ennek megfelelően kezdett. Egymásnak estek a csapatok. A Femina nem húzódott vissza, hanem felvette a kesztyűt már az első pillanattól kezdve, így nyílt sisakos küzdelem alakult ki. Az első akciót a hazaiak vezették.

Szil Tünde

indította a jobb oldalon elfutó

Szalai Ágnest

, akit felvágtak az alapvonal előtt. A szabadrúgást

Dudás Diána

ívelte be középre, ahonnan

Barta Dijana

csak centiméterekkel fejelt mellé. A másik oldalon a 3. percben

Fogl Katalin

tört be egy keresztpasszal a tizenhatoson belülre, de

Schildkraut Fruzsina

kirobbant a kapujából és óriási bravúrral hárítani tudta a lövést. Az 5. percben

Papp Dorina

szerzett egy labdát a középpályán, majd kiugratta vele Szalai Ágnest, aki a védők szorításában is megcélozta a hosszú sarkot.

Szinyei Réka

csak kiütni tudta a labdát, de szerencséje volt, mert senki sem eszmélt időben, így másodszor is rá tudott vetődni a labdára. A 8. percben megyszerezte a vezetést a Femina. Egy szögletből belőtt labdára egyedül

Burján Nóra

ugrott fel a tizenhatoson belül és öt méterről a kétségbeesetten vetődő hazai kapus hasa alatt a hálóba bólintott (0-1). A kapott gól megtörte a szegedi csapat lendületét, a Femina azonban magabiztosabbá vált és egyre másra vezette akcióit, amelyek azonban nem jelentettek igazi gólveszélyt. A hazaiaknak a 27. percben adódott a következő gólszerzési lehetősége.

Harcel Boglárka

ívelt be egy szabadrúgást jobbról, amit

Szeitl Szilvia

fejelt ki a kapu elől, ám a labdát Papp Dorina vette mellre a tizenhatos sarkán. Azonnal Szilhez továbbított, aki 4 ember közt kifelé cselezte magát a büntetőterületről, de a vonalon elkaszálták. Az ígéretes helyről Dudás Diána lőtte be a labdát a hosszú sarok irányába, ahol az érkező

Végh Emese

csak centiméterekkel maradt le róla. A 38. percben egy vendégszögletet követően

Molnár Rózsa

lőt 15 méterről, de a lábak között elsuhanó labdát Végh Emese a gólvonalról kikanalazta. A 39. percben azonban már nem volt ilyen szerencséje a SZAK-nak.

Török Kitti

tört előre a bal oldalon, majd keresztbe passzolt, ahol a jó ütemben érkező

Zólyomi Rebeka

tolt rajta egyet, majd a tehetetlen Schildkrut mellett 12 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot (0-2). A második félidő is vendégakcióval indult. Az 51. percben

Boda Dzsenifer

tört be balról a büntetőterületen belülre, de a hosszú sarokra leadott lövését a hazai kapus magabiztosan fogta. A másik oldalon Szil Tünde szerzett labdát a középpályán, majd két védőt is kicselezve a harmadik lába között nagy passzt adott

Dékány Dórának

, aki jól érkezett balról, majd 14 méterről elgurította a labdát a kapus mellett, azonban nem volt elég erő a lövésben, így Szeitl Szilva ki tudta vágni a labdát, mielőtt az elérte volna a gólvonalat. A 69. percben

Tasnádi Ritát

ugratták ki a jobb oldalon, aki 30 méterről lövésre szánta el magát. Először veszélytelennek látszott, de a löket lefelé csapódott és a felső lécen csattant. A kipattanót Zólyomi Rebeka szúrta rá 15 méterről, de

Mesterházi Csilla

belevetődött és blokkolta a lövést. A 75. percben egy jobb oldali bedobást követően

Guth Renáta

indult meg befelé, tolt kettőt a labdán, majd ballal 18 méterről félfordulattal lőtt, azonban

Szinyai Réka

magabiztosan fogta a bőrt. A 89. percben az egyik szegedi védő elszámította a középre felívelt labdát, így Fogl Katalin egyedül törhetett kapura. Schildkraut Fruzsina kilépett kapujából és megpróbálta leszedni a lábáról, azonban csak a csatárt érte el. A szabálytalanság ellenére azonban a játékszer továbbgurult, egyenesen a kissé kisodródott Tasnádi Rita elé, akinek nem jelentett gondot kiszorított helyzetből sem az üres kapuba gurítani (0-3). Összefoglalva a látottakat elmondható, hogy a Femina jobban akarta a győzelmet és a hazai lehetőségek ellenére is végig kontrollálta a mérkőzést. A SZAK-nak ezzel a teljesítménnyel nam volt esélye a győzelemre. A hazai játékosok erőtlennek tűntek, és az első gól után megtörtek, túl hamar beletörődtek a vereségbe. Nehéz lesz a folytatás, mert a következő hetekben a mostani ellenfélnél erősebb csapatok ellen kell az együttesnek bizonyítania.

Női labdarúgó NB I, 5. forduló:

Szegedi AK - 1. FC Femina 0-3 (0-2)

Szeged, Felső Tisza parti stadion. Vezette: Szalai Szabolcs István (Bánáthy János, Fodor Lajos).

SZAK:

Schildkraut - Harcel, Lévai, Dudás (Varga 70'), Végh (Dékány - a szünetben), Papp, Szil, Szalai, Barta (Guth - a szünetben), Mesterházi, Lipták.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Femina:

Szinyei - Bernhardt, Szeitl, Véninger, Jakus, Molnár (Szundi 89'), Török, Burján, Zólyomi (Tarsoly 89'), Fogl, Boda (Tasnádi - a szünetben).

Vezetőedző:

Herczku István.

Gólszerzők:

Burján (8'), Zólyomi (39'), Tasnádi (83').

Sárga lap:

Schildkraut (83'). Cserenkó Szabolcs (SZAK):

"Gratulálok az ellenfélnek, megérdemelten győztek! A saját csapatomnak pedig azt üzenem, hogy mind mentálisan, mind fizikailag többet kell nyújtanunk ahhoz, hogy mosolygósabban jöhessünk le a pályáról."

Herczku István (Femina):

"Ez egy jó iramú mérkőzés volt, bár nagyon sok hibával a részünkről. Benne volt ebben egy nagyobb arányú győzelem is, bár úgy gondolom, hogy reális eredmény született, ennyi volt a két csapat között a különbség. Örülök a győzelemnek és több szerencsét kívánok a Szegednek az elkövetkezendő mérkőzéseken."

Mesterházi Csilla (SZAK):

"Gratulálok az ellenfélnek! Jobban akarták a győzelmet, így megérdemelten vitték el Szegedről a 3 pontot."

Tasnádi Rita (Femina):

"Nagyon fontos volt számunkra ez a mérkőzés, és szerettünk volna már az első negyedórában gólt szerezni, ami sikerült is. Ezt követően igyekeztünk tartani az eredményt és szerencsére tovább tudtuk növelni az előnyünket. A mai nap minden bejött nekünk, örülök, hogy sikerült nyernünk!"

Nem jött ki a lépés a SZAK-nak a Femina ellen, 0-3 lett a vége - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=570735

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.