Sport

Vízilabda: az Eger és a Szolnok mellé került a Tiszavirág Szeged Diapolo

Vízilabda: az Eger és a Szolnok mellé került a Tiszavirág Szeged Diapolo

2015. augusztus 11., kedd
Vízilabda: az Eger és a Szolnok mellé került a Tiszavirág Szeged Diapolo
tiszavirag_szolnok_-mj-14

Elkészítették a vízilabda OB I csoportbeosztását: az új lebonyolítás szerint ebben a szezonban két nyolcas csoportban küzdenek meg egymással a csapatok, a szegediek az A-jelű csoportba kerültek, a címvédő Szolnok és az Eger mellé.

Az új lebonyolítás szerint a nyolc-nyolc csapat oda-vissza játszik egymással, majd a 14 mérkőzés után az A csoport első négy helyezettje játszik a B csoport első négy csapatával oda-vissza, ez nyolc mérkőzést jelent, ebbe a szakaszba a csapatok viszik magukkal az egymás ellen elért pontokat. Ennek a szakasznak a végén az első két helyezett játssza a bajnoki döntőt három nyert mérkőzésig, a harmadik-negyedik a bronzéremért, az ötödik-hatodik az ötödik helyért, és így lefele játszanak egymással a helyezések eldöntéséért a csapatok. A Tiszavirág Szeged Diapolo az A csoportba került a Szolnok, az Eger, a Kaposvár, a BVSC, a Szentes, a Pécs és a Miskolc mellé: a bajnokságot pedig a megyei rivális Szentes ellen kezdi meg

Varga Péter

legénysége, szeptember 23-án az újszegedi sportuszodában fogadják a Szentest

Kiss Csabáék

, majd három nappal később a címvédő Szolnok érkezik Szegedre.

Férfi vízilabda OB I, A-csoport:

Szolnoki Dózsa-Közgép ZF-Eger Tiszavirág-Szeged-Diapolo Kaposvári VK BVSC-Wáberer Hungária-Zugló Valdor-Szentes PVSK-Mecsek Füszért Pannergy Miskolci VLC A Magyar Kupára is sorsoltak: itt is csoportküzdelmekkel indul a sorozat, a szegedieknek Pécsett kell elcsípniük az első két hely valamelyikét a továbbjutáshoz.

Magyar Kupa, B-csoport (Pécs):

Ferencváros Tiszavirág-Szeged-Diapolo UVSE-Hunguest Hotels PVSK-Mecsek Füszért Sorsoltak a nőknél is: a Szegedi Egyetem Taylor&Nash Szegedi Vízmű együttese a felsőházba nyert besorolást, míg a Magyar Kupában hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást majd október végén.

Női vízilabda OB I, Felsőház:

UVSE-Centrál ZF-Eger-EKF Dunaújvárosi Főiskola Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas BVSC-Wáberer Hungária-Zugló Hungerit-Szentes

Magyar Kupa, B-csoport (Szeged):

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas UVSE-Centrál Kecskeméti Sportiskola Tatabányai Vízmű SE ZF-Eger-EKF

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.