Sport

Labdarúgás: a Nagyecsed vetett véget az Ásotthalom menetelésének + FOTÓK

Labdarúgás: a Nagyecsed vetett véget az Ásotthalom menetelésének + FOTÓK

2015. szeptember 23., szerda
Labdarúgás: a Nagyecsed vetett véget az Ásotthalom menetelésének + FOTÓK
asotthalom_nagyecsad27_gs

Nem jutott a legjobb 32 közé a magyar kupában a Csongrád megyei legénység, a Szabolcs megyei rivális ezúttal jobban sáfárkodott lehetőségeivel. Az Ásotthalom ennek ellenére minden dicséretet megérdemel, nagyszerűen szerepelt az országos főtáblán.

Ásotthalom, 150 néző
2015. szeptember 23., 15.00
Ásotthalom TE
Rákóczi SE Nagyecsed
játékvezető: Takács Tamás • asszisztens: Csatári Tibor, Flinta Zoltán.
1
-
2

Labdarúgó Magyar Kupa 2. forduló:

Ásotthalom TE - Rákóczi SE Nagyecsed 1-2 (1-1).

Ásotthalom, 150 néző. Vezette: Takács Tamás (Csatári Tibor, Flinta Zoltán).

Ásotthalom:

Vasas - Németh P., Vastag, Szabadi, Mészáros Z. (Gajdacsi 63'), Grósz (Kothencz L. 46'), Balogh Á., Somlyai D., Mihalkó M., Pálfi, Baji.

Vezetőedző:

Kószó László.

Nagyecsed:

Makó - Dobos, Ricsei, Homann, Zámbó (Bodogán 46'), Nyíregyházi (Somlyai G. 81'), Ascsillán, Ladányi, Czifrák, Marinas, Ádámszki (Vámosi 88').

Vezetőedző:

Opre Mihály Gusztáv.

Gól:

Baji R. (45+1', büntetőből), illetve Ladányi D. (11', büntetőből), Ádámszki R. (51') Kószó László:

"Sokkal bátrabbnak kellett volna lennünk, a kupában csak úgy lehet továbbjutni. Gratulálok a jól játszó ellenfélnek, sok sikert nekik a továbbiakban!"

Opre Mihály Gusztáv:

"Szervezett, jó ellenfelet megérdemelten győztünk le, mert több gólt sikerült szereznünk. További sok sikert az Ásotthalomnak!"

Online közvetítésünk:

VÉGE!
93'
Nyom az Ásotthalom az utolsó pillanatokban, de eredménytelenül, így véget ért a Csongrád megyeiek remek sorozata a kupában. A kiváló erőkből álló Nagyecsed megérdemelten jutott tovább. 32 közé jutni a megye I-ből komoly lehetőség lett volna az eddig pompásan és dicséretesen menetelő Ásotthalom számára, ez az esély azonban elúszott.
90'
Három perc a ráadás, ennyi időnk van még a csodára.
89'
Egy előrevágott labdát sikerült továbbcsúsztatniuk az ásotthalmiaknak, Vastag Balázs futott versenyt a kapussal, a portás kesztyűjének szélével tudta eltolni a bogyót...
88'
Időhúzó jelleggel nagyecsedi csere, Ádámszkit a rutinos róka Vámosi Csaba váltotta.
86'
A sértett végezte el a szabadrúgást, Mihalkó Máté gyengén a sorfalba lőtt.
85'
Mihalkó Mátét 25 méterre a vendégek kapujától csúnyán letalpalták a nagyecsediek, szabadrúgás jöhet kedvező pozícióból.
84'
Fogy az ideje az Ásotthalomnak, Mihalkó Gergő is a pályán Somlyai Dávid helyett.
81'
Cseréltek a vendégek, Nyíregyházi Gábort Somlyai Gábor váltotta. Egyértelműen fölénybe került az Ásotthalom, folyamatosan ívelik és lövik befelé a labdákat, de magabiztosan áll a lábán a nagyecsedi hátsó alakzat, a belsők rendre eltakarítják a lasztit jó helyezkedéssel.
78'
Ismét Baji Renátó hozta zavarba a vendégeket, a félpályánál fordult le védőjéről, meglódult, csak a tizenhatosnál érték utol, ahol két szép cselt mutatott be, majd lőtt, centikkel a jobb kapufa mellé. Gyönyörű csatárteljesítmény volt, elképesztően közel járt az egyenlítéshez az Ásotthalom!
74'
Baji remek egyéni megmozdulása után Mihalkó Mátét hozta helyzetbe, ő 14 méterről tüzelt, a labda levágódott a tömörülő védőkről. Ezzel együtt is átvette az irányítást az Ásotthalom.
73'
Baji Renátó a jobb oldalon gyönyörűen került a védők mögé, pontosan adott be, de egy benti ütközést a játékvezető úgy ítélt meg, hogy a mieink szabálytalankodtak, így odalett az esély.
70'
Bonyodalmakat már sikerült okoznia a vendégek kapuja előtt az Ásotthalomnak, de igazi veszélyes helyzetig még nem jutott. A nagyecsedi védelemnek az előbb csak üggyel-bajjal sikerült felszabadítania, ám ez még nem elég az egyenlítéshez hazai részéről... Az iramra nincs panasz, most már a Csongrád megyei akaratra se lehet, kellene a gól!
66'
Vastag Balázs 30 méterről külsővel eresztett meg egy szép löketet, volt is benne erő, de mintegy egy méterrel a felső léc felett szállt el. Nem tudni, a vendégek kapusa képes lett-e volna hárítani, és sajnos már nem is derül ki. Mindenesetre ez végre egy hazai próbálkozás volt, erősíteni kell, vissza kell jönni a meccsbe!
63'
Kószó László mindent megpróbál, támadót hozott be, hogy felpörgesse csapatát. Mészáros Zoltán le, Gajdacsi Mátyás a pályán.
62'
Rendkívül tudatosan focizik a Nagyecsed, 40-45 méterre kapujától faultokkal állítja meg a hazai támadáskezdeményeket, azonnal elfojt minden kísérletet, és ha lehet, visszatámad.
59'
Egy nagyecsedi szöglet után Ladányi Dávid 24 méteres szenzációs kapáslövése gólba tartott, ám szerencsére az egyik hazai védőről kipattant. Sajnos azt kell mondanunk, eldőlhet a mérkőzés, ha fölényét újabb találatra tudja váltani ebben a periódusban a magabiztosan futballozó vendégcsapat.
55'
Úgy látszik, gólt kellett kapni ahhoz, hogy legalábbis megpróbáljon változtatni játékán az Ásotthalom, ki is egyenlítette ellenfele mezőnyfölényét. Ezzel együtt is dinamikusabbnak, akaratosabbnak tűnnek a látogatók, tehát több, még több kell a Kószó-tanítványoktól, ha tovább szeretnének jutni.
51'
GÓÓÓL 1-2! Sajnos nem bírta a nyomást az Ásotthalom, újra előnyben a Nagyecsed. Ladányi Dávid a balösszekötő akadálytalanul törhetett be a tizenhatoson belülre, 14 méterről remek lövést eresztett meg, amit Vasas Gábor bravúrral még mentett, ám a kipattanót Ádámszki Róbert senkitől sem zavartatva 3 méterről már a hálóba helyezte.
50'
Felbosszantotta a nagyecsedieket a tizenegyesből bekapott találat, igyekeznek nekirontani mosta a hazai csapatnak, folyamatosan akcióznak. Rá kell kapcsolnia az Ásotthalomnak, nem jó, ha ennyire beszorulnak.
47'
Mezőnyjátékkal telnek a második felvonás első percei.
46'
A szünetben Grósz Márkot Kothencz Levente váltotta hazai oldalon, odaát Zámbót Bodogán Zoltán.
46'
A Nagyecsed kezdte a második félidőt.
SZÜNET
45+2'
A gól után közvetlenül lefújta az első félidőt a játékvezető, nem kerültünk közelebb a döntéshez az első 45 perc alatt, ami igazán kiegyenlített játékot, és két tizenegyesből szerzett gólt hozott. A látottak alapján a hosszabbítás és a büntetőrúgások sem zárhatóak ki, így lehet, hogy szép hosszú délutánunk lesz.
45+1'
GÓÓÓL! Baji a jobb alsó sarokba, hibátlanul lövi a tizenegyest, és bár Makó érezte az irányt, de erre a büntetőre nem érhetett oda! 1-1, kezdődik minden elölről!
45'
EZ IS BÜNTETŐ! Makó gurítja ki röviden a labdát, amire lecsap Mihalkó Máté, el is tudja húzni a labdát a kapus mellett, aki viszont elhúzza a csatár lábát, Takács Tamás ezúttal is a mészpontra mutat!
43'
Szabadi Norbert mintegy 20 méterről rúgta egyből kapura a szabadrúgást: életerős bombája azonban felperdül a sorfalon, és így megy kapu fölé.
39'
Balogh Ádám lőtt bátran távolról: az egyik nyári szerzemény mintegy 26 méterről vette célba a nagyecsedi kaput, és nem is tévesztett sokat, lövése éppen csak a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
37'
Sok párharccal, test test elleni küzdelemmel tarkított a mérkőzés, ezekből azonban most többnyire az Ásotthalom jön ki jobban.
34'
Ásotthalmi fölényt hoznak az utóbbi percek, a hazaiak mindenképpen szeretnének még az első félidőben kiegyenlíteni, nincs azonban könnyű dolguk az igen markáns nagyecsediek ellenében.
28'
Majdnem itt a válasz az előzőre, egy lendületes kontra után Nyíregyházi addig tolta befelé a labdát, amíg volt területe lőni: Vasas kapus óriási bravúrral, de hárítani tudta ezt a löketet, helyzetre tehát helyzettel válaszol a vendégcsapat.
24'
Ez egy óriási egyenlítési lehetőség volt, de Pálfi kihagyta! Balról szállt a hosszú kapufa felé a labda, azonban Pálfi közeli próbálkozása csupán az oldalhálót találta el, a meccs eddigi legnagyobb lehetőségét hagyta ki az ásotthalmi!
19'
Itt az első hazai lehetőség: Baji kapott egy remek jobb oldali labdát, majd a kapu felé húzott vele, de lövése jócskán fölé szállt. Ebből kellene több a folytatásban a hazaiak részéről.
15'
Ricsei fejese száll kevéssel az ásotthalmi kapu felé, kijelenthetjük, ezek nem a Csongrád megyei csapat percei sajnos.
14'
Ez szép védés volt Vasastól, ezúttal is Ladányival nézett "farkasszemet" egy távoli szabadrúgás után, de most a kapus szépen hárította Ladányi kísérletét. A gól láthatóan megfogta az Ásotthalmot.
11'
GÓÓÓL 0-1! Vezet a Nagyecsed! Ladányi állt a labda mögé, aki balra lőtte a büntetőt, Vasas kapus jól érezte az irányt, bele is ért a labdába, de kezéről csak oldalra és felfele pattant a labda, amely így végül a hálóban kötött ki, vezetnek a vendégek.
10'
TIZENEGYES! Teljesen váratlanul büntetőhöz jut a Nagyecsed! Somlyai Dávid mellől, balról be tudták ívelni a labdát, a kibúvó Ádámszkit pedig Németh Péter buktatta a 16-oson belül, büntetőt rúghatnak a vendégek!
6'
Főleg mezőnyjátékkal, de mindenképpen éles mezőnyjátékkal telnek a meccs első percei: leginkább a középpályán zajlik a játék, egyelőre egyik fél sem tudott kisebb fölénybe sem kerülni.
1'
Argentin szerelésben, azaz világoskék-fehér csíkos felsőben az Ásotthalom, a Nagyecsed pedig sárga dresszben, sötét nadrágban lép pályára. Óriási a tét, hiszen egy megyei csapat ritkán jut el a legjobb 32 csapat közé - ez ma viszont valakinek sikerül!
14:52 - Köszöntjük olvasóinkat, verőfényes napsütés fogadta a két együttest az ásotthalmi sportpályán, ahol a tét a legjobb 32 közé kerülés. A vendégek rendben megérkeztek a közel öt órás út után, így bizonyára nem a legkipihentebben vágnak neki a mai kupacsatának. A mérkőzés Takács Tamás sípszavára 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Pikáns derbin juthat tovább az Ásotthalom a Magyar Kupa 3. körébe: Kószó László tanítványai a tavaly hibátlan mérleggel...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 23.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.