Sport

Futsal: vasárnap játssza az első meccsét a St. Mihály női csapata

Futsal: vasárnap játssza az első meccsét a St. Mihály női csapata

2015. szeptember 11., péntek
Futsal: vasárnap játssza az első meccsét a St. Mihály női csapata
st_mihaly_noi_futsal_

Újra van női futsalcsapat Szegeden: a St. Mihály FC frissen megalakult együttese vasárnap játssza első bajnokiját az NB II Keleti csoportjában. A rajt előtt a gárda vezetőedzőjét, Hódi Zsuzsannát kérdeztük a csapat első lépéseiről.

„A futsalcsapat ötlete

Nógrádi Tibortól

és

Bereczki Ibolyától

származik, ők kerestek meg engem valamikor februárban, akkor beszéltünk először erről, hogy szeretnének Szegeden egy futsalcsapatot. A nyár elején konkretizáltuk a dolgokat, szétnéztünk, hogy kik azok, akik korábban futsaloztak, kiket lehetne megkeresni, végül a volt csapattársaim egyből igent mondtak erre a lehetőségre. Szentmihályi játékosokkal és régi futsalosokkal alakult meg a csapat, július elején kezdtük meg a felkészülésünket műfüvön, annak ellenére, hogy mindenki tudja, hogy a futsalt teremben és más labdával játsszák. Heti két edzéssel gyakorlunk, vannak olyanok, akik többet edzenek, hiszen a Szentmihály nagypályás csapatában is játszanak. Örülök annak, hogy sikerült visszacsábítani a régi játékosokat ebbe a sportágba” - mondta el portálunknak a kezdettel kapcsolatban

Hódi Zsuzsanna

, a megalakult csapat vezetőedzője, aki korábban a Szegedi AK NB I-es nagypályás és futsal csapatában is játszott. A felkészülés során a gárda részt vett az ELTE-BEAC futsalkupán is, ahonnan egy bronzéremmel tért haza, a torna legjobb kapusának pedig a csapat kapusát,

Horváth Melindát

választották meg. A gárda keretét néhány tehetséges fiatal egészíti ki, akik egyelőre 15 évnél fiatalabbak, így nem játszhatnak a felnőtt bajnokságban. Vasárnap azonban már startol a szezon a St. Mihály számára, a csapat a másodosztály keleti csoportjában játszik az idén, a hét fős mezőnyben négyszer játszik ellenfeleivel Hódi Zsuzsanna együttese. „A mostani NB II-es mezőnyt kevésbé ismerjük, pláne azért, mert vannak olyan csapatok, mint a Salgótarján és a Berettyóújfalu, akinek vannak NB I-es csapatai, nem feltétlenül biztos, hogy reálisan fel tudjuk mérni a helyzetünket. A gyulai csapatnak régi futsalos múltja van, a HTE II szintén a Hajdúböszörmény válogatottal teli első csapatának második együttese. Újoncok vagyunk, én azt gondolom, ebből a hét csapatból valahol a középmezőnyben kellene végezni, de az ősz az az erőfelmérés szólhat számunkra. Az is biztos viszont, hogy mivel kiesni nem nagyon lehet, nem gondolnám, hogy pofozógépek lennénk a bajnokságban, ezzel a kerettel a középmezőny elején kellene szerepelnünk a bajnokság végére. Ha az első háromban lennénk, az egy óriási teljesítmény lenne tőlünk” - tekintett a bajnokságra saját szemszögükből a szentmihályiak edzője. Hódi Zsuzsanna a vasárnapi nyitómeccsel kapcsolatban, amit a salgótarjáni Skorpió SE ellen vív a St. Mihály FC a kisteleki csarnokban 11 órától úgy fogalmazott, nem szeretné, ha túlpörögnék az első bajnokit. „Mindenki alig várta már, hogy elinduljunk, hogy pályára lépjünk. Mindenkiben van egy kis drukk és félsz is, pont az ismeretlen miatt, de remélem, hogy higgadtan és nyugodtan tudunk majd játszani a hétvégén. Nem lesz könnyű feladatunk, mert egy olyan Salgótarján ellen fogunk játszani, ami 12 gólt rúgott, és három ponttal a zsebükben jönnek hozzánk, de megpróbálunk tisztesen helyt állni, és remélem, hogy ebbe egy győzelem is bele fog férni” - nyilatkozta a vasárnapi nyitómeccs kapcsán Hódi Zsuzsanna.

A St. Mihály FC kerete:

Horváth Melinda, Jankulár Zita (kapusok), Baksa Katalin, Czibere Andrea, Redetzky Andrea, Géczi Bettina, Fehér Zsuzsanna, Seprenyi Dóra, Hoffmann Krisztina, Börcsök Ágota, Marancsik Adrienn, Marancsik Gabriella, Dékány Dóra.

Vasárnap debütál a női futsal NB II Keleti csoportjában az újonnan alakult St. Mihály FC!http://szegedma.hu/?p=568567

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 11.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.