Sport

Már óvodásként megfertőződött a focival a szegedi labdarúgás tehetsége

Már óvodásként megfertőződött a focival a szegedi labdarúgás tehetsége

2015. szeptember 22., kedd
Már óvodásként megfertőződött a focival a szegedi labdarúgás tehetsége
moravarosi_palyaavato29_gs

A 116 éves szegedi futball ünnepén vehetett át kitüntetést a SZEGEDma.hu-tól Rádai Gergely. A SZEOL SC tehetsége komolyan veszi a labdarúgást, szeretne minél magasabb szintre eljutni a sporttal.

A Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója 4 évesen kezdett el fociedzéseket látogatni, a

Molnár Tiborné "Csacsa néni"

vezette foglalkozásokon pedig azonnal megszerette a sportágat, amelyet azóta is nagy odaadással űz. A 2001-es születésű játékos tavaly 29 mérkőzésen segítette a SZEOL-t az U14-es NB I-ben, egy alkalommal pedig egy korosztállyal feljebb is lehetőséget kapott a bizonyításra. Idén eddig az U15-ös másodosztályban csapata mindhárom meccsét végigjátszotta kezdőként - a szegedi klub "A" jelű együttese három győzelemmel, 22 rúgott és 0 kapott góllal kezdte a bajnokságot.

Rádai Gergelyt

szeptember 13-án a

116 éves szegedi labdarúgás születésnapi ünnepségén

a SZEGEDma.hu, az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalom és az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága "A szegedi labdarúgás jövőjéért" díjjal tüntette ki. "Örültem a díjnak, bár meglepetésként ért, nem gondoltam volna, hogy rám esik a választás" - fogalmazott portálunknak a fiatal játékos. Hozzátette, "Csacsa néni" mellett

Lednitzky Andrásnak

, illetve jelenlegi edzőjének,

Bóka Ferencnek

is szeretne ezúton is köszönetet mondani. Jövőbeli terveiről szólva kifejtette, előbb-utóbb Budapesten folytatná mind iskolai tanulmányait, mind a labdarúgást. Kérdésünkre kitért rá, kedvenc futballistája, egyben a pályán követendő példaképe

Isco

, a Real Madrid spanyol középpályása. A szegedi futballista édesapja,

Rádai György

elárulta, fia iránt akadtak már megkeresések neves fővárosi akadémiáktól, így elképzelhető, hogy Gergely a közeljövőben valamelyik budapesti klubhoz igazol majd. "Az iskola a legfontosabb, ezt mindenképpen le kell szögezni. Persze, nehéz a kettőt összeegyeztetni, de a fiamnak megvan a kellő tehetsége, mi pedig mindenben támogatjuk őt. Azt szeretnénk, ha olyan helyre kerülne, ahol minden adott a megfelelő fejlődéséhez, úgy a tanulmányai terén, mint a fociban" - fogalmazott a szülő.

Négyéves kora óta rúgja a bőrt Szeged ifjú tehetsége - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=572608

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.