Sport

Labdarúgás: bajnoki címre törne Szántó Dániel a Szentmihállyal

Labdarúgás: bajnoki címre törne Szántó Dániel a Szentmihállyal

2015. augusztus 17., hétfő
Labdarúgás: bajnoki címre törne Szántó Dániel a Szentmihállyal
szvse_tape21_gs

Az átigazolási szezon egyik legnagyobb fogása nem tervez hosszú távra a megyei másodosztályban, de ez nem feltétlenül hozna magával egy újabb klubváltást – Szántó Dániellel, a St. Mihály FC újonnan igazolt tehetségével beszélgettünk.

Így változott a St. Mihály FC kerete nyáron

Távozott: Ács Sándor (FK 1899 Szeged II.), Répás Sándor (Csólyospálos FSE). Érkezett: Bacsa András (külföldi munkavállalás után), Bakai Péter, Balog Imre, Fábián-Saleh Houssam, Szécsi Tibor (mindannyian L-IT SZEAC-Gyálarét), Csányi Endre (KEAC), Jani Levente (külföldi munkavállalás után), Kis Levente (Szegedi VSE U19), Kohlrusz Oszkár (Komlósi Trans Baktó SC), Szántó Dániel (Tápé ESK).

„A SZVSE-től igazoltam a Tápéhoz az előző nyáron, ami akkor egy jó döntésnek tűnt. Végül egy nagyon erős gárda jött össze a szerb légiósokkal kiegészülve, és szembesülnöm kellett azzal, amivel még életemben addig nem nagyon: nem számítottak rám standard kezdőként. Dolgoztam rendesen, elvégeztem a munkát, de ezt a helyzetet nem igazán tudtam kezelni. Meg kellett küzdenem a helyemért, amikor pedig megkaptam a lehetőséget, nem tudtam vele élni” – beszélt portálunknak az elmúlt szezon nehézségeiről a 2013-ban „A szegedi labdarúgás jövőjéért”

díjjal kitüntetett

játékos. A középpályás összesen tizenhét alkalommal lépett pályára a megyeegy későbbi ezüstérmesénél, ebből mindössze négyszer a kezdőcsapat tagjaként. Az idény végén pedig már a tápéiak fiókcsapataként működő Gyálarét mérkőzéseit látogatta, ahol tíz találkozón szerepelt a megyei II. osztályban. „Az érettségi időszak alatt valamilyen szinten besokalltam, ezért úgy döntöttem, nem összeveszve persze a vezetőséggel, vagy

Paksi Péterrel

, hogy az utolsó nyolc-tíz fordulót már nem szeretném idegeskedéssel tölteni” – mutatott rá a menet közbeni váltás okára. Hozzátette, bár a nyáron lett volna lehetősége maradni az újjáalakuló Tápénál, végül mégis úgy határozott, új csapatot keres a folytatásra.

tape-szvse_mj-028

„Volt több megkeresésem is, de

Pista bával

(Berki István, a St. Mihály FC vezetőedzője – a szerk.)

már dolgoztam együtt a SZVSE-nél. Őt pedig nagyon szeretem mind edzőként, mind emberként. Való igaz, ez így egy osztályváltást jelent lefelé, és nem így terveztem eredetileg. De maximalista vagyok: az elvárás a csapat felé a 1-6. helyek valamelyike az egyesület részéről, én viszont bajnok szeretnék lenni, vagy minimum dobogós. Egy olyan ütőképes társaság jött össze véleményem szerint, amely a megyeegyben is megállná a helyét. A legutóbbi, SZVSE elleni edzőmeccsen ez az eredményben talán nem is mutatkozott meg

(2-0-ra nyertek a vasutasok – a szerk.)

, de a játékban már mindenképp” – fogalmazott

Szántó Dániel

, majd kitért rá, tervei szerint egy évig maradna csupán a ligában. „Úgy gondolom, a megyekettőben standard kezdőjátékos tudok lenni, még a talán egyik legjobb csapatban is. Az lenne a cél, hogy formába lendüljek, és fel tudjam magam hozni egy olyan szintre, hogy akár már egy megyeegyes élcsapatba el tudjak majd igazolni, vagy pedig itt egy jó megyeegyes csapatot összehozva feljebb lépni egy osztályt” – árulta el a magát főként a középpálya tengelyében elemében érző tehetség.

szvse_csanadpalota_mj-024

Szántót 16 éves és 80 napos korában küldte először pályára Berki István a megyei I. osztályban

Kifejtette, a csapatválasztásnál Berki István személye mellett egy másik tényező is külön szerepet játszott, mégpedig az, hogy a klubvezetés rábízta a megyei harmadosztályba frissen feljutott második csapat irányítását. „Edzői tapasztalatom nincs még ugyan, de magasabb osztályban azért szereztem már némi rutint. Ezért felvetődött a kérdés, hogy szeretném-e vezetni a St. Mihály II.-t úgy, hogy közben persze Pista bá maximálisan segítene ebben. Édesapám edző a DAFC-nál, és ő is ideigazolt játékosként, így ő is tud nekem segítséget nyújtani. Persze, érdekes a dolog, hiszen gyakorlatilag én vagyok a legfiatalabb, de beszéltem a játékosokkal, és mindenki maximálisan elfogadja ezt a helyzetet” – mondta el az újdonsült, 19 esztendős tréner. Kitért rá, a második csapat alapos átalakuláson ment át a nyáron, főként az ifjúsági korosztályból kiöregedő játékosok és néhány rutinos labdarúgó alkotják a keretet. Ennek megfelelően az újonc számára egyelőre a biztos bennmaradás a célkitűzés a megyei III. osztály Homokháti csoportjában. „Igaz, nem arra számítottam, hogy így alakulnak majd a dolgok, de nem csinálok ebből problémát. Jól fogadtak a Szentmihálynál, örült nekem a társaság. Pont erre van most szükségem” – összegezte helyzetét a tehetséges középpályás, aki továbbra sem mond le a céljáról, hogy magasabb szinten folytassa a futballkarrierjét. Mindeközben azonban egy másik kihívásnak is meg kell majd felelnie: ősztől földrajz-történelem szakos tanárként megkezdi felsőfokú tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen.

Szántó Dániel újra Beki István kezei alatt dolgozhat - Szentmihályon építené magát újra a fiatal szegedi tehetség. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=559370

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.