Sport

Labdarúgás: magabiztos hazai sikerek a női bajnokság nyitófordulójában

Labdarúgás: magabiztos hazai sikerek a női bajnokság nyitófordulójában

2015. szeptember 9., szerda
Labdarúgás: magabiztos hazai sikerek a női bajnokság nyitófordulójában
dorozsma_szentmihaly21_gs

Az elmúlt hétvégén rajtolt el a Csongrád megyei, csökkentett méretű női nagypályás bajnokság: az idén Jász-Nagykun-Szolnok megyéből is érkező csapatok részvételével zajló pontvadászat nyitókörében egy vendégsiker mellett gólzáporos hazai sikerek születtek.

Tavaly csak Békés megyéből volt nevező együttes a csongrádi csapatokon kívül, idén azonban Békésből többen is (Mezőberény FC, Kaszaper FC, Pusztaföldvári LK), valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyéből is neveztek a Csongrád megyei csökkentetett méretű női bajnokságba. Az első fordulóban a tavalyi ezüstérmes Mezőberényt fogadta a St. Mihály FC: bár a berényiek sokáig vezettek

Botás Renáta

találatával, végül négy perccel a lefújás előtt

Sasvári Annabella

góljával legalább egy pontot otthon tartott a St. Mihály. A két "újonc" csatáján a Szolnok egészen meggyőző különbséggel verte a Kaszapert: a hazaiak már szűk húsz percet követően négy góllal vezettek, amit további öttel toldottak meg, így 9-0-s sikerrel kezdték a bajnokságot. A játéknap egyetlen vendég sikerét a Csanytelek söpörte be, miután Kisteleken tudott nyerni: kiegyenlített játékot követően a nyolcvanadik percben

Lengyel Lujza

törte meg a gólcsendet, ami három pontot is ért a Csanyteleknek. A télen megerősített Nagymágocs is nagy arányú győzelemmel nyitott, Gila László együttese a Hódmezővásárhelyt 7-0-ra verte, amelyből

Lakatos Szabina Zsanett

mesterötössel vette ki a részét. A Pusztaföldvár-Kisújszállás találkozó elmaradt, mert a fölváriaknak nem lettek készen időre a sportorvosi igazolásaik.

Eredmények, 1. forduló

St. Mihály FC-Mezőberényi FC 1-1 (0-1)

Gól: Sasvári Annabella ill. Botás Renáta.

Szolnoki MÁV FC-Kaszaper FC 9-0 (5-0)

Gól: Szatmári Viktória (2), Bódi Virág (2), Nagy Margaréta (2), Berkó Fanni (2), Kovács Dóra.

Kisteleki TE-Csanytelek SC 0-1 (0-0)

Gól: Lengyel Lujza.

Nagymágocs SE-Hódmezővásárhelyi FC 7-0 (5-0)

Gól: Lakatos Szabina Zsanett (5), Győző Tilla, Gila Nóra. A Pusztaföldvári LK-Kisújszállás SE mérkőzés elmaradt, míg a Szegedi VSE szabadnapos volt.

A 2. forduló programja

szeptember 12., szombat 11.00

Hódmezővásárhelyi FC-St. Mihály FC

szeptember 13., vasárnap 11.00

Kisújszállási SE-Szolnoki MÁV FC, Kaszaper FC-Nagymágocs SE, Mezőberényi FC-Szegedi VSE. Szabadnapos: Kisteleki TE. A Csanytelek SC-Pusztaföldvári LK meccset később rendezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.