Sport

Labdarúgás: négyet lőve lépett tovább a Szentes + FOTÓK

Labdarúgás: négyet lőve lépett tovább a Szentes + FOTÓK

2015. augusztus 16., vasárnap
Labdarúgás: négyet lőve lépett tovább a Szentes + FOTÓK
szentesi_kinizsi_ujszentivan35_gs_kerepeczki

Az átalakult Szentes 4-1-re múlta felül a megyeegy újoncát, Kerepeczki Csaba kiváló játékkal tért vissza a Kurca partjára.

Szentes, 350 néző
2015. augusztus 16., 17.00
Szentesi Kinizsi SZITE
Újszentiván SE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Barta Norbert István • asszisztens: Gáleg Ferenc Lajos, Kőhalmi Attila.
4
-
1

Labdarúgó SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa, 1. forduló:

Szentesi Kinizsi SZITE - Újszentiván SE 4 - 1 (1-0)

Szentes, 350 néző. Vezette: Barta Norbert István (Gáleg Ferenc Lajos, Kőhalmi Attila).

Szentes:

Kotvics-Varga (Gömöri, 60') - Vincze, Török, Légrádi (Tóth, 69'), Szeles, Szűcs, Gránicz (Lekrinszki, 53'), Kerepeczki (Lázár, 84'), Molnár, Lőrincz (Kovács, 60'), Orovecz.

Játékos-edző:

Koncz Zsolt.

Újszentiván:

Weszelovszky - Godó (Temesvári, 44'), Gyarmati (Túri, 69'), Papp, Hufnágel, Orosházi, Illés, Pióker Tibor, Baktai, Hegyesi, Pióker Tamás (Keresztes, 69').

Vezetőedző:

Papp Endre.

Gól:

Kerepeczki (10', 51'), Vincze (65'), Lekrinszki (76') ill. Temesvári (83')

Sárga lap:

Online közvetítésünk

VÉGE
90+1'
Vége, Barta lefújja, a következő körbe jutott a Szentes, amely magabiztos játékkal lépett tovább. Egy remek kupameccset vívott a két együttes, az Újszentiván bizonyította alkalmasságát a megye I. osztályú tagságra, de ma búcsúzni kényszerült a kupasorozattól.
88'
A Szentes most már főleg a védelem mögé felívelt labdákkal operál, és a fáradó ellenféllel szemben van is keresnivalója ilyen módon, de eddig vagy a partjelző állította meg a hazai akciókat, vagy pedig hiba csúszott a további megoldásokba.
84'
Lehívja a meccs legjobbját Koncz Zsolt: vastaps kíséretében jön le a pályáról Kerepeczki, akit Lázár Dávid vált a hazaiaknál.
83'
GÓÓÓÓL! Ott a megérdemelt szépítés! Temesvári majdnem középről, kicsit jobb oldalról lőhetett szabadrúgást mintegy 23 méterről, és remekül csavart a kapuba, Gömöri erről lemaradt, így megszerzi a becsületgólt az Újszentiván, 4-1!
76'
GÓÓÓÓL! Kerepeczki nagyot játszik, két gólja mellett második gólpasszát osztja ki, így mind a négy gólban szerepet vállal! Elképesztően pontosan ad középre jobb oldalról, egészen az alapvonalról, ahol az érkező Lekrinszki három méterről fejelhet, Weszelovszky tehetetlen volt, ezzel már 4-0.
72'
Közel járt a szépítéshez az Újszentiván: Temesvári kígyózott el a jobb oldalon, mindenkin átverekedte magát, majd az ötös sarkáról a rövid sarkot célozta meg, de az oldalhálóban kötött ki a lökete.
69'
Mindkét fél cserél: a Szentesben Légrádit Tóth váltja, míg az Újszentivánnál Pióker Tamás és Gyarmati jön le, helyettük Túri és Keresztes a továbbiakban.
67'
Maradt lendületben a Szentes: Orovecz kavarta meg a vendégek jobb oldali védelmét, majd alig hét méterről, éles szögből kapura szúrta a labdát,de Weszelovszky bele tudott kapni a lövésbe.
65'
GÓÓÓÓL! Újszentiváni találat helyett itt az újabb szentesi gól! Szeles a jobb oldalról, remek ütemben adott középre, ahol Orovecz lövését blokkolták, ám így is csak centikkel suhant el a jobb kapufa mellett. A sarokrúgást átívelték a hosszúra, ahonnan Kerepeczki okosan visszatette, az érkező Vincze pedig hat méterről a kapuba fejelt, ezzel valószínűleg eldöntötte a meccset, 3-0!
64'
Kétgólos előnyének birtokában magabiztosan játszik a Szentes: a hazaiak játéka pontosabb is jelenleg az ellenféléhez képest. Ahhoz, hogy az Újszentivánnak még legyen esélye a továbbjutásra, gyorsan kellene találnia egy gólt...
62'
Ez nem sokon múlt, Pióker Tibor indítása csak nagyon kevéssel nem lett jó a meginduló Orosházinak, aki ziccerben léphetett volna ki a szentesi védelem mellett, de egy picit rövid lett a társ labdája.
60'
Újabb két változtatás a hazaiaknál: a kapuba érkezik Gömöri Zoltán, aki Kotvics-Vargát váltja, míg a mezőnyben Lőrincz helyét Kovács foglalja el a folytatásra.
58'
Hufnágel marad lent a vendégeknél, miután egy fejpárbaj után fájlalja a fejét, de végül kisebb ápolás után folytatni tudja a játékot a vendégek játékosa.
57'
A második gól megfogta kicsit a vendégeket, így a Szentes jóval könnyebben tudja átjátszani az újszentiváni középpályát, és könnyebben jut el a kapuig.
53'
A gól után cserél a Szentes: Gránicz számára véget ér a találkozó, a helyére Lekrinszki áll be a hazaiaknál.
51'
GÓÓÓÓÓL! Kerepeczki dupláz, kettő-null a Szentesnek! A vendégek védelmének bal oldalát tudták most megbontani a szentesiek, Orovecz így az alapvonalig jutott, majd onnan középre ívelt, az érkező Kerepeczki pedig közelről a harmadik lehetőségét már nem hibázza el, és befejeli a labdát, 2-0!
49'
A második félidei első lehetőség a vendégeké: Baktai szabadrúgásból ívelte a kapu elé a labdát a jobb oldalról, Kotvics-Varga azonban remekül lépett ki a kapujából, és az érkező vendég csatárok elől begyűjtötte a labdát, jól élt együtt most a játékkal a hazai kapus.
46'
Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.
SZÜNET
45+2'
Itt az első félidő vége, amely lüktető, jó iramú játékot hozott. A Szentes egy szöglet után megszerezte a vezetést, és bár ezt követően mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, Kerepeczki találatával 45 percet követően vezetnek a hazaiak.
45+1'
Még a szünet előtt egy jó helyről járó szabadrúgást végezhet el az Újszentiván: elsőre kiugrik a szentesi sorfal, így újravégezteti Barta játékvezető a szabadrúgást: Orosházi azonban mintegy 24 méterről megeresztett, életerős lövése a sorfalban hal el, ebben talán több volt.
45'
Ezúttal a vendégek előtt adódik ziccer: Baktai lép ki a jobb oldalon a védők mellett egy mélységbe belőtt labdával, majd a kapuját messze elhagyó Kotvics-Varga kapusba lövi helyzetét, ez nagy egyenlítési lehetőség volt!
44'
Godó nem tudja folytatni, még az első félidőben cserélnie kell Papp Endrének, Temesvári érkezik a vendégeknél.
43'
Godó biceg le a pályáról, aki egy párharcot követően maradt lent, úgy tűnik, nem tudja folytatni az újszentiváni a játékot.
42'
Megint Kerepeczki! Újabb 100%-os ziccert puskáz el a hazaiak játékosa, aki ezúttal a jobb oldalon ugrott ki, és megint farkasszemet nézhetett Weszelovszkyval, ezúttal át akarta emelni a kapust Kerepeczki, de nem tudta ezt kivitelezni megfelelő ívben, így a vendégek kapusa könnyedén húzta le a labdát.
40'
Mit hagyott ki Kerepeczki! Ez ajtó-ablak helyzet volt, miután az újszentiváni lestaktika most nem működött, így Lőricz senkitől sem zavartatva ugrott ki, és vezethette Weszelovszkyra a labdát, és bár a hazai játékosnak ideje és tere is lett volna arra, hogy túljárjon a kapus eszén, éppen Weszelovszkyba gurította a labdát, ez óriási lehetőség volt a 2-0-hoz, de kimaradt.
37'
Változás a játék képében, hogy kissé váratlanul visszább állt a Szentes, talán ezzel akarják kicsit kicsalogatni a vendégeket, akik feljebb is tolták a védekezésüket, és továbbra is Baktaira építik támadójátékukat, aki szinte minden támadásban részt vesz.
33'
Meddő szentesi mezőnyfölény az utóbbi percekben, amit kontrákkal próbál megtörni a vendég együttes, az újszentivániak Baktaira építik a kontratámadásaikat, egy ilyen végén ígéretesen is indult meg Baktai, de kivárt a beadással a támadó, így a centerezés helyett végül csak egy szögletet tudott kiharcolni.
29'
Továbbra is igen lüktető a mérkőzés, a két csapat felettébb motiváltan lépett pályára a mai kupameccsen, ami az idő előrehaladtával sem múlik.
23'
Változott a játék képe, már inkább a Szentes játszik fölényben, a hazaiktól főleg Orovecz aktív, aki a bal oldalon többször is a védelem mögé tudott kerülni,de eddig a beívelésekkel nem volt szerencséje.
19'
Egyik csapatról sem mondható el, hogy idény eleji formában játszana, mindkét csapat nagy lendülettel és nagy ambíciókkal vetette bele magát a mai mérkőzésbe, amit így egy igazán élvezetes meccset láthat eddig a szép számú nézősereg.
16'
Ismét Baktai veszélyeztet a vendégektől: remekül ugrott ki a védők közül az újszentiváni játékos, de éppen akkor lopták le a lábáról a labdát, amikor az már lövésre lendült volna.
10'
GÓÓÓL! Vezet a Szentes! Kerepeczki góllal tér vissza Szentesre, miután egy remek jobb oldali, az ötösre belőtt szöglet után csak megcsúsztatni tudja a vendég védelem a labdát, a hosszún kiváló ütemben érkező Kerepeczki pedig közelről a bal alsó sarokba küldi a labdát, máris előnyben a hazaiak!
5'
Az első lehetőség az Újszentiváné! Baktai indul meg bátran, majd a kapu előteréhez érve akár lőhetett is volna, de önzetlenül inkább passzolt, ezzel viszont oda lett a helyzet.
3'
Mindkét csapat bátran, támadószellemben kezdi meg a mérkőzést, igazi kupacsatára lehet kilátásunk a mai mérkőzésen, a hőség ellenére sem "lazsálnak" a játékosok.
1'
Elkezdődött a találkozó.
17:02 - A megye egyik legtehetségesebb ultratábora már javában bemelegített a mérkőzés előtt, szép számú nézősereg jött össze Szentesen az idényrajtra. A Kinizsi piros felsőben, fekete nadrágban, míg az Újszentiván kék szerelésben lép ma pályára. 16:57 - Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a kupamérkőzés! A hazai ultrák már hangolnak, a két csapat pedig mindjárt érkezik a pályára a tikkasztó hőségben! A mérkőzés Barta Norbert István sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Nagy átalakuláson esett át a nyáron a Szentesi Kinizsi: bár a tizenötödik, kieső helyen végzett az előző szezon végén a Csongrád megyei I. osztályban a Szentesi Kinizsi TE, azonban ennek ellenére is a megye legmagasabb ligájában kezdheti meg a gárda a 2015/16-os évet, a csapathoz pedig hazatért az élvonalbeli rutinnal is rendelkező Koncz Zsolt, aki játékos-edzőként segíti nevelőegyesületét, mellette pedig 7 játékos is érkezett a gárdához, amelynek a vasárnapi lesz az első tétmérkőzése. Az Újszentiván is először lép pályára éles találkozón a felkészülési időszakot követően, Papp Endre tanítványai bár a negyedik helyen végeztek a megyekettő előző szezonjában, azonban mégis a megyei élvonalban kezdhetik meg az őszt. A nyári változások következtében hat új játékos érkezett a gárdához, amely a biztos bentmaradást tűzte ki maga elé célként az új idényben. A két gárda, amely az előző kupaidényben egyaránt az első fordulóban búcsúzott (a Szentes Mórahalmon, míg az Újszentiván a Fábiánsebestyén ellen kapott ki) a bajnokságban majd november közepén találkozik ismét - ezúttal azonban egyikük biztosan ott lesz a második fordulóban. A szabályok értelmében a találkozón nincs hosszabbítás, döntetlen esetén azonnal büntetőpárbajra kerül sor.

FOCIFANOK! Igazi kupacsemegével szolgálunk számotokra délután 17 órától kezdődő ÉLŐ közvetítésünkben: a Szentes az Újszentivánt fogadja - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=559807

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.