Sport

Labdarúgás: hétfőn ismét pályán a délvidéki magyar válogatott

Labdarúgás: hétfőn ismét pályán a délvidéki magyar válogatott

2015. szeptember 23., szerda
Labdarúgás: hétfőn ismét pályán a délvidéki magyar válogatott
delvidekvalogatott13_gs

A nyári első barátságos mérkőzést követően hétfőn Mórahalmon újabb mérkőzést játszik a nemrég megalakult délvidéki magyar labdarúgó-válogatott. Apró Attila együttese a szerbiai horvátok ellen mérkőzik meg a Móradomb körúton.

Június közepén alakult meg

a délvidéki magyar labdarúgó-válogatott: az

Apró Attila

által életre hívott együttes a nyáron le is játszotta első mérkőzését, a

Kelebia elleni pályaavató mérkőzésen

győzelemmel debütált az együttes. Hétfőn 18 órától újabb találkozó vár a csapatra, ám ezúttal egy nemzetközi mérkőzés keretein belül lép pályára a válogatott, amely Mórahalmon a szerbiai horvátok válogatottját fogadja. "Ez a mérkőzés azért nagyon fontos az életünkben, mert az első nemzetközi megmérettetése lesz a válogatottunknak, s mint ilyen, egy történelmi eseményről beszélünk. Tehát illene megnyerni, hogy szurkolóink és minden magyar ember büszke lehessen ránk. Ezzel párhuzamosan viszont nem szabad szem elöl tévesztenünk, hogy egy megbízható bő keret kialakításán is munkálkodnunk kell, ami azt vonzza maga után, hogy minden esetleges nemzetközi szintű potenciállal rendelkező játékost ki kell próbálnunk az alapjátékunk gyakorlása mellett. Ebből kifolyólag lesz olyan játékos, aki már harmadszor hallja a játékszervezésünk alapvetéseit, de lesz olyan is, aki másodszor vagy először... Ennek ellenére, mivel nem szeretnénk becsapni saját magunkat, élesben teszteljük a játékosokat és a csapatot. Ezért is választottunk egy nálunk összeszokottabb, papíron erősebb ellenfelet" - mondta el portálunknak a hétfői mérkőzés előzményeiről Apró Attila, a válogatott edzője. A délvidéki magyar labdarúgó-válogatott alapítója a szerbiai horvátok csapatáról kifejtette, évek óta példaértékűen funkcionálnak, elsősorban a Horvát Nemzeti Tanács támogatását élvezve, a keretük komoly futballistákból áll, nagyon kicsi a fluktuáció, ezáltal van egy mag, akik jól ismerik egymást. "Eredményeik szépek, hiszen folyamatosan részt vesznek a nemzeti kisebbségeknek szervezett tornákon, melyekről általában éremmel térnek haza. Pompás ellenfél, hogy kiderüljön az aktuális játékminőségünk nemzetközi értéke" - nyilatkozta a hétfői ellenféllel kapcsolatban a válogatott mestere.

szerbiai_horvatok

A hétfői ellenfél - a szerbiai horvátok válogatottja

A csapat távlati célja az, hogy csatlakozzon a nem szuverén államok nemzetközi szervezetéhez, a CONIFA-hoz, és ezáltal részt vehessen majd Eb, vagy vb-selejtezőkön a későbbiekben. "Várjuk a világbajnoki selejtezőkkel kapcsolatos információkat, mert akkor nyilván felgyorsítjuk a jogi lépéseket, valamint minden eseményt annak a sorozatnak rendelünk alá. Egyelőre konkrétumok még nincsenek ezzel kapcsolatban, így lekötöttünk egy idegenbeli mérkőzést Felvidék válogatottjával 2015 októberére. Az egyeztetések már a végső stádiumukban járnak, de véglegessé csak néhány nap múlva válnak a részletek" - mondta el a csapat céljáról Apró Attila. A délvidéki magyarok-szerbiai horvátok mérkőzést hétfőn 18 órakor Mórahalmon, az új műfüves pályán rendezik. Ahogy azt Apró Attila hozzátette, a válogatott bő keretéből várhatóan nem mindenki tud majd pályára lépni a hétfői mérkőzésen.

A Délvidéki Magyar labdarúgó-válogatott várható, bő kerete

Kapusok:

Özvegy Tamás (Szentendre), Rusák Edvárd (Gyirmót FC), Hajagos Tamás (Szeged 2011)

Védők:

Farkas Dániel (FK Spartak), Mihalecz Sándor (Becse 1918), Dudás Dániel (Szeged 2011), Barta Ottó (Tiszasziget SE), Igor Bilic (Tápé ESK), Takács Kornél (FC Dabas), Laczkó Zsolt (Ujszegedi TC), Rácz László (SZEOL SC), Pócs Tamás (Mórahalom VSE), Mezei Olivér (Szentlőrinc SE).

Középpályások:

Lékó Roland (Szekszárdi UFC), Burány Zoltán (Szolnoki MÁV FC), Nagy Zoltán (FK Tisza Adorján), Szalai Áron (Szentendre), Pintér Norbert (Balmazújváros), Dalibor Crkvenjakov (Mórahalom VSE), Paku Roland (Gyirmót FC), Csanádi István (Tápé ESK).

Csatárok:

Takács Tamás (Diósgyőri VTK), Könyves Norbert (Vasas SC), Bata Csongor (Komlói Bányász), Pozsár Dániel (Ceglédi VSE), Fejős Áron (Dunaújváros).

Első nemzetközi mérkőzésére készül a délvidéki magyar válogatott, amely hétfőn Mórahalom lép pályára! Részletek ITT:http://szegedma.hu/?p=573145

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 23.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.