Sport

Fejleszteni kívánják a zalaegerszegi lőteret

Fejleszteni kívánják a zalaegerszegi lőteret

2015. szeptember 19., szombat
Fejleszteni kívánják a zalaegerszegi lőteret

Nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmassá szeretné tenni a zalaegerszegi lőteret a Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ), valamint a város önkormányzata - hangzott el az 50 méteres sportlövő országos bajnokság szombati sajtótájékoztatóján.

Sinka László

, az MSSZ főtitkára kifejtette: ugyan volt már a zalai megyeszékhelyen ob, illetve számos hazai és nemzetközi viadal is, de a mostani azért érdekes, mert a riói olimpia előtt nem egészen egy évvel különösen izgalmas, hol tartanak a versenyzők. Hozzátette: eddig öt kvótát szereztek a magyar sportlövők a nyári olimpiára, és továbbiakra van még lehetőség. Kitért arra is, hogy a megye és a város eddig is fontos szerepet töltött be a sportágban, de ezt az együttműködést szeretnék tovább erősíteni, hogy akár az "európai sportlövészet térképére" is felkerülhetne Zalaegerszeg.

Balaicz Zoltán

polgármester jelezte: a helyi Polgári Lövészegylettel a lőtér infrastrukturális fejlesztéseiről már megkezdődtek az egyeztetések, s a két lépcsőben tervezett korszerűsítések jóvoltából nemcsak regionális versenyek, de egyre több országos bajnokság és nemzetközi viadalok színhelye lehetne. Az önkormányzat a 2016-os költségvetésében a legszükségesebb munkák elvégzésére várhatóan 12 millió forintot biztosít majd, ám egy hosszabb távú fejlesztés keretében - az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatására számítva - nagyobb léptékű infrastrukturális és technikai fejlesztéssel számolnak. Sinka László azt is elmondta: a budapesti Fehér úti lőtér közel 800 millió forintból megvalósuló fejlesztése már elkezdődött, de szükség van a vidéki bázisok erősítésére is, és ezek között Zalaegerszeg az első helyen van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.