Sport

Labdarúgás: nagy küzdelemben verte a Sándorfalva az újoncot + FOTÓK

Labdarúgás: nagy küzdelemben verte a Sándorfalva az újoncot + FOTÓK

2015. augusztus 23., vasárnap
Labdarúgás: nagy küzdelemben verte a Sándorfalva az újoncot + FOTÓK
ujszentivan-sandorfalvaujszentivan-sandorfalva09_09kf

Kiélezett mérkőzésen egygólos győzelmet aratott a vendég Sándorfalva az Újszentiván ellen a Csongárd megyei I. osztály nyitókörében.

Nagy elánnal kezdtek a vendégek, akik kis híján már a 3. percben megszerezték a vezetést, ám

Széll Kristóf

közeli pöckölését

Weszelovszky Gábor

bravúrral hárította,

Kovács Milán

pedig a kipattanót ajtó-ablak helyzetben a kapufára lőtte.

Antal Róbert

legénysége ezt követően is fölényben futballozott, a hazaiak sem passzpontosságban, sem a gondolkodás gyorsaságban nem tudták felvenni a versenyt riválisukkal. A 23. percben azonban megtörtént a baj:

Márki Kornél

és

Tóth Lukács

összefejeltek egy felugrásnál, végül pedig mindkettejüket mentő szállította el a helyszínről. Fél óra elteltével

Vékes Martin

emelte át Weszelovszkyt, de hiába landolt a hálóban a labda, a játékvezető leshelyzet miatt nem adta meg a találatot. A folytatásban fokozatosan kiegyenlítődtek az erőviszonyok a pályán, a vendégek láthatóan nem tudták kezelni két meghatározó játékosuk kidőlését. A félidő végére még így is a sándorfalviak előtt adódott egy lehetőség, de Vékes éles szögből nem tudta elpasszolni a labdát Weszelovszky mellett. Szünetben beállt az Újszentivába a tavaly 20 gólt termelő

Völgyi Roland

is. Bár a csatár a feljutást követően fontolgatta a visszonulást, végül mégis úgy döntött, hogy segíti a csapatot a megyeegyben is. Hogy a személye milyen sokat jelent az újonc támadójátékában, jól mutatja, hogy az első komoly hazai ziccert is ő hozta össze a meccsen: az 50. minutumban egy jobb oldali beadást vett át mintaszerűen

Kanász-Nagy László

mellett, majd azonnal célba is vette a kapu bal oldalát 14 méterről,

Ábrahám Tamás

azonban egy hatalmas vetődéssel hárítani tudott. Az idő előrehaladtával aztán egyre inkább egyértelművé vált, hogy a találkozó beáll a tipikus egygólos meccsek sorába, a kérdés már csak az volt, melyik gárda lövi be azt a találatot. A kérdés a 81. percben dőlt el, amikor az első felnőtt bajnoki mérkőzést játszó

Antal Richárd

kiválóan tekert középre jobbról, az érkező

Törköly Tamás

csukafejesét pedig nem védhette Weszelovszky. (0-1) A hátralévő időben az Újszentiván igazán komoly lehetőségig már nem jutott el, így az újonc vereséggel kezdte a megyei I. osztályú pontvadászatot. A Sándorfalva a 2. fordulóban, szerdán a Tiszaszigetet fogadja,

Papp Endre

tanítványai pedig Algyőre látogatnak.

Újszentiván, 200 néző
2015. augusztus 23., 17.00
Újszentiván SE
Sándorfalva SK
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Török Tamás • asszisztens: Tihanyi Gábor, Szeri Tamás
0
-
1

Csongrád megyei I. osztály, 1. forduló:

Újszentiván SE - Sándorfalva SK 0-1 (0-0)

Újszentiván, 200 néző. Vezette: Török Tamás (Tihanyi Gábor, Szeri Tamás).

Újszentiván:

Weszelovszky - Gyarmati, Túri (Völgyi - a szünetben), Baktai, Pióker, Illés (Molnár 58', Borbély 65'), Hufnágel, Papp P., Orosházi, Bazsik, Hevesi.

Vezetőedző:

Papp Endre.

Sándorfalva:

Ábrahám - Antal, Kanász-Nagy, Dargó, Márki (Szil 29'), Kovács, Tóth (Visnyei 29'), Kántor, Törköly, Széll, Vékes.

Vezetőedző:

Antal Róbert.

Gólszerző:

Törköly (81').

Sárga lap:

Gyarmati (13'), Hevesi (34'), Bazsik (53'), ill. Márki (19'), Törköly (34'), Kovács (84'). Papp Endre:

"Számunkra ez a 0-1 jó eredménynek számít. Három kezdőjátékosunk még nyaralását tölti, ráadásul most pechesen megint lesérült az első csapatból egy cserénk. Úgy gondolom, még fel kell vennünk a ritmust, ez az egy gól ma megvolt a két együttes között. Ha Völgyi Roland berúgta volna a ziccerét, akkor alakulhatott volna másképp is. Végül egy védekezési hibából kaptuk a gólt, de ennyivel jobb jelen pillanatban a Sándorfalva."

Antal Róbert:

"Két meghatározó játékosunk kiesett 23 perc után, ráadásul mindketten elég komoly sérülést szenvedtek. A srácokat is megviselte ez nyilván, több fiatal is volt a csapatban, akik első megyeegyes bajnokijukon szerepeltek. A meccs tanulsága, hogy a 2. percben az ajtó-ablak helyzetet be kell rúgni, nem pedig az oldalkapufára, és akkor simább mérkőzés lett volna. Tudtam, hogy nehéz lesz, tavaly ugyanígy jártunk a Mártéllyal. Megszenvedtük ezt a mai találkozót, de a három pontot szerencsére nem kell megmagyarázni."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+2'
Vége a mérkőzésnek, nem tudott már egyenlítési lehetőséghez jutni az Újszentiván. A helyzetek számát tekintve összességében megérdemelten nyertek a vendégek.
89'
A játékvezető kettő perc hosszabbítást jelzett.
86'
Vezetése tudatában taktikusan visszaáll az utolsó percekre a Sándorfalva, Vékesék kontrái azonban magukban hordozzák a veszélyt. Az Újszentiván igyekszik presszinget kifejteni, de láthatóan fáradnak a kék mezesek.
84'
Kovács mindenféle sallang nélkül rúgta fel hátulról az őt megelőző Piókert. Villant a lap.
81'
GÓÓÓL!!! Gyönyörű gól! Antal adott be jobbról kiválóan, az érkező Törköly pedig egy csukafejessel mattolta Weszelovszkyt. 0-1!
79'
A beadást Gyarmati nem tudta kellően kapu felé irányítani fejjel védője szorításában.
78'
Kanász-Nagy és Völgyi kölcsönösen rángatták egymást egy felívelésnél, a spori végül utóbbi javára ítélt szabadot - a sándorfalvi tizenhatos sarkánál.
75'
Lehet, hogy Vékes meccslabdát rontott? A sándorfalvi szélső jó ütemben ugrott ki a lesre bazírozó bekkek között, de Weszelovszky kapusnak nem tudott kötényt adni egy az egyes szituációban.
72'
Kovács Milán nem volt rest kapura pörkölni egy 25 méteres szabadrúgást, de a rövidre tartó próbálkozást Weszelovszky magabiztosan ölelte magához.
67'
Rövid időn belül másodszor kellett már szorult helyzetben tisztáznia a sándorfalvi védelemnek. Papp Endre legénysége kezd felülkerekedni riválisán.
65'
Molnár percek óta fekszik az oldalvonalon túl ápolás okán, most pedig Borbély be is állt helyette.
64'
Pióker a hosszú alsóra tekert az ötfős sorfal mellett, de Ábrahám jól olvasta a szándékot és még időben leért kézel.
63'
Na, most aztán kap hideget-meleget a spori a vendégektől: előbb Völgyi indult meg lesgyanús helyzetből, majd Pióker bukott fel Dargó mellett a tizenhatos előterében. Szabadrúgás a szentivániak javára az ítélet.
62'
Kanász-Nagy László nem az a vérmes típus, most mégis figyelmeztette Török bíró, miután a sándorfalvi bekk összefutott egy szögletnél Weszelovszkyval az ötösön belül.
58'
Az egzotikus nevű Molnár Olaf is érkezik a hazaiakhoz - Illés Tibor hagyta el a gyepet.
53'
Bazsik hátulról kézzel lökte fel az őt megelőző Vékest. Ezért is járt a lap.
52'
Antal jobbról érkező beadása kis híján megviccelte Weszelovszkyt, a kapusnak nyújtóznia kellett, hogy kitolja a léc alól az élesen csapódó labdát.
50'
Mekkora védés?! Éppen Völgyi vett át mesterien egy jobbról érkező beadást Kanász-Nagy mellett, majd a következő mozdulattal azonnal tüzelt is 14 méterről. Ábrahám óriási reflexmozdulattal tolta ki a kapufa mellé tartó kísérletet.
46'
Túri már nem jött ki a második félidőre, Völgyi Roland helyette a pályán. A frissen beállt csatár a feljutást követően fontolgatta a visszavonulást, ám az újszentivániak örömére végül úgy döntött, a megyeegyben is segíti a társakat játékával.
46'
Folytatódik a meccs, Papp Endre egyet változtatott a szünetben.
SZÜNET
45+4'
Vége az első félidőnek, amely során eleinte jobb futballt nyújtottak a vendégek, de a Tóth Lukács, Márki Kornél páros kiválásával nehezen találja a játékát Antal Róbert alakulata. A vendéglátók lelkesen, de sok esetben túl pontatlanul játszanak egyelőre.
45'
Dargó lépett be középen a támadásba, Vékest indította a balon, aki viszont éles szögből nem tudott túljárni Weszelovszky eszén.
45'
Török sporttárs négy perc hosszabbítást jelzett.
44'
Baktai szépen húzta meg a szélét, a beadás is jó helyre ment, de középen Illés Tibor lökött a fejes közben. Kifelé jár a szabadrúgás.
40'
Kezdenek türelmetlenné válni a hazai játékosok, mostanra már egymással pörölnek. Való igaz, hogy az Újszentiván támadójátéka egyelőre hagy kívánnivalót maga után.
36'
Kántor nagyon rossz helyen, saját térfele közepén adott el egy labdát. Baktai próbált vele meglódulni a szél felé, de a túlerőben lévő védők között nem talált társat a lapos centerezése.
34'
Sajátos eset: Hevesi és Törköly rúgott össze, majd utóbbi kakaskodni kezdett. A vitát a kékmezesek játékosa egy kisebb taslival zárta le. Végül mindketten sárgát kaptak.
32'
Kovács mélységi kiugratásánál most nem volt lesen Vékes, ezúttal viszont a kaput nem találta el ziccerben. Mentségére szóljon, egy szentiváni ott lihegett a nyakában végig, nem volt könnyű helyzetben.
30'
GÓÓ... Illetve szabadrúgás kifelé. Szil indítását Vékes emelte a hálóba Weszelovszky felett, de közben már szólt a síp lesállás miatt.
29'
Szil és Visnyei érkezett a sérültek helyett, folytatódik a meccs.
25'
Komolynak tűnik a baj, mentőt is kell hívni.
23'
Ez csúnya volt! Tóth Lukács és Márki Kornél fejelt össze egy felugrásnál, mindketten a földön maradtak az esetet követően. Ápolás miatt áll a játék.
19'
Hátul passzolgattak a látogatók, Márki azonban meglehetősen szűken kapta az átadást a balon. Végül késve lépett oda az őt megelőző Túrinak, amiért a játékvezető felmutatta a sárgát.
17'
A sándorfalviak egyelőre gyorsabbak fejben, és pontosabb is a passzjátékuk, így ők dominálnak a mezőnyben.
15'
Egy veszettnek tűnő felívelésnél Vékes homorított nagyot őrzője szorításában. Büntetőt reklamálnak a vendégek, de meglátásunk szerint szigorú ítélet lett volna ezúttal a tizenegyes.
13'
Gyarmatié az első sárga egy elkésett belépő nyomán - Törköly volt a szenvedő fél.
10'
Gyarmati durrantott rá kapásból, dropból egy keresztlabdát a tizenhatos sarkától. A lövésből kijövő külsős csavar végül elsodorta a labdát a kaputól.
10'
Rögtön az elején igyekszik magához ragadni a kezdeményezést a Sándorfalva, Antal Róbert tanítványai gólveszélyesen, támadólag lépnek fel.
7'
Weszelovszky Gábor ismét! Márki fineszesen a kapura tekert balról egy szögletzászlóhoz közeli szabadrúgást. A kapusnak résen kellett lennie a rövidre csapódó kísérletnél.
3'
Mi maradt ki?! Széll szerzett labdát az újszentiváni tizenhatoson belül, majd egy befelé csel után a hosszú alsó felé pöckölt. Weszelovszky hatalmas bravúrral hárított, a kipattanót pedig Kovács Milán 8 méterről ajtó-ablak helyzetben a kapufa tövére passzolta.
1'
Útján a labda, elkezdődött a mérkőzés. A kék mezes hazaiak hozták játékba a bogyót, a vendégek piros-kék fekete csíkos felsőben, fekete alsóban szerepelnek.
16.50: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Még a nap is kisütött Újszentivánon, így egyrészt szép időben csaphatnak össze a csapatok, másrészt viszont a felszálló pára okán meglehetősen fülledt lesz a levegő. A mérkőzés Török Tamás sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

A hétvégén elkezdődik a labdarúgó Csongrád megyei I. osztály 2015/2016-os szezonja. Újszentivánon máris egy több szempontból is érdekes összecsapást rendeznek, hiszen a hazaiak közel hét év után, 2008. november 16-át követően játszanak ismét megyeegyes bajnokit. A 2008/2009-es idény őszi etapja után ugyanis visszaléptek a például Drágity Dusánnal, Dóra Jánossal, vagy éppen a jelenlegi edzővel, Papp Endrével felálló szentivániak. Az ellenfél ráadásul éppen az akkori bajnok Sándorfalva lesz a mostani első megmérettetésen. Antal Róbert alakulata a nyáron nagy mértékben kicserélődött, a távozó légiósokat főként fiatal labdarúgók váltották, ám a nevek alapján így sem tűnnek gyengének a sándorfalviak. A vendéglátók is csak erősödtek az átigazolási időszakban, hiszen a megyei II. osztály tavalyi negyedikjétől senki sem távozott, ugyanakkor többen is érkeztek. Izgalmas összecsapást ígér tehát a két együttes találkája. A megyei I. osztály átigazolási adatbankját teljes egészében ide kattintva böngészheti!

FOCIFANOK! Ma délután két ÉLŐ közvetítéssel jelentkezünk számotokra:Újszentiván - Sándorfalva17.00:...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 23.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.