Sport

Labdarúgás: Centikre állt a győzelemtől a Szeged-Grosics a nyitányon + FOTÓK

Labdarúgás: Centikre állt a győzelemtől a Szeged-Grosics a nyitányon + FOTÓK

2015. augusztus 1., szombat
Labdarúgás: Centikre állt a győzelemtől a Szeged-Grosics a nyitányon + FOTÓK
szeged_2011_gyirmot50_gs

A másodosztály nyitófordulójában a bajnoki címre is esélyesnek tartott Gyirmót ellen lépett pályára a Grosics Akadémián a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely három alkalommal is csak centikre állt attól, hogy gólt szerezzen, de meg kellett elégednie a döntetlennel.

Azt a Gyirmótot fogadta a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amelyet a legtöbben a bajnoki tabella első két helyének valamelyikére várnak a szezon végén. A kék-feketéknél több debütáló is volt a szezonnyitón, többek között a vezetőedző,

Klausz László

is most ült először a Szeged-Grosics kispadján, de a kezdőben debütált a nyáron a Békéscsabától szerződtetett duó,

Balogh Miklós

és

Király Patrik

is, valamint a kispadon kapott helyet

Áchim Ádám

és

Andorka Péter

- ugyanakkor térdsérülése miatt hiányzott a tavalyi házi gólkirály,

Germán Tamás

. Ezáltal

Oláh Lórántra

került a csapatkapitányi karszalag a találkozón, amelyet nagyon jól kezdett a Szeged-Grosics: főleg

Szabó Péter

indításai után alakult ki veszély a gyirmóti kapu előtt, de ezekre rendre jó ütemben mozdult ki

Sebők Zsolt

. A tizedik percben Király Patrik előtt adódott az első komoly lehetőség: távoli lökete ugyanakkor a felső kapufán csattant. Hét perccel később nem sok hiányzott ahhoz, hogy egy duplával debütáljon Király Patrik: a középpályás lapos lövése ezúttal a kapufa tövén kötött ki, ha kicsivel több szerencséje van a csapatnak, bő negyed óra után már kettő-nullra vezet... Huszonöt perc elteltével lőtt először kapura a Gyirmót, de

Paku

lövése jóval

Szántai

kapuja felett kötött ki,

Kiss Máté

szabadrúgása jóval veszélyesebb volt, de Szántai szép mozdulattal tolta ki a labdát a léc alól. A folytatás is inkább a Szeged-Grosicsé volt, de egyik lehetőségből sem tudtak gólt szerezni

Oláh Gergőék

, így 0-0-al fordultak a felek. A szünet után valamelyest változott a játék képe, kissé eseménytelenebb negyed óra után a korábbi NB I-es gólkirály,

Simon Attila

próbálkozását kellett védenie Szántainak a jobb alsó elől, majd a Gyirmót feljavult, Simon Attila azonban másodjára sem tudta mattolni Szántait. Húsz perccel a vége előtt

Hegedűs Martin

az öltözők felőli kapu keresztlécét is megzörgette, így már három kapufánál járt a Szeged-Grosics, azonban ez sajnos nem ért egy gólt sem. Kemény negyed óra várt Klausz László tanítványaira, hiszen

Tóth Gábor

megakasztott egy gyirmóti kontrát egy szegedi szabadrúgás után még az ellenfél tizenhatosánál: határozott faultja viszont

Gyarmati II Tibornál

rögtön pirosat ért, így emberhátrányba került a csapat. Ennek ellenére meccslabdája a Szeged-Grosicsnak volt: csupán két védőre vihette a labdát az Oláh Gergő-

Andorka Péter

-

Berde István

hármas, de ebből sem született gól - mint ahogy

Tóth Norbert

is jó egy méterrel fölé lőtt tíz méterről. A végére mindent egy lapra tett fel a Gyirmót, folyamatosan ívelték előre a labdákat a vendégek, de a Szeged-Grosics védelme betonbiztos volt, és állta a sarat: így végül gól nélkül zárt a Gyirmót ellenében a gárda. A meccs képe alapján talán a győzelem sem lett volna túlzó a Szeged-Grosics számára, de a három kapufánál egyszer sem "jó irányba" pattant a labda. A Szeged 2011-Grosics Akadémia a következő fordulóban jövő szombaton 17.30-tól a Balaton partjára látogat, ahol a siófok vendége lesz.

Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző
2015. augusztus 1., 17.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Gyirmót FC Győr
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Gyarmati II Tibor • asszisztens: Pápai Zoltán, Máyer Gábor.
0
-
0

Labdarúgó NB II., 1. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Gyirmót FC Győr 0-0

Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Pápai Zoltán, Máyer Gábor)

Szeged-Grosics:

Szántai - Szabó P., Balogh M., Tóth, Mészáros, Oláh G., Geiger (Pászka, 61'), Hegedűs (Berde, 79'), Zelenyánszki, Király, Oláh L (Andorka, 68').

Vezetőedző:

Klausz László.

Gyirmót:

Sebők - Nagy, Balogh B., Simon Attila, Völgyi, Simon András (Tóth N., 68'), Vass, Lázár, Kiss, Paku (Bohner, 83').

Vezetőedző:

Bene Ferenc.

Gól:

Sárga lap:

Mészáros (13'), Oláh G. (62'), Hegedűs (67') ill. Paku (53') Simon Attila (72')

Kiállítva:

Tóth G. (75') Klausz László:

"Meg vagyok elégedve az első mérkőzésemmel, mert maximálisan azt a játékot hozták a játékosaim, amit a rövid felkészülés alatt gyakoroltunk. Egy bajnokaspiráns csapat ellen, még akkor is, ha hazai pályán játszottunk, úgy lehozni a mérkőzést, hogy gyakorlatilag alig volt helyzete az ellenfélnek, ráadásul még nekünk volt 4-5 komoly helyzetünk, ez mindenképpen bizakodásra ad okot. Az a filozófiám, hogy mindig a következő mérkőzésre készüljünk, ezért Siófokon nyerni szeretnénk."

Bene Ferenc:

"Az első félidőben megengedhetetlen mentalitással léptünk pályára, ezért a hazai csapat uralta a játékot. A második félidőben koncentráltabbak játszottunk, és ezért javult a játékunk. Egyik csapat sem tudott olyan támadójátékot bemutatni, amely gólt eredményezett volna."

Online közvetítésünk

90+4'
Vége, a játékvezető lefújja, egy pontot, de talán többet is megérdemelt ma a Szeged-Grosics, amely végig jól küzdött, és jóval több lehetősége is volt ellenfelénél.
90+2'
Nyom a Gyirmót, folyamatosan ívelik be a labdákat a vendégek, de mindig hárít a Szeged-Grosics védelme.
90+1'
Három percet hosszabbít a játékvezető - ennyit kell még kibírni.
86'
Ezt megköszönhetjük Tóth Norbertnek: egy felívelt szabadrúgás után lecsorog a labda, amit a csereként beállt csatár kapásból, 13 méterről ballal jócskán fölé küld. Folyamatosan jönnek előre a gyirmóti labdák, nem cifrázzák a vendégek.
83'
Változtat Bene Ferenc is: Paku helyett Bohner a pályán a vendégeknél.
81'
Ez most lehet, hogy meccslabda volt... csupán két gyirmóti állt szemben Oláh Gergővel, Berdével és Andorkával, végül utóbbi lapos indítása Berde felé rövid lett, így elérte Balogh Béla.
79'
Érdekes, elsőre Oláh Gergő mezszámát mutatta fel a negyedik játékvezető, majd végül Hegedűst hívta le a pályáról Klausz László, a helyére érkezik Berde.
78'
Cserélni fog Klausz László, az imént már Berde be is állt volna, de végül később változtat a Szeged-Grosics mestere. Annyit azért megjegyeznénk, a vendégek élvezik a bíró kisebb támogatását a kétes szituációkban is.
75'
KIÁLLÍTÁS! Abszolút nem volt a meccsben, de Tóth Gábor kiáll, egy szegedi az iménti szabadrúgás után maradt elöl a védő, majd megakadályozott egy gyirmóti kontrát az ellenfél tizenhatosán belül: bár határozott volt, de ezért a piros elég erős ítéletnek tűnik... Nehéz negyedóra következik.
73'
Simon Attila kap lapot, miután hátulról lép oda Hegedűsnek.
70'
Hát ez elképesztő, harmadik kapufa! Hegedűs tart meg remekül egy labdát, majd kapura fordul, és majdnem kettétöri a felső lécet - de egyelőre még mindig gólra játsszák ezt a játékot.
68'
Mindkét csapat cserél: Oláh Lóránt helyett Andorka érkezik a Szeged-Grosicsba, így Szántaira kerül a csapatkapitányi karszalag, míg a Gyirmótban Simon András helyére Tóth Norbert érkezik.
67'
Hegedűs kap sárgát utólag egy korábbi belépő miatt.
66'
Ezt most megúsztuk, kétszer is éppen a vonalról csípte el Vass Patrik, majd indította Simont, aki egy átvétel után a az ötösről lőtt volna, de Balogh Miklós blokkolta lövését.
62'
Oláh Gergő csúszott oda keményen Pakunak, a belépőért sárgát kap a szegediek középpályása. Paku egy rövid ápolás után folytatja a játékot.
61'
Klausz László változtat először: Geiger számára ér véget a meccs, őt Pászka váltja.
59'
Szántai ér le a jobb alsóra, miután egy bal oldali szabadrúgást ívelnek fel a vendégek a jobbon érkező Simon Attila felé, aki kapásból lő, de a jobb alsó elől kiüti a labdát Szántai.
57'
Oláh Lóránt lő mellé alig 12 méterről, miután egy remek csel után a tizenhatos bal sarkától befele tör, de jobb lábas lövése elkerüli a bal kapufát.
53'
Pakué az első vendég sárga: a gyirmóti kaputól jó 20 méterre rántja le Hegedűst, jó helyről végezhet el szabadot a Szeged-Grosics: Szabó Péter bombája azonban a sorfalban hal el.
52'
Az első félidőhöz képest kissé megváltozott a játék képe, jóval többet van a labda a középpályán, egyelőre helyzet nélkül a csapatok a szünet után.
45'
A szünetben nem volt csere, folytatódik a mérkőzés, a Gyirmót kezdett.
SZÜNET
45'
A játékvezető nem hosszabbít az első félidő végén: a Szeged-Grosics bátran, harcosan játszik, és helyzetei alapján ha 2-0-ra vezetne, az sem lenne túlzás, ugyanakkor egyelőre egyik lehetőséget sem tudták gólra váltani Oláh Lóránték. A Gyirmótnak kevés helyzete akadt az első 45 percben, többnyire a Szeged-Grosics irányítja a játékot.
45'
Ez sem volt csúnya, egy bal oldali bedobás után Hegedűs fordul le a védőjéről, majd középre ad, de Király 12 méterről leadott lövésébe belelép Balogh.
42'
Ez igen, Szabó Péter kiváló csellel hagyja ott Kiss Mátét, de indítása egy picivel, de hosszú lett Király Patriknak.
39'
Ej, de kár ezért! Völgyi szabadrúgását húzza le Szántai, aki egyből indítja Hegedűst, három a három ellen vihetik a labdát a szegediek, Hegedűs ki is ugratja Oláh Lórántot, de az ígéretes kontrát a partjelző megakasztja intésével. Les miatt jöhet a Gyirmót.
35'
Továbbra is a Szeged-Grosics irányít: Zelenyánszki bal oldali beadását Balogh Béla csúsztatja szögletre Geiger elöl. A sarokrúgás után kifele ítél szabadrúgást a játékvezető.
29'
Szántai először avatkozik közbe, Kiss Máté bal oldali szabadrúgását tolja ki a léc alól. Válaszként Hegedűs lőhet a tizenhatos bal sarkáról, de egy méterrel fölé durrant.
26'
Oláh Gergő is bátran vállalkozott: egy lecsorgó labdát mintegy 35 méterről tűzött rá kapásból, alig fél métert tévedett, jön is a taps a nézőktől.
24'
Nagy felhördülés övezi a Gyirmót első kapuralövését: Tóth Gábor vesztett labdát megindulása után, majd Simon Attila gurított vissza Pakunak a tizenhatos előterébe, ám a gyirmóti ballal tesztelte a labdafogó háló tetejét.
21'
Ez is centiken múlt... Király Patrik ezúttal egy jobb oldali remek beadással jelentkezett, centerezéséről azonban alig maradt le az ötös bal sarkánál üresen álló Oláh Lóránt.
17'
Hát ilyen van?! Megint kapufát rúg Király! Geiger kiváló labdát ad Oláh Lórántnak, akinek kicsit lecsúszik a lekészítése Király felé, de végül egy csel után 18 méterről kapura lőtt Király, ezúttal pedig a jobb kapufa tövét találta el. Kis szerencsével már 2-0...
13'
Mészárosé az idény első sárgája, miután csúnyán rácsúszott Pakura, jogos a lap.
12'
Klausz László reklamál hevesen, miután lefújták Geiger labdaszerzését a tizenhatos előterében: ha nem fúj a bíró, bizony csak Sebők állt volna Geigerrel szemben...
10'
Úh! Ez centiken múlt, Király Patrik bátran kapura lőtt mintegy 20 méterről, távoli bombája pedig a felső lécről vágódott a játéktéren kívülre. Nem sokon múlt, hogy góllal debütáljon a Szeged-Grosics új játékosa.
7'
Megint egy Szabó Péter-Oláh Lóránt összjáték, a szélső indítása azonban csak egy picit lett hosszú a jobboldalon, így elcsípte azt Lázár. Harcos, agresszív a Szeged-Grosics.
4'
Szabó Péter ugratja ki egy 40 méteres labdával Oláh Lórántot, de Sebők jól jön ki a kapujából, és lehúzza a labdát a csatár elől.
2'
Az első taps máris érkezik Klausz László részéről: egy bal oldali akció végén Zelenyánszki lapos beadásába lép bele az érkező Oláh Lóránt előtt a vendég védő.
1'
Oláh Lóránték kezdték a meccset. A Gyirmót tiszta sárgában, míg a Szeged-Grosics kék felsőben, fekete nadrágban debütál.
17:21 - Az összeállításokat tekintve a Szeged-Grosicsban bemutatkozik a nyári igazolások közül Balogh Miklós és Király Patrik, míg Andorka Péter és Áchim Ádám a kispadon foglal helyet a kapus Molnár F. Tamás, Berde István, Pászka Lóránd, Vladimir Veselinov és Zabari Dávid mellett. A vendég Gyirmótnál a szegedi Völgyi Dániel kezd, akárcsak a nemrég az MTK-tól igazolt Vass Patrik, és a korábbi gólkirály, Simon Attila is. 17:17 - Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged-Grosics idénynyitó bajnokija. Kiváló futballidő fogadta a csapatokat, és a pálya talaja is remeknek mondható. A mérkőzés Gyarmati II Tibor sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

A Gyirmót ellen kezdi az új szezon küzdelmeit a Szeged-Grosics, Klausz László debütál a kispadon.http://szegedma.hu/?p=556828

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.