Sport

Labdarúgás: az Üllés nyerte a homokháti derbit + FOTÓK

Labdarúgás: az Üllés nyerte a homokháti derbit + FOTÓK

2015. augusztus 23., vasárnap
Labdarúgás: az Üllés nyerte a homokháti derbit + FOTÓK
ulles_bordany53_gs

A megyekettő nyitófordulójának derbijén egy korai találat döntött: a Bordány nem tudott reagálni a hamar bekapott gólra, így ismét az Üllés nyerte a homokháti derbit.

Szépszámú publikum előtt kezdődött meg a szomszédvári derbi Üllésen, ahol a megyekettő nyitófordulójában a Bordány látogatott. Bár a Bordányé volt az első lövés a meccsen, elég hamar, már a hatodik percben megszerezte a vezetést az Üllés: egy, még a saját térfélről a bordányi kapu elé ívelt szabadrúgás után a lecsorgó labdát

Kiss Márió

közelről lábbal besodorta a rövid sarokba, igen szerencsés találattal került előnybe

Polgár Attila

csapata. A gólt követően aktívabb volt a kapu előtt a Bordány, amely többször is eljutott

Szabó Gergely

kapujáig, de igazán csak kevésszer tudta megtornáztatni az üllésiek nyáron igazolt portását. Jóformán az egész első félidőben fölényben volt a Bordány, a hajrában pedig

Malatinszki

óriási egyenlítési lehetőséget hagyott ki, miután Veres ötösre ívelt labdáját lőhette a védőktől elszakadva kapura, de mellélőtt. A szünet után nehezen lendültek játékba a felek, majd tíz percet követően

Gyuris Máté

lövését kellett védenie

Regulinak

. A folytatásban azonban elvétve alakult ki helyzet: nagyon sok ívelés, és pontatlanság jellemezte mindkét csapat játékát, és bár a Bordány kezdeményezőbb volt továbbra is, de a kapu előtti megoldások, utolsó passzok rendre nem sikerültek a vendégek számára. Derekasan próbálkozott a Bordány, amely az utolsó percekre még emberelőnybe is került, de nem tudott helyzetet kialakítani az üllési kapu előtt - így Kiss Márió korai gólja eldöntötte a derbit, és ismét az Üllés nyerte a két csapat rangadóját.

Szél Róberték

ezzel szűk sikerrel kezdték a bajnokságot, a következő fordulóban pedig a Balástyát látják vendégül Polgár Attila tanítványai, míg a Bordány a Kiskundorozsma ellenében javíthat hazai környezetben jövő héten.

Üllés, 300 néző
2015. augusztus 23., 17.00
Üllés ISE
Bordány SK
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Fodor Lajos • asszisztens: Cseh Géza, Kószó Csaba.
1
-
0

Csongrád megyei II. osztály 1. forduló:

Üllés ISE - Bordány SK 1 - 0 (1-0).

Üllés, 300 néző. Vezeti: Fodor Lajos (Cseh Géza, Kószó Csaba).

Üllés:

Szabó G. - Buknicz Z. (Bodré, 66'), Gyuris Zs. (Kormos K., 87'), Kormos A., Lippai, Gyuris M., Szél, Király, Kiss M. (Szilágyi, 69'), Cseh, Zámbó (Bazsó F., 63').

Vezetőedző:

Polgár Attila.

Bordány:

Reguli - Kozma Z., Mészáros, Sádt, Bán (Belaidi, 56'), Malatinszki (Papdi, 69'), Szabó Zs., Zádori, Veres (Bárány, 77'), Kovács S. (Retek, 56'), Fodor.

Játékos-edző:

Retek Flórián.

Gólszerző:

Kiss M. (6')

Sárga lap:

Gyuris M. (35'), Bazsó (72'), Király (81'), Bodré (84'), Lippai (90') ill. Szabó Zs. (10'), Sádt (16'), Zádori (35'), Papdi (74')

Kiállítva:

Király (90') Polgár Attila:

"Nem játszottunk jól, nem erre készültünk. Jobb játékot szerettünk volna nyújtani, sajnos így sikerült. Szerencsésen győztünk, a Bordány ma nem nulla pontot érdemelt volna. Sok sikert kívánok a továbbiakban a Bordánynak!"

Retek Flórián:

"Elkerülhető, szerencsétlen gólt kaptunk mindjárt a mérkőzés elején, ami rányomta a bélyegét a játékra. Egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet, egy rendkívül alacsony színvonalú mérkőzésen a szerencsésebb hazai csapat tudta otthon tartani a három pontot."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+2'
Bár még a kapu elé íveli a labdát a Bordány, de ebből sincs helyzet: Fodor lefújja, Kiss Márió korai góljával nyert az Üllés - a Bordány nem tudta ezt kiegyenlíteni a második félidőben, így ismét az Üllés sikerével ér véget a derbi.
90'
Sőt, piros lap! Király addig reklamált, amíg felmutatta a második sárgát neki Fodor, az utolsó percekre megfogyatkozik az Üllés.
90'
Lippai kap sárgát Fodorral szembeni, hátulról történő belépője után.
88'
Elkeseredetten próbálkozik a Bordány, de egyelőre nem tud nagy helyzetet kialakítani, míg az Üllés egy kontrában bízik.
87'
Cserél az Üllés: Gyuris Zsolt helyét Kormos Krisztián foglalja el.
86'
Egy emberként sóhajt fel a közönség bordányi része: Belaidi ugrott ki a jobb oldalon, és a kapu fele húzott, viszonylag tiszta helyzetből adhatta volna középre a labdát, de beérte őt védője.
84'
Bodré is sárga lapot kap Sádtal szemben elkövetett faultja miatt. Kisebb kakaskodás után csillapodnak a kedélyek.
81'
Király is besárgul, miután nem enged elvégezni egy bordányi szabadrúgást.
79'
Jóval kevesebb lehetőség adódik a második félidőben, mint az első 45 perc alatt - az Üllés vezetése kevésbé forgott veszélyben a második játékrészben.
77'
Bejön az utolsó bordányi csere is: Verest Bárány váltja.
74'
Papdi is besárgul egy kemény belépő után, bár egy rövid ápolás után mutatja csak fel a lapot Fodor játékvezető.
72'
Bazsó kap jogos sárgát, miután megrúgta Zádorit az oldalvonal mellett. Zádori fájlalja a sípcsontját, de végül folytatni tudja.
69'
Ezúttal mindkét oldal cserél: az Üllésnél a gólszerző Kiss helyére Szilágyi, míg a Bordányban Malatinszki helyett Papdi a pályán.
68'
Egy kapu elé ívelt szabadrúgást Kormos csúsztat kapura a hosszún, de a bal kapufa mellett suhan el a labda.
66'
Újabb hazai csere, Bukniczot Bodré váltja.
63'
Cserél az Üllés is: Zámbó helyét Bazsó Ferenc foglalja el.
59'
Ismét a jobb oldalon tud veszélyeztetni az Üllés: Gyuris Máté ezúttal középre adott, ahol ketten is érkeztek, de sem Buknicz, sem Kiss nem tudott kapura lőni, nem érték el a labdát.
56'
Még a szöglet előtt kettőt is cserél a Bordány: a játékos-edző, Retek Flórián mellett Belaidi is érkezik, Kovács Sándor és Bán Gergő jön le a vendégeknél.
55'
Gyuris Máté előtt adódik az első helyzet: a jobb oldalon ugrott ki a hazai csatár, majd az ötös jobb sarkáról a rövidet célozta meg, de Reguli szögletre ütötte.
51'
Eseménytelenül telnek a második félidő első percei, bár több szabadrúgást, szögletet is elvégezhetett a Bordány, de ezekből sem alakult ki különösebb veszély.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a bordányiak jöttek ki hamarabb a szünetről, úgy tűnik, annak ellenére, hogy vezet az Üllés, Polgár Attila hosszabban értekezett csapatával.
SZÜNET
45+1'
Minimális hosszabbítás után vet véget az első félidőnek a játékvezető, amely után az első lehetőségét gólra váltó Üllés vezet a kapu előtt aktívabb Bordány ellen.
41'
Ezt most bánhatja Malatinszki, a meccs legnagyobb helyzetét hagyta ki! Veres emelte vissza az ötösre a labdát a tizenhatosról háttal a kapunak, passza éppen az üresen érkező Malatinszkit találta meg, aki kapásból belsővel lőtt, de nem talált kaput.
35'
Gyuris Mátéé az első hazai sárga, miután Fodort sodorta el a bal szélen. Azonban a Bordány is begyűjt még egy lapot, mivel Zádori reklamálta a fault után elmaradt retorziót, ugyanis még egyet kapott Fodor.
32'
Gyuris Máté ugrott ki a jobb oldalon egy remek labdaátvétellel, de túl hosszan tolta meg, így a kapuját elhagyó Reguli begyűjtötte a labdát.
30'
Szabó Zsolt csúsztat kapura egy felívelést, de ez sem talál célt. Veszélyesebb a Bordány az utóbbi percekben, de nem tudták megtornáztatni az üllési kapust.
27'
Malatinszki lőhetett a kapuval szemben 18 méterről, ám életerős lökete elkerülte az üllési kaput.
21'
Egy emberként zúdul fel a publikum, miután egy felívelt labdát Lippai Dániel próbálna külsővel tisztázni, ám éppen az érkező Fodor elé teszi le ezzel, de a bordányi nem számított erre, pedig szabadon törhetett volna az üllési kapura. Sok, kemény párharcokkal tarkított eddig a találkozó.
16'
Ez is sárga, Sádt késett egy ütemet a becsúszással Gyuris Mátéval szemben. A majd' 30 méterről járó szabadrúgást Szél küldte kapura, de ezt könnyedén fogta Reguli.
14'
Ez szép volt, Sádt bal oldali szögletét Fodor fejelte 10 méterről a bal felső felé, de Szabó Gergely odaért, és hárítani tudott.
10'
Fodor játékvezető igyekszik megfogni a találkozót, kissé szigorúan már az elején felmutatja a sárgát, a bordányiaktól Szabó Zsolt sárgul be egy belépőt követően.
8'
Fodor Balázs távoli szabadrúgása köt ki jóval Szabó Gergely kapuja fölött. Mezőnyben a vendégek talán aktívabbak, de mégis a hazaiak vezetnek.
6'
GÓÓÓÓL! Máris vezet az Üllés! A hazaiak a saját térfelükről íveltek fel egy szabadrúgást, majd a megcsúsztatott labdát mintegy három méterről, térddel-combbal sodort be a bal alsóba Kiss Márió, előnyben az Üllés, amely gyakorlatilag az első lehetőségét gólra váltotta.
2'
Máris lövéssel fejez be egy akciót a Bordány, ugyanakkor a tizenhatos előterében lecsorgó labdát végül összeszedő Kovács lövése mellé száll.
1'
Fodor játékvezető engedélyt adott, a vendégek kezdték a mérkőzést. Az Üllés feketében, míg a Bordány fehér felsőben, sötét alsóban lép pályára.
16:55 - Az elmúlt napok esőzései után most egészen jó idő fogadta a feleket, bár felhős az ég. A két csapat befejezte a bemelegítést az imént. Az elmúlt két derbit egyaránt az Üllés nyerte, így a Bordányban dúlhat a visszavágási vágy. 16:52 - Köszöntjük olvasóinkat Üllésről, ahol hamarosan kezdődik - ahogy a helyi műsorközlő is fogalmazott - a homokháti El Classico. Szépen gyűlnek a nézők is a helyszínen, sokan jöttek Bordányról is szurkolni a kedvenceknek az idény első bajnokiján. Az ifjúságiak derbijét az Üllés 3-0-ra nyerte. A mérkőzés Fodor Lajos sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Rangadóval kezdődik a megyei másodosztály új idénye: a szomszédos Üllés és a Bordány csap össze a megyekettő vasárnapi játéknapján. Az előző idényben mindkét mérkőzést az Üllés nyerte, amely idegenben 3-1-re, hazai pályán pedig mintegy 600 néző előtt 1-0-ra verte meg riválisát, és végül a második helyen zárta a bajnokságot, de nem élt a feljutás jogával. A Bordány csakúgy, mint egy évvel korábban, ismét hatodik lett, ám a nyári változások után Retek Flórián tanítványai előkelőbb pozíciókat céloznak meg az idei szezon végére, ugyanakkor az üllésiek is a dobogóra törnek a 2015/16-os idényben is. A derbit Kovács Sándor és Lippai Péter személye teszi még érdekesebbé: a két játékos az előző idényben még az Üllést erősítette, azonban a nyáron éppen ahhoz a Bordányhoz igazoltak, amelynek színeiben egykori csapatuk otthonában debütálhatnak vasárnap. Két merész célokat kitűző, szomszédos csapat meccsét rendezik tehát vasárnap, amely remek derbinek ígérkezik rögtön a nyitófordulóban.

FOCIFANOK! Ma délután két ÉLŐ közvetítéssel jelentkezünk számotokra:Újszentiván - Sándorfalva17.00:...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 23.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.