Sport

Labdarúgás: megnyerte első nemzetközi meccsét a délvidéki válogatott + FOTÓK

Labdarúgás: megnyerte első nemzetközi meccsét a délvidéki válogatott + FOTÓK

2015. szeptember 29., kedd
Labdarúgás: megnyerte első nemzetközi meccsét a délvidéki válogatott + FOTÓK
delvidek_valogatott_horvatorszag13_gs

Első nemzetközi mérkőzésére készült hétfőn este Mórahalmon a délvidéki magyar labdarúgó-válogatott: a csapat a nyári első mérkőzés után ezúttal a szerbiai horvátok ellen játszott felkészülési mérkőzést.

A nyári

megalakulást

követően Kelebián játszotta

története első mérkőzését

a délvidéki magyar labdarúgó-válogatott, majd hétfőn az első nemzetközi mérkőzésére készült az

Apró Attila

által életre hívott együttes, hiszen egy másik népcsoport, a szerbiai horvátok voltak a délvidéki magyarok ellenfelei. Jól is kezdett a délvidéki válogatott a Mórahalmon rendezett találkozón, amely kezdetben feltolta védekezését, és a Diósgyőrben szereplő

Takács Tamás

találatával meg is szerezte a vezetést. A szünetre ezzel az egygólos előnnyel mehetett a csapat, a második félidőben azonban változtatott játékán a gárda, azonban eredményes kontrákat tudott vezetni, és

Szalai Áron

, valamint

Takács Kornél

góljaival végül 3-0-ra megnyerte első nemzetközi mérkőzését. A csapat legközelebb október 27-én, Bősön lép pályára, akkor a Felvidék válogatottja ellen tesztelhet tovább Apró Attila.

Felkészülési mérkőzésen

Délvidéki magyar válogatott - Szerbiai horvátok 3-0 (1-0)

Délvidék: 1. félidő:

Özvegy Tamás - Mihalecz Sándor, Barta Ottó, Bilic Igor, Pócs Tamás - Lékó Roland - Tandari Zsolt, Crkvenjakov Dalibor, Nagy Zoltán - Bata Csongor, Takács Tamás.

2. félidő:

Hajagos Tamás - Dudás Dániel, Rácz László, Lackó Zsolt, Mezei Olivér - Mácsai Dávid - Szalai Áron, Csanádi István, Barta Ottó - Mihalecz Sándor (Faragó Dávid), Takács Kornél.

Vezetőedző:

Apró Attila.

Gól:

Takács Tamás, Szalai Áron, Takács Kornél. Apró Attila:

"Két szempontból közelítettem meg a mérkőzést: egyrészről szerettem volna, ha nyerünk, hogy büszke legyen ránk minden szurkolónk, másrészről pedig információkat gyűjtsek a keret tagjairól, karakterükről élesben egy erős ellenfél ellen. Mindkettő sikerült. Éreztem azért azt is, hogy ellenfelünknek ez egy gyakorló mérkőzés volt a többi közül, a mi játékosaink meg talán túlmotiváltnak is tűntek, hiszen első nemzetközi mérkőzésünk volt így együtt. Az első félidőben aktívan domináltunk, feltoltuk a védekezésünket és megszereztük a vezetést, majd szinte sort cseréltünk a második félidőre és - visszazárva a saját térfelünkre - próbáltunk passzívan dominálni, azaz megnéztük hogyan tudunk kontrázni. Mondhatnám, hogy szinte minden terv szerint alakult. Rendkívül boldog vagyok és szeretném megköszönni Mórahalomnak, az MLSZ Csongrád megyei igazgatóságának, a stábomnak, a kluboknak, akik elengedték játékosaikat, a média képviselőinek és a szuper hangulatot varázsoló szurkolóknak a támogatásukat."

https://youtu.be/5-yh6YADFkw

Megnyerte első nemzetközi mérkőzését a délvidéki magyar válogatott. Részletek és FOTÓK itt!http://szegedma.hu/?p=575431

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.