Sport

Labdarúgás: csékája vezérletével bekezdett az Algyő

Labdarúgás: csékája vezérletével bekezdett az Algyő

2015. szeptember 2., szerda
Labdarúgás: csékája vezérletével bekezdett az Algyő
tiszasziget-algyo11kf

Repülőrajtot vett a megyeegyben az Algyő SK, a tavaly hetedik helyen végzett gárda eddigi mindhárom mérkőzését megnyerte, ráadásul kettőt imponáló különbséggel. A jó kezdés után kérdeztük a csapatkapitányt, Podonyi Norbertet, aki a legutóbbi győzelemben is kulcsszerepet játszott.

Meggyőző teljesítményt nyújtott az első három fordulóban az Algyő SK:

Takács Zoltán

tanítványai egy Kisteleken aratott 2-0-s nyitány után egyaránt hét gólt rúgtak az Újszentiván és a

Tiszasziget ellenében

is, gólt pedig csak utóbbi mérkőzésen kaptak, így imponáló, 16-2-s gólkülönbséggel, kilenc ponttal állnak három fordulót követően – az csak a tabella sajátossága, hogy ez sem elegendő ahhoz, hogy a listavezetőről beszéljünk, mert a Szeged 2011 B gárdájának jobb a gólkülönbsége, így a második helyen állnak az algyőiek három fordulót követően. A legutóbbi, Tiszasziget elleni bajnokin is látványos támadójátékot nyújtva gyűjtötte be a három pontot az Algyő, a 7-2-s sikerből a csapatkapitány,

Podonyi Norbert

két gólpasszal és egy kiharcolt tizenegyessel vette ki a részét, nagyban hozzájárulva ezzel a második félidő elején, 11 perc alatt szerzett három találathoz. „Megmondom őszintén, hogyha a mérkőzés előtt ezt mondják, hogy ilyen sima lesz a végeredmény, akkor nem nagyon hittem volna el. Annyit tudtunk, hogy a Tiszasziget védelme talán gyengült a tavalyhoz képest, a mérkőzés előtt is ezt beszéltük, ezt próbáltuk meg kihasználni, főleg, hogy a mi támadósorunk pedig erősödött a nyáron, gondolok itt Busa Bence érkezésére, de Hatvani József is jobban beilleszkedett már a csapatba. A támadószekció gyorsaságban és összeszokottságban is kezd összeérni, de erre nem számítottam azért. Egy tipikus futballmeccs volt, vezettünk, majd a kapusunk megfogott egy tizenegyest, ami nagyban befolyásolta a meccset, ezt követően mi szereztünk még egy gólt, ami az ellenfél kedvét is elvehette. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy minél előbb döntsük el a mérkőzés sorsát, tudtuk, hogyha egy gólt gyorsan szerzünk, akkor könnyebb lesz. Tavaly a Tiszasziget elleni meccseinken nem volt sok gól, most sem gondoltam volna, hogy ennyi fog születni. Elkaptam egy tízperces fonalat, ha úgy nézzük, ez az ellenfelet még jobban demoralizálta, de így is kell egy meccsen, hogyha ilyen periódusokat tudunk csinálni, akkor az ellenfelek könnyebben feladják a meccset. Ez a feladatom, kiszolgálni a többieket, nem mindig a gólszerzés számomra a legfontosabb, Újszentiván ellen is adtam például két gólpasszt. A tizenegyeseknél még én is ki vagyok jelölve, éppen engem buktattak, de átadtam a lehetőséget. Persze szeretek én is gólokat rúgni, de mindig ilyen típusú játékos voltam, aki kiszolgál, számomra első a csapat” – tekintett vissza a szombati meccsre és a szezon eddigi részére Podonyi Norbert.

algyo_utc_mj-30_KF

A biztos vezetés tudatában sem vettek vissza szombaton az algyői labdarúgók: azt követően, hogy a második félidő elején 5-1-re elhúztak Tiszaszigeten, továbbra is támadólag fellépve játszottak, és két újabb gólt szereztek – ezzel néhány nap alatt kétszer is hét rúgott gólig jutottak. „Nagyon jól alakult a rajtunk, ami önbizalmat és még nagyobb játékkedvet ad a csapatnak. Tavaly pont ez volt a probléma, a SZVSE ellen nyertünk könnyedén, utána viszont a Vásárhely-Mórahalom kettős ellen vereséggel jöttünk le a pályáról, így egy gyengébb csapat ellen sem volt olyan önbizalmunk. Mondtam is a csapattársaknak, hogy úgy játszunk Tiszaszigeten is, függetlenül, hogy idegenben játszunk, ahogy eddig, önbizalommal telve, ameddig ez megy, addig ezt így kell csinálni” – mondta el a jó rajtról az algyői cséká.

Az első öt helyet veszik célba

Nehezebb meccsek jönnek az Algyő számára, a folytatásban a megújult Szentes, majd idegenben az FK Szeged, szeptember 19-én pedig a Mórahalom vár az algyőiekre. Podonyi Norbert úgy véli, a rajt az nagyon fontos, mert szerinte nem mindegy, hogy ők vannak-e a mezőny élén, vagy mások után mennek. „Sokkal könnyebb úgy, tehermentesen játszani, hogy a többi csapatnak kell jönnie utánunk, mint az, hogy nekünk kellene kapaszkodni az élmezőnyhöz. Nem szoktunk ennyire előre tekinteni, hétvégén jön a Szentes, ami egy jobb csapat, mint a tavalyi, bár játszani nem láttam őket, de biztos, hogy jobb csapat, viszont mi itthon játszunk. Félni nem félünk senkitől, ugyanebben a szellemben fogunk játszani, és bízom benne, hogy minél tovább kitart ez a széria, és minél több pontot tudunk szerezni már az ősszel” – fejtette ki az Algyő játékmestere. A tavalyi szezon nem az elképzelések szerint sikerült Algyőn: a gárda a hetedik helyen futott be a gárda 46 megszerzett ponttal, idén ennél mindenképpen jobbat szeretnének elérni Pénzváltó Bencéék. „Tavaly nagyban befolyásolta a szereplésünket a támadók rossz szereplése, illetve hiánya is. Voltak olyan meccseink, ahol 1-0-ra vezettünk, majd végül döntetlent hoztunk ki belőle. Viszont ha két gólt rúg már a csapat, akkor az ellenfélnek is nehezebb. Sajnos itt a megyeegyben benne van hátul a hiba, viszont ha többet rúgunk elöl, akkor ezek a hibák beleférnek. Úgy gondolom, hogy idén számomra az csalódás lenne, ha nem lennénk benne az első ötben. Egy kicsit a mezőny is gyengült szerintem a Vásárhely feljutásával, mindenféleképpen az első ötben gondolkozom, a hatodik hely már csalódás lenne. Azért nem mondom azt, hogy dobogó, mert sok csapatot még nem láttunk, és csak most kezdődött el a bajnokság, de titkon vágyom arra, hogy egy érmet szerezzünk, de még nagyon sok van hátra. Remélem, a csapat egyben marad télen, és elkerülnek bennünket a sérülések, de most a cserepadon is vannak olyan játékosok, akár fiatalok, akár rutinosak, akik a csapat hasznára tudnak lenni, jól sikerült az erősítésünk” – fogalmazott Podonyi Norbert.

39 bajnoki után nem kezdett

Az Algyő kapitánya a múlt hét szerdai, Újszentiván elleni bajnokin 39 bajnokit követően nem lépett pályára kezdőként: kuriózum, az előző idény 30 bajnokijának mindegyikén ott volt a kezdősípszótól kezdve az algyői együttesben Podonyi Norbert. „Egy komoly sérülés, egy keresztszalag-szakadás után kerültem vissza Algyőre, aztán próbáltam magamat összerakni. Kisebb sérüléseim vannak, de sajnos ez már ebben a korban benne van. Csapatkapitány is vagyok, hála istennek a komoly sérülések elkerültek. Most volt egy kisebb az Újszentiván ellen, így jól is jött, hogy szerdán egy picit pihentem, talán a frissesség bennem maradt hétvégére. Dolgozom is azért az edzéseken és konditeremben, hogy elkerüljenek a sérülések, a szezon végeztével is elég aktívan szoktam sportolni, nem szoktam leállni. Amikor ifiedzést tartok, akkor általában beszállok, és amikor nincs bajnokság, akkor is szoktam mozogni. Ez is biztosan befolyásolja azt, hogy a sérülések elkerülnek, örülök, hogy az óta nem volt komolyabb problémám” – mondta el a nem mindennapi szereplésről Podonyi Norbert.

algyo_hfc_mj-004

Az algyőiek csékája a felnőtt csapatban való játék mellett az ifjúsági csapat edzője is, amellyel az előző szezonban a harmadik helyet, így egy bronzérmet szerzett a megyeegyes U19-es bajnokságban. „Ott is jól kezdtünk idén, az első két meccset megnyertük, úgy gondolom, hogy a harmadikat is megnyertük volna, de létszámbeli problémáink vannak, nagyon szűk a keret. Az első két meccsen 11 játékossal álltunk ki, most sérültünk is volt és ki is állítottak tőlünk, ha még négy emberem lenne, akkor a dobogó ismét elérhető lenne. Tehetséges fiataljaink vannak, vannak olyanok, akik már a felnőttel edzenek, de az ifiben játszanak. Még várni kell 1-2 évet arra, hogy a már felépített utánpótlásból, az U15-ös csapatból kapjunk majd gyerekeket az ifibe. A kezdő tizenegyből mindenki tehetséges, ebből a felnőttnél is lehet majd profitálni hosszútávon,

Bella Dávid

már tavaly is játszott a megyeegyben. Sajnos azzal, hogy kevesen vannak az ifiben, lent kell játszania, de

Molnár Szabolcs

is a felnőttnél kezdte meg az alapozást, lesz is még biztosan olyan játékos, aki felkerül a felnőttekhez, ez egy pozitív dolog. Így, hogy én vagyok az ifi edzője, sokat kommunikálok Zolival

(Takács Zoltán, a felnőtt csapat edzője – a szerk.)

, hogy ki az a játékos, akinek jó a hozzáállása, bár ezeket ő is látja, de én látom őket nap mint nap. Hál’istennek ő sincs a fiatalok ellen, csak úgy fognak fejlődni, ha beállítják őket, és játszanak. A felnőtt is épít a fiatalokra, akik mellett ott vannak a rutinosak is, azt mondom, most korban is nagyon jó a csapat” – válaszolta az ificsapat helyzetére vonatkozó kérdésünkre Podonyi Norbert. Mielőtt hétvégén a Szentes ellen pályára lép a negyedik fordulóban az Algyő, ismét egy hétközi mérkőzés is vár rá, hiszen a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa második fordulójában Nagymágocsra utazik. Amennyiben továbbjutna az algyői együttes, akkor ismét eljutna a legjobb 16-ig: addig a szakaszig, amely tavaly a végállomást jelentette Takács Zoltán tanítványainak, hiszen az UTC idegenben verte az Algyőt a nyolcaddöntőben. „Mindenféleképpen jussunk tovább most, magunk miatt is. Ha most kikapunk, az rányomhatja a bélyegét a hétvégi meccsre is, így ugyanazzal a lendülettel kell a kupában is játszanunk, hogy ne szakadjon meg az a széria, amiben most vagyunk. Ha megyeegyes csapatot kaptunk volna, ellenük is ugyanúgy készülnénk. Most szerencsére a keret is bővebb, nincs olyan problémánk, hogy most ne jussunk tovább, mert akkor a hétvégén nem tudunk kiállni, sajnos van 1-2 ilyen csapat a megyében most, így biztosan borzasztó lehet játszani. Úgy megyünk Nagymágocsra is, hogy a csapat magja ott lesz, biztosan lesz olyan, aki eddig kevesebb lehetőséget kapott, most viszont kezdeni fog. Azt fogom mondani a többieknek, mikor összeállunk a meccs előtt, hogy igenis ugyanazzal a lendülettel folytassuk, mert nem kellene megszakítani ezt a jó sorozatot” – nyilatkozta a kupameccsel kapcsolatban Podonyi Norbert.

Három meccsből hármat nyert az Algyő, a kapitány nagy szerepet vállalt a legutóbbi győzelemben.http://szegedma.hu/?p=564306

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.