Sport

Labdarúgás: a Kiskundorozsma éli meg a kupatavaszt + FOTÓK

Labdarúgás: a Kiskundorozsma éli meg a kupatavaszt + FOTÓK

2015. szeptember 2., szerda
Labdarúgás: a Kiskundorozsma éli meg a kupatavaszt + FOTÓK
deszk-kiskundorozsma10kf

A kupában is hibátlan maradt a Kiskundorozsma: Fazekas István együttese a két sikerrel megvívott bajnoki után a kupában is megnyerte a második mérkőzését, így a legjobb 16 közé jutott.

A Deszk két elvesztett bajnokija mellett a kupában egy mérkőzést már megnyert, és a Kiskundorozsma elleni találkozó javítási lehetőséget is kínált a hazaiak számára - azonban a dorozsmaiak szezonbeli mindhárom mérkőzését megnyerte, többek között a kupában az előző fordulóban a megyeegyes UTC-t búcsúztatva. Rekkenő hőség fogadta a csapatokat, ami talán rá is nyomta a bélyegét a találkozó elejére: az első félidő első részében igazi nagy helyzetet egyik fél sem tudott kialakítani, bár mindkét csapat többször is eljutott a kapukig, de az utolsó passzokba, megoldásokba általában hiba csúszott. Az ivószünetet követően azonban rögtön gólt szerzett a Kiskundorozsma:

Markó

szabadrúgása bár még a sorfalban elhalt, de a lecsorgót Markó megigazította, majd óriási erővel lőtt a felső léc alá mintegy 20 méterről, így megszerezte a vezetést a vendégeknek, 0-1. Nem sokáig élvezhette azonban előnyét

Fazekas István

együttese, mert 10 perccel később a sokadik jobb oldalon vezetett veszélyes akció után a beadásra a röviden remekül érkező

Vér

mellel a kapuba sodorta a labdát, 1-1. A félidő utolsó veszélyes lehetősége a Kiskundorozsma előtt adódott, de a Gofjárék nem tudták végigvinni a kontrát, így 45 perc után 1-1-re álltak a felek. A szünet után aktívabb volt a Dorozsma: előbb Markó nem hagyott veszni egy kicsit hosszú indítást, a kapujából kimozduló

Mihalecz

pedig eltalálta a csatár lábát, azonban csak sárgával honorálta mindezt

Halász

játékvezető, Markó azonban az esetet követően nem tudta folytatni a játékot. Pár perccel ezt követően egy agresszív labdaszerzést követően a félpályától egészen a tizenhatoson belülre cselezte magát

Farkas

, majd önzetlenül

Géczi

elé passzolt, akinek nem volt nehéz dolga, és értékesítette a ziccert, ezzel másodjára is megszerezte a vezetést a Kiskundorozsma, 1-2. A cserék és az ivószünet miatt sokat állt a játék, majd az utolsó 20 percre megélénkültek az események: Mihalecz egy bravúr után azonban egy távoli, foghatónak tűnő lövést nem tudott a felső léc fölé ütni,

Fazekas Ferenc

távoli lökete beakadt, és ezzel el is döntötte a továbbjutást, 1-3. Két gólt kellett volna szereznie a deszkieknek ahhoz, hogy legalább büntetőpárbajra mentsék a találkozót, azonban az utolsó percekben rendre veszélyes akciókat vezetett a vendég csapat, és csak Mihalecznek volt köszönhető, hogy nem lett nagyobb a különbség - a kapus elképesztő bravúrok sorozatát bemutatva óvta meg kapuját a további góloktól, azonban a vereség elkerüléséhez ez már kevés volt. Ezzel a Deszk elbúcsúzott a kupasorozattól, és a megyekettő harmadik fordulójában a Csanytelekhez utazik, míg az ezzel a sikerrel szezonbeli negyedik meccsén negyedik győzelmét arató Kiskundorozsma várhatja az ellenfelét a legjobb 16 csapat között - hétvégén pedig a Móravárosi Kinizsi vendége lesz a gárda.

Deszk, 80 néző
2015. szeptember 2., 16.30
Deszk SC
Kiskundorozsma ESK
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Halász József • asszisztens: Kádár Németh Zoltán, Kasza László
1
-
3

Labdarúgó SZEGEDma.hu CSMKK, 2. forduló:

Deszk SC - Kiskundorozsma ESK 1 - 3 (1-1).

Deszk, 80 néző. Vezette: Halász József (Kádár Németh Zoltán, Kasza László).

Deszk:

Mihalecz - Mudri, Kiss M., Győri A., Varga Cs. (Adamov Sz. - a szünetben), Szilvási, Vér Á. (György, 61'), Papp B. (Bosnyák, 72'), Szentmártoni, Adamov F., Huszti (Mityók - a szünetben).

Vezetőedző:

Lehota István.

Kiskundorozsma:

Szászi - Kiss A., Mészáros D., Tóth G., Szabó A. (Molnár F. 66'), , Fekete J. (Molnár B., 58'), Tari, Farkas Á., Géczi (Fazekas F., 60'), Gofjár (Ottlik, 54'), Markó (Füleki, 49').

Vezetőedző:

Fazekas István.

Gól:

Vér (41') ill. Markó (29'), Géczi (52'), Fazekas F. (79')

Sárga lap:

Mihalecz (47'), Szentmártoni (69') ill. Markó (30'), Géczi (41'), Szabó A. (43') Lehota István:

"Most egy olyan szériában vagyunk, ami lehet, hogy eltart karácsonyig, de lehet, hogy egy hét múlva vége van. Nem hibáztatom a kapusomat, de három gólból kettőben benne volt. Ő most ugrott be, mert az elsőszámú kapusunk sérült. Ez a meccs szépen beleillett abba a pechszériába, amiben benne vagyunk - odapattant, visszapattant, lepattant eléjük. Tele vagyunk sérültekkel, több hiányzóm is volt, 4-5 alapembert nélkülöznöm kellett. Ezzel nem degradálom azokat, akik ma játszottak, mert odatették magukat, de hozzátartozik az igazsághoz."

Fazekas István:

"Nehezen indítottuk az elején, nem találtuk a saját játékunkat. A második félidei cseréknek köszönhetően kicsit frissebben mozgott a csapat, és az igazsághoz hozzátartozik, hogy nekünk sokkal hosszabb volt a kispadunk, ez is egy sorsdöntő tényező volt."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+2'
Vége, Halász lefújja, a két megyekettes csapat közül a Kiskundorozsma jut be a legjobb 16 közé, így várhatja a tavaszi kupameccset, és ezzel továbbra is veretlen - a Deszk pedig búcsúzott a sorozattól.
90+1'
Bosnyák 18 méteres, lapos lövése megy kevéssel a jobb kapufa mellé.
90'
MIHALECZ! Elképesztő mit művel! Ezúttal Ottlik 100%-os ziccerét is hatástalanítani tudja, a deszki kapus most több góltól is megmentette csapatát.
89'
Kiss fejelhetett szabadon a szöglet után az ötös bal sarkánál, de fejese ezúttal is pontatlan volt.
87'
MIHALECZ! Mit fogott megint! Kissé határozatlan volt Győri, aki mellett el tudott menni Farkas, majd Mihaleczet is kicselezve az alapvonalig sodródott, visszatette az érkező Ottliknak, aki egy lövőcsel után végül öt méterről kapura lőtt, de Mihalecz ezt is szögletre ütötte!
86'
Megint Mihalecz véd, egy villámgyors akció végén önzetlen volt Farkas Ferenc, aki Fülekinek laposan tette keresztbe a kapu előtt, ám picit hosszú volt a passz, így Füleki nem tudta a legjobb ütemben ellőni, de Mihalecznek így is védenie kellett a rövidbe tartó lövést.
83'
Mit fogott Mihalecz! Egy oldalváltás után Ottlik okosan visszatette az alapvonalról a tizenhatosnál érkező Farkasnak, aki egy lövőcselt követően éles szögből nagy erővel lőtt, de Mihalecz bravúrral kitolta a felső léc alá tartó labdát.
79'
GÓÓÓÓL! Ezzel minden bizonnyal eldőlt, 1-3! Fazekas Ferenc jó 25 méterről, kissé balról okosan tekeri a labdát, a kicsit kint álló Mihalecz felett pedig behullik a labda, kettővel vezet a Kiskundorozsma.
77'
Mihalecz véd szép mozdulattal, miután egy szabadrúgásnál mindenki beadásra számított, Kiss azonban a rövid sarkot célozta meg, de a deszki kapus odaért, és szögletre mentett. A szögletet Kiss fejeli kapura szabadon középen, de nem talál kaput.
76'
Fekete jobb oldali szabadrúgását a hosszún érkező Ottlik lövi kapásból kapura, lelövi a földre, a felpattanó labda pedig magasan elkerüli a deszki kaput.
73'
Papp Bencét hívja le Lehota István, őt Bosnyák váltja a hazaiaknál.
70'
Ivószünetet rendel el a játékvezető: ez nem csak a frissítésre kínál alkalmat a két csapat számára, hanem a két mester is ellátja néhány utasítással az övéit.
69'
Szentmártoni kap sárgát, miután számon kér egy belépőt ellenfelén, reklamálásért pedig megkapja érte a lapot.
68'
Lassan az időt is néznie kell mindkét csapatnak: hiszen bő 20 perc van hátra, így egyre jobban sürgeti az idő a hazaiakat, hogy legalább tizenegyesekre mentsék a meccset.
66'
Kevés most a helyzet a meccs ezen szakaszában, ismét egy csere szakítja meg a játékot: Szabót váltja Molnár F. a vendégeknél.
61'
Ez a cserék ideje: most a Deszk változtat, itt is egy góllövő jön le: Vér helyett György érkezik a pályára.
60'
Cserél a Dorozsma ismét: Fazekas F. áll be, és lejön a második vendég gól szerzője, Géczi.
58'
Újabb vendég változtatás: Feketét Molnár F. váltja.
54'
Másik csatárát is lehozza a vendég gárda, Gofjár helyére Ottlik érkezik.
52'
GÓÓÓÓL! Újra vezet a Dorozsma, 1-2! Farkas vert meg három védőt is, elkígyózva köztük, majd önzetlenül keresztbe passzolt az érkező Géczinek, aki bepasszolta Mihalecz mellett a labdát, 1-2! A hazaiak azt reklamálják, hogy az akció egy lökésből indult.
49'
Markót Füleki váltja a Kiskundorozsmában, kényszerű csere.
48'
Markó nem bírja folytatni, társa segítségével lebiceg a pályáról, és rögtön le is ül az oldalvonal mellett, cserélnie is kell a vendégeknek.
47'
Ezt megúszta sárgával Mihalecz: Markó nem hagyta veszni a kiugratást, majd lábbal elsodorta őt a kapus még éppen a tizenhatos előtt, de csak sárgát kapott ezért a játékvezetőtől.
46'
A szünetben kettőt cserélt a Deszk: Mityók és Adamov Szreten állt be, Varga Csaba és Huszti helyére.
46'
Folytatódik a találkozó.
SZÜNET
45+1'
Minimális hosszabbítás után ér véget az első félidő: egyelőre kiegyenlített csata folyik, ha ez nem változik a második játékrészben, akkor bizony a büntetők fogják eldönteni, ki jut a legjobb 16 közé.
45'
Három a kettő ellen vezethette a kontrát a vendégcsapat, azonban az utolsó passz hosszú lett a balon induló társnak - ebben jóval több volt az akció elején.
43'
Szabó kap újabb sárgát a vendégektől, miután a félpályánál rántja le Szilvásit.
41'
Utólag mutatja fel a sárgát egy korábbi fault miatt Géczinek a játékvezető, övé a meccs második figyelmeztetése.
41'
GÓÓÓÓL! Egyenlít a Deszk, 1-1! Ismét a jobb oldali beadás után tud veszélyeztetni a hazai gárda, a beadásra a röviden érkezett Vér, aki mellel sodorta be a bal kapufa mellől a labdát, ezzel egalizál, 1-1!
37'
Markó ugrott volna ki, és csak a hazai kapussal állt volna szemben: azonban egyértelműen lesen állt, be is húzta a játékvezető.
32'
Markó és Szilvási hajt össze picit egy ütközés után, a hazai nézők azt reklamálják, a gólszerző keze magasan fent van minden légi és egyéb párbaj alatt, ezúttal végül ő kapott szabadrúgást.
30'
A gólszerző be is sárgul találatát követően túlzott gólörömért.
29'
GÓÓÓÓÓL! Vezet a Dorozsma! Kiváló helyről, a kapuval szemben 20 méterről lőhetett szabadrúgást a vendég gárda, Markó tekerése elakadt a sorfalban, a lecsorgót azonban egy igazítás követően óriási erővel lőtte be a léc alá, 0-1!
25'
Az ivószünetet követően talán a meccs eddigi legnagyobb lehetőségét láthattuk: Fekete húzott el a jobb oldalon középen ketten is megelőzték védőjüket, végül a kapu felé húzva Fekete ellőtte, de blokkolták lövését. A szöglet után felszabadul a hazai kapu.
23'
Ivószünetet rendel el a félidő közepén Halász József: szó se róla, el is kél ebben a melegben.
22'
"Majd ha vér folyik, akkor már sárga!" - szól a helyi hang a játékvezető felé, miután a Szentmártoni ellen hátulról elkövetett fault után nem veszi elő a játékvezető a sárgát - nem is egy durva meccs eddig egyébként.
18'
Papp Bence balról a hosszú kapufa felé belőtt labdáját fejeli egyből kapura Adamov Filip, de fejese a jobb kapufa mellett megy el.
14'
Egy lendületes deszki támadás végén Vér labdája is túlzottan hosszú a kiugró Papp Bencének - kis pontossággal nagy helyzet alakulhatott volna ki mindkét kapu előtt.
11'
Ez most egy ígéretes vendég kontra lett volna, de Gofjár balról, a kapu előtt keresztbe lőtt labdája picivel hosszú lett a társnak, így a hazai védelem lefülelte azt. Egyelőre főleg a széleken aktív mindkét együttes.
6'
Egy hazaadást reklamálnak a vendégek, de nem kapnak szabadrúgást a tizenhatoson belülről, úgy ítélte meg Halász József játékvezető, hogy nem szándékosan tette haza a labdát a deszki védő.
2'
Ott maradt Papp Bence lábában a helyzet! Egy jobb oldali akció után Mudri tekerte középre a labdát, majd a lecsorgót Papp Bence ballal tűzte volna kapura alig 13 méterről a kapuval szemben, de leperdült a lábáról a játékszer, így odalett a helyzet.
1'
A hazaiak kezdték a mérkőzést. A Deszk piros-feketében, míg a vendég dorozsmaiak tiszta fehérben játszanak ma.
16:25 - Köszönjük olvasóinkat a helyszínről, ahol perzselő forróság fogadta a két együttest, amely hamarosan végez a bemelegítéssel. A két együttes azonos osztályban szerepel, így idén még találkoznak majd egymással: éppen az őszi utolsó fordulóban játszik egymással újra a Deszk és a Kiskundorozsma, azonban ma valamelyikük már a legjobb 16 közé került a kupában. A mérkőzés Halász József sípszavára 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Két megyei másodosztályú csapat találkozik a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa második fordulójában, azonban eddig ellentétesen teljesített a Deszk és a Kiskundorozsma az eltelt két bajnokin: az edzőváltáson is átesett deszkiek, akiket a nyártól Lehota István vezet, mindkét eddigi bajnokijukat elvesztették, Móravároson 4-0-ra, míg hazai pályán a Csengelével szemben egy gólgazdag találkozón 5-3-ra kaptak ki. A Kiskundorozsma ellenben hat pontot szerzett két meccs alatt - az Apátfalva 3-0-s legyőzését a hétvégén a Bordányban aratott 1-0-s siker követte, így Fazekas István tanítványai még gólt sem kaptak a bajnokságban. Mindkét együttes hazai pályán harcolta ki a továbbjutást az első fordulóban: a Deszk a szintén megyekettes Székkutast verte 3-1-re, míg a dorozsmaiak egy megyei I. osztályú csapatot, az Ujszegedi TC-t verték 1-1-s félidőt követően 4-1-re. A bajnokság eddig tehát nem alakult jól a nyáron alapos vérfrissítésen átesett deszkiek számára, azonban a szerdai kupameccs javítási lehetőséget is kínál - döntetlen esetén pedig az azonnali büntetőrúgások dönthetnek a továbbjutó kilétéről.

FOCIFANOK! Ma két vérbeli kupaderbivel jelentkezünk számotokra - íme:FK 1899 Szeged - Szentesi Kinizsi SZITE16.30:...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.